Elfwegentocht bezoekt onze circulaire woningen

Elfwegentocht bezoekt onze circulaire woningen

De Elfwegentocht in Friesland, hét feest waar scholen, bedrijven, inwoners en bezoekers zoveel mogelijk met duurzame vervoersmiddelen reizen, is alweer achter de rug. Een prachtige opzet om de droom van de Friese jeugd werkelijkheid te laten worden: een duurzaam Friesland zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht

Nagenieten

Ondertussen genieten wij nog even na van het bezoek van de duurzame estafette die vorige week zondag in Gorredijk neerstreek. De deelnemers van deze provincietour, waaronder gedeputeerde Michiel Schrier, voetbalcoach Foppe de Haan en directeur van Urgenda Marjan Minnesma, hebben een bezoek gebracht aan onze circulaire modelwoningen.

Van droom naar realiteit

We hebben ze verteld en uiteraard laten zien dat we verder kijken dan de huidige (woon)behoeftes en bouwmogelijkheden en dat we zuinig zijn op de wereld. We ontwikkelen aardgasloos, energiezuinig en liefst circulair vanuit de gedachte dat dit voor de aarde én de eindgebruiker de beste keuze is. We hebben onszelf ten doel gesteld in 2025 100% toekomstbestendig te zijn en zetten op verschillende niveaus stappen om deze te behalen. Van droom naar realiteit: de eerste mijlpaal kon levensgroot aanschouwd worden. Het was dan ook mooi om te horen dat ons onderdeel in het dagprogramma erg goed gewaardeerd werd.

Meer weten over circulariteit? http://www.vanwijnen.nl/projecten/circulair/