Wat is de definitie van een PPO-woning?

PPO staat voor Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap. Kopers van woningen werken nauw samen met een architect om hun huis naar eigen wens te ontwerpen. Op deze manier ontstaat er een zeer gevarieerde woonwijk. Men spreekt ook vaak over CPO, Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Meer weten? In ons whitepaper lees je alles over woningen die volgens het PPO-principe gerealiseerd worden.

Meer weten over PPO? Download ons whitepaper hieronder

Hoe werkt Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap?

Steeds meer mensen willen hun eigen (droom)huis op basis van hun persoonlijke woonwensen laten bouwen, ook in stedelijke gebieden. PPO onderscheidt zich van de grootschalige, projectmatige woningbouw doordat de toekomstige bewoners zowel de opdrachtgevers voor de bouw - als de gebruikers van de woning zijn.

Gevarieerde woonwijken met PPO

PPO in Friesland, Gelderland, Zeeland of Flevoland, overal in Nederland zullen PPO-woningen gerealiseerd worden. Met PPO hebben bewoners meer zeggenschap over het woningtype en de architectuurstijl van de woning waardoor er speelse en unieke woonwijken ontstaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Download het whitepaper op deze pagina en ontdek de eindeloze mogelijkheden.

"Parkwijk wordt een toonbeeld van wat we kunnen met Fijn Wonen. De diversiteit aan eigentijdse woningen is straks enorm. Kopers krijgen in dit project een groot palet aan keuzemogelijkheden aangereikt"

Redmer Dijkstra | Accountmanager Fijn Wonen

Parkwijk Lelystad
Parkwijk Lelystad
Parkwijk Lelystad

PPO in Lelystad: in Parkwijk hebben de kopers het laatste woord

Toekomstige bewoners hebben zelf de touwtjes in handen bij het realiseren van een woning. Maar liefst 28 kopers mochten meebeslissen over het uiterlijk van hun woning: van gevel tot dak. Welke keuzes hebben de bewoners gemaakt? Hoe komt Parkwijk eruit te zien? Lees het in onze whitepaper.

Meer weten over PPO? Download ons whitepaper