Fijn Wonen Snel (T)huis

Een unieke woonoplossing voor lokale woningzoekenden en tijdelijke vluchtelingen. 

Waarom Snel (T)huis?

De afgelopen weken hebben we met afgrijzen en verbijstering gekeken naar de ontwikkelingen in Oekraïne. Het menselijke leed, de enorme schade en de onmacht heeft ons allemaal diep geraakt. Vele vluchtelingen hebben huis en haard verlaten op zoek naar een veilige plek. Meer dan genoeg reden om als samenleving er voor elkaar te zijn, iets voor een ander te doen en een warm thuis te creëren voor diegenen die het nodig hebben. Wij verwachten de komende maanden een nog grotere druk op de woningmarkt, daarom maken wij versneld capaciteit beschikbaar voor een speciale ‘Fijn Wonen Snel (T)huis editie’. Wij doen dit omdat de urgentie zo hoog is en we de noodzaak voelen om een bijdrage te leveren aan onze samenleving.

Wat is Snel (T)huis?

Snel (T)huis is een unieke, toekomstbestendige woonoplossing waarbij snel leefbare woonwijken gerealiseerd kunnen worden. De woningen zijn verplaatsbaar en van hoge kwaliteit en bieden woonruimte aan lokale woningzoekenden en vluchtelingen. De kenmerken van deze speciale 6 persoons Fijn Wonen-woningen zijn:

  • Sociale huurwoning, beukmaat 5,1 meter, 2 lagen plat met 3 slaapkamers. 80 m2 GBO. Optioneel: een derde laag met 2 slaapkamers.
  • Snel plaatsbaar op beschikbare industrieterreinen of in weilanden.
  • Aansluitingen op elektra, riool en waternet.
  • Geleverd, compleet met basis afwerking.
  • 50% van de woningen (voor vluchtelingen) is ingericht.
  • Ruimte om de woningen wordt leefbaar ingevuld zoveel mogelijk met circulaire materialen.
  • ‘Mee te nemen’ naar thuisland bij vertrek naar huis.
  • Door bouwbesluitwaardigheid en welstandsfähigkeit ook definitief te handhaven op de locatie of te verplaatsen naar andere wijken in dezelfde of een andere Nederlandse gemeente.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen

Meer weten? Neem dan contact met ons op

Artist Impression - Hart van Zuid - Hengelo - 25 BENG woningen - Newomij
Artist Impression - 202 - Almere
Artist Impression - 200 en 202 - Eindhoven

Hoe werkt Snel (T)huis?

Om bij te dragen aan het woningtekort in Nederland heeft Van Wijnen €150 miljoen geïnvesteerd in geïndustrialiseerd bouwen. Voor de inwoners van ons land maar óók voor vluchtelingen die uit onveilige landen naar ons toe reizen is een plek nodig. Per 1 juli a.s. starten wij met de levering van industriële, circulaire (verplaatsbare) grondgebonden woningen en appartementen. Naast de ruim 4.000 woningen die Van Wijnen jaarlijks aan de woningvoorraad toevoegt, wordt hiermee de capaciteit met nog eens 4.000 woningen per jaar uitgebreid. De woningen worden geproduceerd in met name het betaalbare segment van sociale huur, midden huur tot € 1.000,- en koop tot € 300.000,-. Tot de bouwvak produceren wij dagelijks 5 woningen extra om vanaf augustus maandelijks 100 woningen extra te kunnen afleveren. Deze extra tijdelijke woningen dragen in heel Nederland bij aan het oplossen van het woningtekort, zowel voor lokale woningzoekenden als voor vluchtelingen die in ons land komen.

Voor wie is Snel (T)huis?

Dit aanbod is beschikbaar voor overheden, provincies en gemeenten.

Wanneer is Snel (T)huis beschikbaar?

Beschikbaar vanaf augustus 2022, capaciteit in overleg en naar beschikbaarheid.

Vragen? 

Neem contact met ons op. Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Etiènne Luyten. Voor de pers is de contactpersoon Anneke Lips. Hieronder vind je alle contactgegevens. 

Etienne Luyten

Etienne Luyten

Assistent-account manager regio Midden en Oost
Anneke Lips

Anneke Lips

Manager Corporate Communicatie Van Wijnen Groep B.V.