03-11-2021 Door Marrit de Haan
We geven je graag een 'kijkje in de keuken' en stellen je daarom zo af en toe voor aan een aantal medewerkers van Fijn (Wonen). Door middel van een zogenaamd 'Voordeurportret' voor hun eigen voordeur brengen we onze collega's beeld en geven je in een inkijkje in hun werk- én privéleven en nemen je ze mee in hun hoogtepunten in hun carrière bij Fijn (Wonen).

Voordeurportretten

''De wijze waarop het bij Fijn werkt, is uniek en niet standaard in de bouwwereld. Soms is dat een uitdaging, maar wel een hele leuke!''

Dit is Tom. Sinds 2019 werkzaam als Business Controller bij Fijn, wat toen nog een kleine start-up was met zo’n 15 man personeel. Hij was dan ook de eerste en de enige Business Controller. Na het afronden van zijn studie Bedrijfseconomie werkte hij bij Kredietbank Nederland. Hier heeft hij zich laten opleiden tot Controller en toen het tijd was voor een stapje hoger, zocht hij het in een andere branche. Vol nieuwe ambities kwam hij bij Fijn terecht en heeft hij het bedrijf zien groeien. Want al snel was het tijd voor meer collega’s binnen het team Finance en Legal en op dit moment is zijn afdeling 5 koppen sterk. En over ambities gesproken.. ‘’Ik vind het fijn om hard te lopen en doe dit, als het even kan, zo’n 5 á 6 dagen in de week. Dat ik hiermee 50 á 60 kilometer per week haal, vind ik heerlijk en ik voel me na zo’n run weer helemaal opgeladen!’’ vertelt hij enthousiast.

Als eerste medewerker op de financiële afdeling van Fijn heeft Tom heel wat processen opgestart voordat er successen geboekt konden worden. ‘’Voordat het assembleren van de woningen kan beginnen, zijn wij al bezig met het vaststellen en verwerken van de begroting’’ legt Tom uit. Ook werken wij mee aan het financiële deel van de jaar- en ondernemingsplannen. Zo houden wij in de gaten of we nog op koers varen en zorgen wij ervoor dat we als organisatie ‘in control’ zijn. Hij wordt gedreven door ondernemerschap en leeft op als zaken soepel verlopen en mooie resultaten opleveren. Kijk, that’s the spirit! Op dit moment werkt Tom met zijn team aan een financieel pakket, wat de schaalsprong die Fijn binnenkort gaat maken, goed moet kunnen bijbenen. ‘’Ons financiële systeem moet natuurlijk wel bestand zijn tegen de 4.000 woningen die over een tijdje uit de fabriek gaan rollen’’.

Sinds kort woont hij samen met z’n gezin tijdelijk in een flatje en wordt er door hem zelf fanatiek geklust in een nieuwe woning. ‘’Ik doe alles zelf en haal daar veel voldoening uit, van het leggen van de vloer en het behangen van de muren tot het aanleggen van de tuin. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en dan is zo’n kans om een nieuwbouwwoning helemaal naar wens af te maken toch geweldig?’’ lacht hij.

''Ik geloofde in Fijn Wonen en de bijbehorende boodschap. Ik wilde meehelpen om het verder te brengen!''

Tijd voor een nieuw Voordeurportret met deze keer: Baukje, Marketing en Communicatie medewerker bij Fijn. Deze vrolijke Friezin begon haar loopbaan direct na haar studie Facility Management eerst bij Van Wijnen als assistent-secretaresse. Al sinds 2004 mengt ze haar nuchterheid en creativiteit met haar job en waar ze na een tijdje doorgroeide tot directiesecretaresse, was ze in 2018 toe aan een nieuwe uitdaging. Zo startte ze als allereerste medewerker op de marketingafdeling van Fijn Wonen. Wat begon als een gecombineerde functie met haar taken bij Van Wijnen, veranderde al snel in een volledige functie bij Fijn Wonen, die toen nog in een start-up fase zat. ‘Ik geloofde in Fijn Wonen en de bijbehorende boodschap. Ik wilde meehelpen om het verder te brengen!’ vertelt ze enthousiast. Op deze manier heeft ze het bedrijf én het team steeds meer zien groeien en op dit moment zit ze nog steeds goed op haar plek.

