Nieuws & blog

Filter

  • Nieuws
  • Inspiratie
  • Interview
21-1-2021

Project van 90 Fijn Wonen-woningen officieel afgerond

21 januari jl. ging de allerlaatste woning aan De Dijkjes in Elburg in de verhuur. Hiermee zijn fase 2 en 3 van dit grote project van in totaal 90 Fijn Wonen-woningen officieel afgerond. De familie Groothand was een week daarvoor al aan de beurt. Zij namen de sleutel van hun nieuwe huurwoning in ontvangst en wij legden dit bijzondere moment vast op de gevoelige plaat.

17-12-2020

Fijn samenwerken met Kees en Maaike

“We onderzochten vooraf waar de potentiële bewoners behoefte aan hadden. Wat een echte eye-opener was, is dat 60% van de ondervraagden duurzaamheid belangrijk vond”, vertelt Maaike van Dal van Leystromen. Iets dat volgens haar collega Kees Klerks twintig jaar geleden wel anders was. Waarom de keuze op Fijn Wonen viel toen Leystromen circulair wilde bouwen? Dat lees je in het hele interview.

29-12-2020

Peter Hutten bouwpersoon van 2020

10-12-2020

"Vanaf het eerste moment is er slagkracht getoond"

“We moesten omdenken van vraaggestuurd naar prestatiegestuurd.” Bob de Rooij van HW Wonen vertelt over de nieuwe woonwijk ‘Heeren van Rustenburg’ in Puttershoek en de 26 gerealiseerde Fijn Wonen-huurwoningen.

17-12-2020

Letterlijk en figuurlijk in de spotlights

16-12-2020

Naar een gloednieuwe woning verhuizen moet vooral heel erg leuk zijn!

We stellen je graag voor aan onze Fijn Wonen Coaches: Daniëlle, Isabel en Ferry. Waar Daniëlle en Isabel kopers van een Fijn Wonen-woning ondersteunen, doet Ferry dit als het om huurwoningen gaat. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat de vele informatie die op nieuwe bewoners afkomt behapbaar blijft en duidelijk is. Ook denken ze in wat voor opzicht dan ook graag met hen mee tijdens deze belangrijke maar vooral leuke gebeurtenis: een nieuwe woning!

15-12-2020

Gerard Douplantsoen krijgt er 6 NOM-woningen bij

8-12-2020

Hoe ervaart Arjen Hoeber zijn verblijf op De Loskade?

Voor Arjen Hoeber, manager wonen bij Woongroep Marenland, is het veiligheidsgevoel een van de belangrijkste aspecten van woonplezier. Voor Marenland heeft Fijn Wonen eerder dit jaar 46 aardbevingsbestendige woningen in Appingedam gerealiseerd. Nu laat Arjen zijn eigen thuis in het Groningse Middelstum aardbevingsbestendig maken. Door de ingrijpende aanpassingen verblijft hij tot maart 2021 in een Fijn Wonen-woning op De Loskade.

11-11-2020

“Comfortabel, inspirerend en een waanzinnige locatie”

Rein Swart, voorzitter van de raad van bestuur van Woningcorporatie Accolade, hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Zowel voor zijn huurders, als voor zijn eigen thuis. In mei 2021 verhuist hij samen met zijn vrouw Janneke naar zijn nieuwe woning, een oude school in de binnenstad van Groningen. Tot die tijd woont hij in een Fijn Wonen-woning op De Loskade om dit woonproduct zelf te ervaren. Enthousiast vertelt hij over deze, tot nu toe, zeer waardevolle ervaring, zowel privé als zakelijk.

27-11-2020

Fijn Wonen voor het eerst in Zeeland

13-11-2020

Een kijkje op de bouwplaats aan de Ruyslaan

In opdracht van Sité Woondiensten is afgelopen vrijdag de bouw van acht multifunctionele woningen van start gegaan aan de Ruyslaan in Doetinchem. Voor de eerste keer realiseren wij hier betaalbare, comfortabele en toekomstbestendige woningen. Enthousiast namen de betrokken partijen een kijkje op de bouwplaats aan de Ruyslaan.

9-10-2020

Nieuwe fabriek Van Wijnen landt in Heerenveen

Van Wijnen gaat in Heerenveen een nieuwe fabriek bouwen. In deze fabriek worden circulaire en duurzame woningen geproduceerd.

13-12-2019

Nieuwsbrieven Fijn Wonen

Lees hier de nieuwsbrieven van Fijn Wonen.

23-10-2020

De eerste casco’s in Volendam staan als een huis!

