Onze woningen worden in de fabriek geproduceerd als losse elementen: vloeren, wanden en gevels. Op deze gevels worden gevelstenen geplaatst. In de gevelsteenhal zorgen de robotarmen van de (metsel)robot ervoor dat de stenen in verschillende diktes en kleuren aan het betonelement hechten door cementieus hechtmateriaal. We spreken van gerobotiseerd metselen, waarbij er geen cement tussen de stenen, maar tussen de gevel en de steen geplaatst wordt. Ook krijgen de dunne sparingen tussen de gevelstenen hier speciale voegmortel van de voegrobots. De ontzettende ruime keuze in metselverbanden, kleur van de stenen en de voegkleur laten zien dat er miljoenen mogelijkheden zijn! Onze woningen hebben zoveel mogelijkheden dat een woonwijk divers uit ziet en perfect aansluit op de bestaande omgeving. Op deze pagina lees je meer over onze gevelstenen.

Weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op

Gevelstenen - Voorbeeld - 18
Gevelstenen - Voorbeeld - 6
Gevelstenen - Voorbeeld - 4

De uitstraling van ambachtelijk metselwerk

Bij Fijn Wonen maken we gebruik van gevelstenen die speciaal ontwikkeld zijn voor onze woningen. Deze gevelstenen zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren. Dit betekent dat er voor elke woning wel een gevelsteen beschikbaar is die perfect past bij de stijl en uitstraling die jij in jouw project wilt creëren. Of je nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling met een donkerbruine baksteen of juist naar een moderne look met een lichtere, strakke steen: wij hebben altijd de juiste optie voor jouw woonwijk.

Onze gevelstenen bieden niet alleen veel verschillende kleuropties. Ook het metselverband biedt veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een klassiek halfsteensverband, waarbij de stenen om en om geplaatst worden, maar kun je ook kiezen voor een speelser wildverband of een moderner kruisverband. Deze verschillende metselverbanden bieden oneindige combinatiemogelijkheden en zorgen ervoor dat de woning een unieke uitstraling krijgt. Kortom: woningen uit de fabriek met de uitstraling van ambachtelijk metselwerk.

Wat maakt onze gevelstenen zo bijzonder?

Onze gevelstenen zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik op de gevels van de woningen uit de woningfabriek. Dit betekent dat ze lichter zijn dan traditionele bakstenen en dus gemakkelijker te plaatsen zijn. Bovendien zijn de stenen duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ook zijn ze bestand tegen extreme weersomstandigheden en verkleuren ze niet door blootstelling aan de zon.

Het bevestigen van de gevelstenen aan een gevel gebeurt indoor in onze woningfabriek in Heerenveen. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van het weer en gaat er geen tijd verloren aan het metselen van de gevel op locatie. Dit zorgt ervoor dat jouw project snel(ler) gebouwd worden. Hierdoor verkorten we de bouwtijd en kunnen we de kosten laag gehouden worden.

Gevelstenen uitzoeken voor jouw woonwijk?

 

De kwaliteit van onze gevelstenen
Het testen van de gevelstenen op kwaliteit, brandveiligheid en invloeden van het weer is een belangrijk onderdeel van het productieproces. Bij het testen van gevelstenen op brandveiligheid worden ze blootgesteld aan hoge temperaturen en houden we nauwkeurig bij hoe lang ze standhouden voordat ze smelten of breken. Er worden ook testen uitgevoerd om te bepalen of het materiaal bijdraagt aan de verspreiding van brand.

Bij het testen van de gevelstenen op invloeden van het weer worden ze blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, vorst en hitte, om te bepalen hoe goed ze bestand zijn tegen deze verschillende factoren. Hierdoor wordt bepaald of de gevelstenen duurzaam zijn en een lange levensduur hebben. Onze gevelstenen doorstaan al deze testen en beschikken daardoor over diverse certificaten.

Kleuren en verbanden

De gevelstenen van Fijn Wonen zijn verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Deze kleuren variëren van wit, beige, lichtbruin tot donkergrijs. Door deze verschillende kleuropties kunnen architecten en ontwerpers een breed scala aan ontwerpen creëren en kunnen de gevelstenen worden afgestemd op de rest van het gebouw en de omgeving.

De beschikbare kleuren gevelstenen zijn:

 • Zand
 • Wit
 • Lichtbruin
 • Grijs-bruin
 • Bruin
 • Donkergrijs
 • Oranje
 • Beige
 • Crème
 • Rood-oranje
 • Geel

Onze gevelstenen kunnen in verschillende verbanden worden gelegd, zoals halfsteensverband, tegelverband en nog veel meer. Met deze verschillende verbanden is het mogelijk om het uiterlijk van de gevelstenen aan te passen aan de architecturale stijl van het gebouw. Zo kan een modern gebouw bijvoorbeeld gebruikmaken van een tegelverband om de rechte lijnen van het ontwerp te accentueren, terwijl een klassiek gebouw een halfsteensverband kan gebruiken om de gevel er authentieker uit te laten zien. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers unieke figuren en patronen op de gevel maken, waardoor de uitstraling van het gebouw nog aantrekkelijker wordt.