Bij ons gaat wonen verder dan alleen een woning: het gaat over het leven van mensen

We willen allemaal een huis waarin we ons thuis voelen, waarbij genoeg financiële ruimte overblijft om leuke dingen te doen en waar wij - en de generaties na ons - nog jarenlang plezier van hebben. Een fijn leven voor vandaag, morgen en overmorgen, In de huidige woningmarkt is zo'n plek niet voor iedereen beschikbaar. Daar willen we als Fijn Wonen iets aan doen. In 2014 wisten we al dat het anders moest. Het werd tijd voor een nieuwe manier van bouwen: slimmer en goedkoper met woningen die naast betaalbaar, ook mooi, duurzaam én van hoge kwaliteit zijn. Benieuwd naar ons verhaal? Bekijk de video!
Het verhaal van Fijn Wonen

Niet normaal

Het huidige woningtekort vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Daarom maken wij woningen en appartementen die betaalbaar, mooi, duurzaam én snel te realiseren zijn met een voorspelbaar proces, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Niet normaal. Met onze modulaire componenten realiseren we gevarieerde woonwijken voor jong en oud waarin mensen met veel plezier kunnen leven. Door het slimme productieproces en de onderhoudsvriendelijke materialen garanderen we de prestaties van onze woningen en zijn de energiekosten voor de bewoner lager. Omdat de woningen remontabel zijn, kunnen ze op een andere plek een tweede leven krijgen en zijn ze in hoge mate circulair. En dat allemaal tegen een scherpe prijs. Ook na aflevering van de woningen blijven we betrokken en helpen we bewoners hun leven zo energiezuinig en fijn mogelijk in te richten.

Duurzaam leven zonder in te leveren

Verschil maken we niet alleen. Samen met corporatiesontwikkelaarsbeleggers en gemeenten zorgen we ervoor dat het aanbod betaalbare, mooie en duurzame woningen verder groeit. Zo kunnen steeds meer mensen - nu en in de toekomst - duurzaam leven zonder in te leveren.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Plan een kennismaking

Circulaire prestaties van onze woningen in een oogopslag

Onderstaande afbeelding laat zien hoe wij, bij Fijn Wonen, dagelijks werken aan het thema circulariteit. Schuif de verticale lijn van links naar rechts en kom achter het verschil tussen een traditioneel gebouwde woning en een circulair gebouwde woning.

Onze belofte

Betaalbaar

Betaalbaar

Door onze slimme productiemethodes, die wij volledig zelf beheren, en onze energiezuinige keuzes, leveren wij kwaliteit tegen een fijne prijs.

 • Door ons beproefde ontwikkelings- en bouwproces - snel en kant-en-klaar - kunnen we de kosten laag houden.
 • Wij leggen een sterke focus op het verlagen van de Total Cost of Ownership, het totale kostenplaatje.

UBR Betaalbaar

Overzicht Loskade terrein - Suikerterrein Groningen
Ingerichte Fijn Wonen woning
Wormerveer aan de Zaan - Mecanoo architecten - Artist Impression

Mooi

Onze woningen zijn niet alleen comfortabel door de goede isolering en het lage energieverbruik. Ze zijn ook mooi. Door het grote assortiment met vele opties, verschillende plattegronden en de grote verscheidenheid aan architectuur en stedenbouw opties is elke woonwijk weer anders. De woningen kunnen zo ontworpen worden dat ze precies binnen de omgeving passen. 

 • Wij leveren een behaaglijke en lichte woning door onder meer vloerverwarming, luxe voorzieningen en veel raampartijen.
 • Geen enkele woning is hetzelfde, omdat er oneindig veel keuzemogelijkheden zijn.
 • Voor sociale huur, beleggershuur en koop bieden wij verschillende afbouwpakketten.

UBR Mooi

Toekomstbestendig

Duurzaam

Dankzij fijne voorzieningen zijn onze woningen geschikt voor nu en voor later. En we kijken zelfs verder dan later: door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen houden wij rekening met onze volgende generatie.

 • Onze woningen voldoen minimaal aan de BENG eisen, maar kunnen ook ENG opgeleverd worden.
 • Volledig circulaire en remontabele woningen en appartementen.
 • Robuust en comfortabel door gebruikmaking van beton met nu al 60% minder CO2 uitstoot dan conventioneel.
 • Onze woningen zijn natuurinclusief. Er zijn opties voor sedum daken, vogelvoorzieningen, tuinadvies, een regenton en gebiedstoevoegingen.
 • Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook onze fabriek is dat! Lees er hier alles over.

UBR Duurzaam

Coach Ferry geeft uitleg aan een bewoner over de keuken

Voorspelbaar

Bij Fijn Wonen weet je altijd waar je aan toe bent. We werken met prijsvaste aanbiedingen, hebben garantievoorwaarden die voldoen aan de waarborgcertificaten SWK en werken volgens een vaste planning. 

 • Met onze all-in prijs weet je altijd waar je aan toe bent.
 • Onze woningen voldoen aan alle eisen. Denk aan Qv10, BRL1330, de Wet kwaliteitsborging en waarborgcertificaten SWK.
 • Wij werken met A-merken om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

UBR Voorspelbaar

Het Fijn Wonen proces

Wil jij weten hoe wij dit alles waarmaken? In onderstaande video zie je hoe het proces verloopt. 
Het Fijn Wonen proces

Heb je interesse of vragen?