21-10-2020

Fijn Wonen en Van Wijnen in Bouw Idee Café van Bouwend Nederland en Cobouw

Bouwend Nederland en Cobouw zetten in op het aanjagen van innovaties via tien online Bouw Idee Cafés. Professionals uit alle hoeken van de bouw en infratechniek, ketenpartners, innovators en opdrachtgevers worden stevig aan de tand gevoeld over de toepassing van innovaties in projecten. Drie directieleden van Fijn Wonen en Van Wijnen zijn spreker geweest over Circulair bouwen, Industrialisatie en Prefab en Digital en AI Design. Uitzendingen terugkijken? Bekijk ze hieronder.

25-9-2020

“Dit is de plek waar ik oud wil worden”

Ze telde de uren af. De 65-jarige Hellen Niemeijer, bewoonster van de 1.000ste Fijn Wonen-woning, kon niet wachten tot het moment waarop haar nieuwe woning werd afgeleverd. Vrijdag 25 september was het zover. In de wijk Vroonacker in Diessen heeft Fijn Wonen in opdracht van Leystromen 23 sociale-huurwoningen gerealiseerd, waaronder het nieuwe thuis van Hellen. Waarom de woning als een cadeautje voelde? Dat lees je hier!

29-6-2020

Fijn samenwerken met Jeroen Demmers van Omnia Wonen

“Fijn Wonen voldoet echt aan onze kwaliteitsverwachtingen,” vertelt Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen. In beschikbaarheid en betaalbaarheid hebben Omnia Wonen en Fijn Wonen elkaar gevonden. De nauwe samenwerking leidde tot een prachtig resultaat: nieuwbouwproject De Dijkjes in Elburg. Inmiddels zijn er 39 all-electric en energieneutrale sociale-huurwoningen opgeleverd en staan er nog eens 51 op de planning.

15-9-2020

"Ik wil me de komende tijd nog meer zichtbaar maken als Functioneel Beheerder"

Wie ervoor zorgt dat de applicaties van Fijn vlekkeloos blijven draaien? Ontmoet Dienke de Vries, Functioneel Beheerder bij Fijn. Ze vertelt dat haar functie lang niet zo technisch is als mensen denken. “Ik luister naar de ervaringen van alle gebruikers. Die variatie in mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.”

13-9-2020

Open dagen en 1.000ste Fijn Wonen-woning in Diessen

7-9-2020

Fijn is trotse sponsor van sc Heerenveen Vrouwen!

25-8-2020

Feestelijke Groene markt in wijk De Lage Bothof

18-8-2020

"De wereld beter maken begint bij jezelf"

16-7-2020

Werkzaamheden nieuwbouwproject ‘De Schakel’ gestart!

6-7-2020

Samen met Centrada realiseren we 20 woningen in Lelystad

14-4-2020

Nieuw: Online bouwproject plannen, samenstellen en offerte aanvragen

Zojuist hebben we via Fijn.com onze gloednieuwe online tool gelanceerd. Een online dienst waarmee je als medewerker van een woningcorporatie een woningbouwproject online samenstelt en snel en eenvoudig de offerteaanvraag bij ons indient. In de tool krijg je bovendien inzicht in het volledige kostenplaatje en de beschikbare bouwperiodes.

3-7-2020

Samenwerking HW Wonen en Fijn Wonen voor nul-op-de-meter sociale huurwoningen

1-7-2020

Experimenteren om te leren en verbeteren

24-6-2020

“Wij zijn de woningmarkt écht aan het veranderen”

19-6-2020

Corné vindt rust en vrijheid in Kaatsheuvel

4-6-2020

Binnenkort ‘Fijn Wonen’ in Doetinchem

3-6-2020

Van Wijnen verder met HAL als nieuwe eigenaar

3-6-2020

Op project Diessen is het hoogste punt bereikt

29-5-2020

Levensloopbestendig wonen in Grou een feit

22-5-2020

Een vlog van Fijn Coach Ferry 

Ferry neemt ons mee naar de bouwplaats in Assen. Hoe gaat het op de bouw?

20-5-2020

Samenwerking Stichting Woningbeheer De Vooruitgang en Fijn Wonen voor sociale huurwoningen

19-5-2020

“Met online marketing kun je mensen heel direct bereiken”

18-5-2020

Bouw tweede fase huurwoningen in De Dijkjes start binnenkort

11-5-2020

Een nieuw hoofdstuk in het leven van Selim

Dankzij Fijn Wonen heeft Selim nu een eigen plek en een fijne woning. "Voor en tijdens de bouw ben ik erg goed geholpen en werd ik steeds op de hoogte gehouden". De woning zette Selim ook aan het denken. Hij komt constant in aanraking met duurzaamheid en hoe het ook anders kan. Het motiveerde Selim om een duurzame energieleverancier te zoeken en om bewuster te leven.

