Waarom Snel (T)huis?

De woningnood in Nederland is hoog. Om het tekort sneller aan te pakken, maken wij naast ons reguliere betaalbare assortiment extra capaciteit beschikbaar voor de realisatie van meer sociale huur- en koopwoningen. Dat doen we onder de noemer Snel (T)huis. Wij staan in de startblokken; we zoeken alleen nog locaties voor deze snelle en verplaatsbare woonoplossing.
Hengelo woningen
Heerenveen
Gouda Snel Thuis

Wat is Snel (T)huis?

Met Snel (T)huis realiseren we razendsnel toekomstbestendige, leefbare woonwijken. Door nauw samen te werken met (lokale) overheden, kunnen we naast het bouwproces ook het ontwikkelproces aanzienlijk versnellen. Zo kunnen de woningen al binnen een jaar bewoonbaar zijn. De woningen zijn tevens verplaatsbaar en van hoge kwaliteit. Dat maakt Snel (T)huis een woonoplossing die geschikt is voor zowel lokale woningzoekenden, arbeiders, spoedzoekers, starters als statushouders. De kenmerken van deze speciale zespersoons Fijn Wonen-woningen zijn:

  • sociale huurwoning, beukmaat 5,1 meter, twee lagen plat met drie slaapkamers. 80 m2 GBO. Optioneel: een derde laag met twee slaapkamers;
  • snel plaatsbaar op een beschikbaar industrieterrein of weiland;
  • inclusief aansluitingen op elektra, riool en waternet;
  • compleet met basisafwerking geleverd;
  • ruimte rondom de woningen wordt leefbaar ingevuld, zoveel mogelijk met circulaire materialen;
  • remontabel en verplaatsbaar

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Woningen Eindhoven Snel Thuis
Woningen Almere

Geïndustrialiseerd bouwen als oplossing

Wij willen graag bijdragen aan de oplossing voor het woningtekort. Van Wijnen investeerde €150 miljoen in geïndustrialiseerd bouwen, zodat we snel kwalitatieve woningen kunnen leveren. Voor Snel (T)huis hebben we extra capaciteit in onze fabriek beschikbaar gemaakt. Met deze snel te realiseren woningen willen we de vele woningzoekenden een betaalbaar en fijn thuis geven. We zijn al gestart met de levering van deze betaalbare, circulaire (verplaatsbare) grondgebonden woningen en appartementen. Met Snel (T)huis reserveren we een deel van onze capaciteit voor extra snelle realisatie van een specifiek woningtype, dat perfect ingezet kan worden als tijdelijke oplossing. De Fijn Wonen-woningen worden met name gemaakt voor het betaalbare segment van sociale huur, midden huur tot € 1.000,- en koop tot €300.000. Hiermee dragen we bij aan het oplossen van het woningtekort bij zowel lokale woningzoekenden als statushouders.

Voor wie is Snel (T)huis?

Dit aanbod is beschikbaar voor overheden, provincies en gemeenten.

Wanneer is Snel (T)huis beschikbaar?

Per direct beschikbaar, capaciteit in overleg en naar beschikbaarheid.

Woningstichting Langedijk tekent voor 20 sociale (huur)woningen aan De Klamp in Heerhugowaard

De allereerste overeenkomst binnen 'Fijn Wonen Snel (T)huis' is op vrijdag 30 september 2022 ondertekend! Tim van Ruiten, directeur bij Woningstichting Langedijk, tekende samen met Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen, voor 20 sociale (huur)woningen aan De Klamp in Heerhugowaard. Deze woningen staan binnen één jaar op hun plek omdat we voor dit project versneld capaciteit beschikbaar maken in de woningfabriek. Op deze manier kunnen o.a. jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen snel voorzien worden van passende woonruimte en uiteindelijk een fijn (t)huis.

Vragen? 

Neem gerust contact met ons op. Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Grico Sikkema van Fijn Wonen. Voor de pers is Anneke Lips van Van Wijnen de juiste contactpersoon. Hieronder vind je alle contactgegevens. 

Anneke Lips

Anneke Lips

Manager Corporate Communicatie Van Wijnen Groep B.V.