Bij ons gaat wonen verder dan alleen een woning: het gaat over het leven van mensen

We willen allemaal een huis waarin we ons thuis voelen, waarbij genoeg financiële ruimte overblijft om leuke dingen te doen en waar wij - en de generaties na ons - nog jarenlang plezier van hebben. Een fijn leven voor vandaag, morgen en overmorgen. Op de huidige woningmarkt is zo'n plek niet voor iedereen bereikbaar. Daar willen we als Fijn Wonen iets aan doen. In 2014 wisten we al dat het anders moest. Het werd tijd voor een nieuwe manier van bouwen: slimmer en goedkoper met woningen van bewezen kwaliteit die gevarieerd én betaalbaar zijn. Benieuwd naar ons hele verhaal? Bekijk de video hieronder.

Het kan wel.

In een tijd waarin alles rondom wonen onzeker is, wil je zeker weten dat wat je huurt of koopt van de beste kwaliteit is. Karakter heeft. En betaalbaar blijft. Dat vraagt om een nieuwe manier van bouwen. De tijd van praten is voorbij, het is tijd om te doen. Daarom bouwen wij nu al aan de woningen van de toekomst. Zo produceren we elke Fijn Wonen-woning in onze eigen woningfabriek met behulp van geavanceerde robottechnologieën en onder geconditioneerde omstandigheden. Daardoor bieden we iedere dag topkwaliteit in ieder detail, ongekend veel variatie om de wijk van je dromen samen te stellen en een transparante, betaalbare prijs. Op deze manier creëren we een comfortabel (t)huis voor iedereen. Zonder ook maar ergens op in te leveren. Fijn leven in een gevarieerde woning van bewezen kwaliteit voor een betaalbare prijs? Het kan wel. En het verschil, dat maken we niet alleen. Samen met corporaties, ontwikkelaars, beleggers en gemeenten zorgen we ervoor dat het aanbod kwalitatief hoogwaardige, gevarieerde en betaalbare woningen verder groeit. Zo kunnen steeds meer mensen - nu en in de toekomst - duurzaam leven zonder in te leveren.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Plan een kennismaking

De circulaire prestaties van onze woningen in één oogopslag

Onderstaande afbeelding laat zien hoe wij, bij Fijn Wonen, dagelijks werken aan het thema circulariteit. Schuif de verticale lijn van links naar rechts en kom achter het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning en een circulair gebouwde woning.

Onze belofte

Woningfabriek

Bewezen kwaliteit

Dankzij onze gedigitaliseerde manier van bouwen, uitgebreide kwaliteitscontroles en certificeringen kunnen we de beste kwaliteit garanderen. En Fijn Wonen is veilig wonen. Iedereen verdient immers om zorgeloos te wonen.

 • Een gevelsteen van een Fijn Wonen-woning heeft een gemiddelde hechtsterkte van 680 kilo. Dat is acht keer zo sterk als de eis van 84 kilo.
 • Onze betonnen gevels hebben de brandklasse A2. Dat betekent dat onze gevels na een brand van twee uur nog altijd ‘als een huis’ staan. Dat is vier keer langer dan de wettelijke eis van dertig minuten.
 • De ventilatie in onze Fijn Wonen-woning is 34% beter dan het Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL) voorschrijft.
 • Onze woningen zijn robuust en comfortabel door het gebruik van beton met nu al 60% minder CO2-uitstoot dan conventioneel.
 • Het Fijn Wonen-productplatform heeft als eerste bedrijf in Nederland het KOMO-certificaat BRL 2840-1 voor de ontwerpfase van Kiwa ontvangen. Dit betekent dat miljoenen ontwerpen in ons productplatform voldoen aan de wettelijke eisen. Hierdoor kunnen zaken als procedures versneld worden.
 • Dankzij ons voorspelbare en geconditioneerde proces, garanderen we dat iedere woning van de afgesproken kwaliteit en voor de afgesproken prijs geleverd wordt.
Overzicht Loskade terrein - Suikerterrein Groningen
Variatie close up
Ingerichte Fijn Wonen woning

Gevarieerd

Door ons enorme assortiment met eindeloos veel stedenbouwkundige opties en architectuurmogelijkheden, verschillende woningtypes en plattegronden en uiteenlopende interieuropties, is de keuzevrijheid ongekend. Bij Fijn Wonen is geen woning hetzelfde.

 • Er zijn acht grondgebonden woningtypes in 22 uitvoeringen, twaalf plattegronden voor het galerijgebouw en twintig plattegronden voor de woontoren.
 • We bieden maar liefst veertien verschillende kleuren gevelstenen, volop variatie in diktes en uiteenlopende gevelsteenpatronen.
 • Voor het metselwerk zijn verschillende kleuren, metselverbanden, reliëf, diktes en voegkleuren mogelijk.
 • Er zijn verschillende keuzeopties in mogelijke interieurpakketten.
 • Ons assortiment is toepasbaar in zowel buiten stedelijke als binnenstedelijke opgaven, in nieuwbouwwijken en in bestaande wijken.
 • We hebben samen met gerenommeerde architecten een handige toolkit ontwikkeld om andere architecten te ondersteunen.
Gezin in betaalbare woning

Betaalbaar

Dankzij ons slimme productieproces en energiezuinige keuzes leveren we altijd de beste kwaliteit voor de beste prijs. Voor afnemers én bewoners. Bij ons vind je geen addertjes onder het gras, kleine lettertjes of verborgen kosten. Wij bieden altijd een all-in prijs.

 • Bij ons kun je altijd rekenen op een all-in prijs en we leggen sterk de focus op het verlagen van de Total Cost of Ownership (TCO).
 • Door ons snelle, gedigitaliseerde productieproces in de woningfabriek met vijftig vakmannen in plaats van 1350 houden we de bouwkosten laag.
 • Met een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van 25 jaar, dat verlengd kan worden tot vijftig jaar, is nu al duidelijk welke onderhoudskosten in de toekomst verwacht kunnen worden.
 • Door in te zetten op energiezuinige keuzes, blijven de woonlasten voor bewoners laag. Zij besparen jaarlijks tot wel 1.300 euro op hun energierekening.
 • Een grondgebonden woning is al mogelijk vanaf € 175.000 v.o.n., een appartement vanaf € 200.000 v.o.n.
 • Door de geconditioneerde omstandigheden en uitgedachte processen, voorkomen we faalkosten.
Woningfabriek Van Wijnen Fijn Wonen Heerenveen

Ga mee op onze bijzondere (woon)reis 

Wie Fijn Wonen zegt, zegt vrijwel automatisch woningfabriek. Maar dat is niet waar de reis van Fijn Wonen ooit begon. Met een andere kijk op de bouwsector, een flinke dosis doorzettingsvermogen en onverminderd enthousiasme willen we met onze nieuwe manier van bouwen een steentje bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. Duik in ons persoonlijke reisverslag, van het ontstaan van Fijn Wonen tot het kantelen van de woningmarkt.

Het Fijn Wonen-proces

Wil jij weten hoe wij dit alles waarmaken? In onderstaande video zie je hoe het proces verloopt. 
Het Fijn Wonen proces

Meer weten over ons?