Ook onze Fijn-woningen in Tolbert kun je zelf virtueel samenstellen

Ook onze Fijn-woningen in Tolbert kun je zelf virtueel samenstellen

Met de woningconfigurator van Fijn Wonen kun je je eigen woning virtueel samenstellen in 3D. Het is een mooie tool die ondersteuning biedt aan bewoners, bij het maken van diverse keuzes. Je kunt bijvoorbeeld gelijk zien hoe de woning eruit komt te zien als je kiest voor een uitbouw, openslaande deuren of een extra dakraam.

Alle beschikbare keuzemogelijkheden van Fijn Wonen, en dat zijn er nogal wat, zijn opgenomen in de configurator. Welke afwerking voor de badkamer past het beste, hoe komen de meubels het beste tot hun recht, welke keukenopstelling heeft de voorkeur, etc. Als een bewoner een keuze maakt, wordt dit direct visueel zichtbaar en zelfs in een kassabon getoond. Op deze manier zijn de financiële gevolgen direct inzichtelijk. Voor ons project op Sintmapark in Tolbert, wat momenteel nog volop in verkoop is, is deze configurator ook toegankelijk voor de toekomstige bewoners.

Samenwerking met Innobrix

We hebben deze configurator ontwikkeld in samenwerking met Smart2IT. Zij hebben het communicatie platform innobrix ontwikkeld. Smart2IT draagt bij aan de verdere digitalisering van de woningbouw en zijn voorloper in de digitale markt. Een partij die goed bij Van Wijnen en Fijn Wonen past. Sander Martinec, directeur van Smart2IT over onze samenwerking:

“De samenwerking is twee jaar geleden gestart. Onze visie over thuis bestellen van je huis met een file to factory principe kwam overeen. Ons platform sloot aan op de methodiek van Fijn Wonen. Naast een gemeenschappelijke visie hebben wij een integrale oplossing. Dat betekent dat wij een planconfigurator hebben om stedenbouwkundige plannen met Fijn Wonen modellen te maken. Daarnaast kan de consument zijn eigen huis samenstellen en inrichten met behulp van de woningconfigurator. De gekozen opties worden direct in Revit ingelezen, zodat vervolgens de fabrieken van Fijn Wonen worden aangestuurd. Tot slot heeft de consument een centrale omgeving (woondossier) waar alle informatie en communicatie plaatsvindt.”

Op de website van Sintmapark Tolbert, tref je nadere informatie over het verkoopproject en een uitgebreidere versie van de demo aan. Let op: de woningconfigurator werkt alleen in Google Chrome, Microsoft Edge en Safari.