‘De afwisseling in taken maakt het voor mij zo leuk. Daarbij komt dat veel van wat we doen nog niet eerder is gedaan. We doen dingen op onze eigen manier en dat maakt het nieuw, verfrissend en anders, daar houd ik van.’ Op dit moment houdt ze zich vooral bezig met de merkidentiteit van Fijn en alles wat daarbij komt kijken. ‘Dat is soms best een uitdaging. Nieuwe projecten op poten zetten, nemen over het algemeen veel tijd en veel collega’s moeten er wat van vinden. Op die momenten zou ik wel eens willen dat het al gedaan of bedacht was. Daarnaast kunnen zaken in de innovatieve bouwwereld soms erg complex en ingewikkeld zijn en mag het wel eens wat simpeler’ lacht ze. Haar hoogtepunt tot nu toe? ‘De Niet normaal-campagne met de landelijk radio- en tv reclame die daarbij hoort, uniek in de bouwsector! Dat het goed ontvangen werd en inmiddels al behoorlijk z’n vruchten afwerpt, is natuurlijk heel tof.’

Dat Baukje een bezige bij is, kan niemand ontkennen. Dit uit zich ook in haar hobby’s: ze speelt toneel, zit in de technische commissie van de plaatselijke voetbalvereniging, organiseert dorpsfeesten en glamourbingo-avonden en weet altijd wel een vriend(in) te strikken voor een rondje (hard)lopen, bootcampen of kickbiken. Én niet te vergeten: ze is gek op feestjes! Waar ze zakelijk gezien nog van droomt? ‘Om alle taken compleet op de rit te hebben en voor eens en voor altijd bij te zijn. Dat we over een tijdje zo’n geoliede machine zijn, zodat ik iedereen binnen no-time kan helpen en ik mijn innerlijke pleaser weer tevreden kan stellen. En als ik dat doel behaald heb? Ach, dan doet er zich altijd wel weer een nieuw doel voor.

''Ik had nooit gedacht dat ik binnen Fijn IT concepten ging ontwikkelen. Ik ben inmiddels zoveel kennis rijker, daar ben ik echt trots op!''

Dit is MarcellaGedreven in haar werk maar ook daarnaast als ze sport, creatief bezig is of stedentrips maakt. Naast haar functie als Proposition Developer bij Fijn is ze ook Product Owner van alles wat met de digitale klantreis te maken heeft. Haar verantwoordelijkheden? De eisen en wensen van de klant en de organisatie vertalen naar toepasbare, online ontwikkelingen waar we het verschil mee maken. Ze werkt al zo’n 4 jaar bij Fijn maar de eerste 2 jaar heeft ze als Ideeënjager aan ‘de wijk van de toekomst’ gewerkt. ‘’Nu ligt de focus totaal ergens anders op. Ik ontwikkel nu online strategieën waarbij alles geënt is op Fijn Wonen. Ik toets dit aan klanten en kom daardoor steeds dichterbij onze ideale online customer journey. En waar ze dit alles geleerd heeft? ‘’Ik heb International Lifestyle Studies gestudeerd aan Fontys Hogeschool in Tilburg maar ik zeg vaak dat ik ben afgestudeerd als conceptontwikkelaar en trendonderzoeker, dat maakt het wat duidelijker’’ lacht ze.

De ruimte die ze krijgt om haar eigen ding te doen, vind ze heel fijn. Op deze manier start ze zelf nieuwe processen op en leert ze iedere dag weer wat bij binnen verschillende vakgebieden ‘’Ik ben heel trots op het feit dat ik al zoveel geleerd heb. Neem bijvoorbeeld alle kennis die ik nu heb over IT. Ik had nooit gedacht dat ik binnen Fijn IT concepten ging ontwikkelen!’’ Natuurlijk loopt ze ook wel eens tegen een uitdaging aan. ‘’Verwachtingsmanagement is iets wat ik zo af en toe tegen kom. We werken op een agile manier: deze werkwijze heeft alles te maken met het werken met verschillende disciplines, het continue inspringen op veranderingen en veel testen en valideren. Soms wordt er verwacht dat alles wat ik presenteer direct vast staat of af is, terwijl dit niet helemaal de mindset is die we hanteren. De switch tussen het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ werken zorgt daarom soms voor wat weerstand, maar als Product Owner leer je hier goed mee om te gaan, haha.’’

Al haar focus gaat op dit moment uit naar het online portaal voor de woningfabriek. ‘’Deze moet beschikbaar zijn voor de markt voordat de fabriek operationeel wordt. Ik werk hiervoor veel met klantreviews van zowel B2B als B2C om er achter te komen hoe zij de online klantreis tot nu toe ervaren en wat er beter kan.’’ Na een werkdag rijdt Marcella terug naar Groningen, waar haar hond Nobu haar opwacht. ‘’Als je haar ziet, denk je misschien ‘wat een schatje’ (Nobu is een Shiba Inu, bekend van de internet memes) maar het is een kleine draak!’’ lacht Marcella. En of we Marcella ’s nachts nog voor iets wakker kunnen maken? ‘’Nee, liever niet, ik houd heel erg van slapen!’’ sluit ze af. En geef haar eens ongelijk.

Wil jij kennis maken met deze enthousiaste mensen?