Fijn Wonen voor, tijdens en na de bouw

De missie van Fijn Wonen kan je haast niet zijn ontgaan: een fijn leven voor vandaag, morgen en overmorgen. Dat doen we niet alleen door fijne, comfortabele en duurzame woningen af te leveren, maar óók door betrokken te blijven na aflevering. Dan begint het leven immers pas! Fijn Wonen biedt de mogelijkheid om voor een vast bedrag per jaar de prestaties van de woning te garanderen. Bovendien hebben bewoners overal en altijd inzicht in hun energieverbruik dankzij hun persoonlijke prestatiedashboard. Met persoonlijk advies op maat helpen we hen om hun energierekening laag te houden. Kijk, dat noemen we nou Fijn Wonen!

De prestatiegarantie van Fijn Wonen

Eigenlijk is het heel simpel: jij betaalt ongetwijfeld ieder jaar een vast bedrag voor jouw telefoonabonnement. Daar krijg je 20 GB internet, tweehonderd belminuten en een kek toestel voor terug. Ons ‘prestatiegarantie-abonnement’ werkt eigenlijk precies zo. Je betaalt een vast bedrag, waarmee je voor tien jaar een abonnement afsluit. Daar krijg jij het volgende voor terug:

  • Uitgebreide (data)analyses van ons data-team. Dit team monitort de gegevens die binnenkomen uit al onze woningen. Wekelijks worden de woningen op storingen gecontroleerd. Eventuele storingen kunnen vroegtijdig gesignaleerd worden. Vaak zelfs al voordat de bewoner er erg in heeft;
  • Een servicenummer waar bewoners 24/7 terecht kunnen met vragen;
  • Servicemonteurs die meteen ingeschakeld kunnen worden bij storingen en alle ins en outs van de Fijn Wonen-woningen kennen;
  • Een jaarlijkse kant- en klare prestatierapportage van de woning. Deze rapportages leveren we doorgaans in april per e-mail af bij onze klanten en kopers;
  • Een eenvoudig toegankelijk energieprestatiedashboard voor bewoners waarmee zij 24/7 overzichtelijk inzicht hebben in hun energieopwek en -verbruik.  Ook worden bewoners voorzien van gepersonaliseerde tips en complimenten om bijvoorbeeld energie te besparen;  
  • Jaarlijks onderhoud van het hang- en sluitwerk van ramen en buitendeuren en alle installaties, waaronder de warmtepomp, het warmteterugwinsysteem en de PV-installatie. 
  • Tien jaar prestatiegarantie op de luchtdichtheid van de woning, alle installaties én de duurzame opwek van energie van de woning. 
    Wordt de beloofde energieprestatie niet behaald, dan wordt er uiteraard allereerst gekeken naar de mogelijke oorzaak. Misschien is de omvormer kapot, is er een lek in de isolatie of worden de zonnepanelen niet optimaal benut. Dankzij onze data-analisten, die de woningen voortdurend in de gaten houden, zijn wij in staat de mogelijke oorzaak razendsnel te ontdekken. En het leuke is: de bewoner wordt financieel gecompenseerd als de energieprestatie niet wordt behaald.

Naast de vele voordelen voor onze klanten en bewoners, halen wij er zelf ook ons voordeel uit. Wij gebruiken de data weer om ervan te leren en onze producten en diensten continu te verbeteren. Hierdoor blijven onze woningen geschikt voor vandaag, morgen en overmorgen. Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Fijn wonen is voor de mensen nu, maar zeker ook voor de generaties na ons. En dat is fijn voor iedereen!

Mijn Fijn prestatiedashboard

Hoe werkt het energieprestatie dashboard voor bewoners?

Via het prestatiedashboard krijgen bewoners inzicht in hun energieverbruik. In dit filmpje nemen wij bewoners mee door het prestatiedashboard en leggen we uit hoe het dashboard werkt én wat bewoners zelf kunnen doen om energiezuiniger te leven.