Waarom Snel Thuis?

Sneller woningen realiseren is noodzakelijk om het woningtekort in Nederland met spoed aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat vooral extra menskracht en snellere procedures bijdragen aan het realiseren van de woonopgave. Daarom helpt Van Wijnen gemeenten en woningcorporaties met de Snel Thuis-aanpak. Met deze aanpak doorlopen we samen binnen een jaar het proces van het idee voor een woningbouwproject tot de sleuteloverdracht. Voor zowel permanente als tijdelijke woningen.

 

De Snel Thuis-aanpak draait om:

  • Keuze voor kleinere projecten: een straat erbij.
  • Snellere uitvoering: binnen een jaar van idee naar sleuteloverdracht.
  • Eenvoudig verplaatsbare kwaliteitswoningen uit de woningfabriek.
  • Ontzorgen van gemeenteambtenaren met externe ondersteuning: van juridisch advies, voorbereiding vergunningsafspraak tot communicatie.

Meer weten over de Snel Thuis-aanpak?

Hengelo woningen
Heerenveen
Gouda Snel Thuis
20 woningen Heerhugowaard De Klamp

Bouwen in racetempo, maar wél gewoon goed

Alle neuzen dezelfde kant op. Dat is misschien wel de voornaamste reden voor het slagen van het woningbouwproject De Klamp aan de Krusemanlaan Noord in Heerhugowaard. Fijn Wonen realiseert hier voor Woonstichting Langedijk 20 nieuwbouwwoningen en dat binnen een jaar! Richard Hoedjes, projectleider bij Woonstichting Langedijk en Grico Sikkema, projectmanager bij Fijn Wonen vertellen hoe dit project mogelijk gemaakt wordt. 

Woningstichting Langedijk tekent voor 20 sociale (huur)woningen aan De Klamp in Heerhugowaard

De allereerste overeenkomst binnen 'Fijn Wonen Snel (T)huis' is op vrijdag 30 september 2022 ondertekend! Tim van Ruiten, directeur bij Woningstichting Langedijk, tekende samen met Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen, voor 20 sociale (huur)woningen aan De Klamp in Heerhugowaard. Deze woningen staan binnen één jaar op hun plek omdat we voor dit project versneld capaciteit beschikbaar maken in de woningfabriek. Op deze manier kunnen o.a. jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen snel voorzien worden van passende woonruimte en uiteindelijk een fijn (t)huis.

Woningfabriek Heerenveen

Sociale huizen binnen één jaar: dat kan dus

Het blijkt toch te kunnen. Sociale woningen ontwikkelen binnen één jaar. Snelheid, daar draait het om bij urgentielocatie in Heerhugowaard. Woonwaard, Woonstichting Langedijk en de gemeente Dijk en Waard willen nog voor de zomer van 2023 79 woningen beschikbaar hebben voor jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen op de locatie Krusemanlaan Noord in Heerhugowaard.