30-4-2020

Bewoners Appingedam kunnen weer onbezorgd en veilig wonen

7-4-2020

Nog meer grip op je energieverbruik

1-4-2020

Nieuwe wijk Lage Bothof bouwt door

De nieuwe wijk met 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat in Enschede krijgt steeds meer vorm. We zijn over de helft en blijven ook doorwerken in deze onzekere tijden. De eerste woningen aan de Lipperkerkstraat zijn al gerealiseerd en worden klaar gemaakt voor aflevering. Hét moment voor de toekomstige bewoners om een kijkje te nemen in hun nieuwe huurwoning van woningcorporatie De Woonplaats.

3-6-2020

Maatregelen coronavirus bij Fijn

Update 13 januari 2021
Omdat de veiligheid en de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers voorop staan, hebben we een aantal tijdelijke maatregelen genomen.

13-1-2020

Fijn samenwerken met Rick Kalksma van Amvest

“Fijn Wonen maakt het mogelijk om in korte tijd duurzame, kwalitatief hoogwaardige woningen af te leveren. Woningen waar juist nu zo ontzettend veel behoefte aan is”, vertelt Rick Kalksma, transactiemanager bij Amvest. We hebben immers vandaag de dag te maken met een flink oververhitte woningmarkt. Dat vraagt om efficiëntie en innovatie. “En het is nou net de doorpakmentaliteit en innovatiedrang die Fijn Wonen uniek maakt.” Na de bouw van 27 vrije sector huurwoningen in de gloednieuwe, gasloze Parkwijk in Lelystad - in opdracht van Amvest - staat het volgende woningbouwproject al op de planning. “De woningen die tot nu toe gerealiseerd zijn, geven aanleiding om elkaar te blijven opzoeken om woongebieden te realiseren waar mensen fijn kunnen wonen.”

2-3-2020

119 Fijn Wonen-woningen in Schiedam

Parkweg Midden is een gebied middenin Schiedam, tussen de binnenstad en het Beatrixpark. De verouderde woningen in de buurt maken plaats voor nieuwe, toekomstbestendige woningen en appartementen.

3-3-2020

Wij zijn verhuisd!

Fijn, Fijn Wonen en Van Wijnen regiokantoor Noord en Oost zijn vanaf 2 maart 2020 gevestigd aan de K.R. Poststraat 101, 8441 EN Heerenveen.

27-2-2020

“Waarom moeilijk doen als het eenvoudiger kan?”

Eerlijk is eerlijk, het valt niet mee om alle veranderingen en ontwikkelingen in ons tijdperk bij te houden. Het ene baanbrekende idee is nog maar net gelanceerd, of de volgende innovatieve oplossing rolt alweer van de band. Maar de proposition developer van Fijn kan er niet genoeg van krijgen. “Het is toch te gek als iemand aan het einde van de maand plots een mooi bedrag overhoudt dankzij het concept dat jij mede ontwikkeld hebt”, vertelt David Hamoen.

16-2-2020

Energiecoaching op maat

Kijk, natuurlijk is het fijn om in een huis te wonen waar niet alleen jij, maar ook de generaties na jou zorgeloos kunnen leven. En natuurlijk is het fijn dat jouw woning duurzaam, mooi en comfortabel is. Maar hoe fijn zijn al die voordelen als er een flink prijskaartje aan hangt? Juist. Daarom besloot Fijn Wonen een bewoner te helpen die het niet voor elkaar kreeg om binnen de energiebundel te blijven. En met succes!

27-1-2020

Meet & greet in Elburg

Elburg krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bij. In De Dijkjes, waar in totaal ruim 227 woningen gebouwd worden, vinden kopers en huurders binnenkort hun nieuwe stekje.

Zaterdag 25 januari waren de kopers van de eerste fase uitgenodigd voor een Meet and Greet op de bouwplaats. In nagebouwde historische sfeer werd het 'verhaal van De Dijkjes' verteld door de stadsomroeper van Elburg. Twee lakeien zongen met de kopers het buurtlied van De Dijkjes en nodigden wethouder Sneevliet, Monique Govers van Omnia Wonen en Anno van der Werf uit om de nieuwe wijk in te luiden met een oorverdovend kanonschot.

22-1-2020

“Fijn Wonen is de oplossing. Daar geloof ik echt in”

“Kijk, ik volg ook het nieuws. Ik zie hoe scheef de verhouding tussen de woningvraag en het aanbod is. Hoe we worstelen met vraagstukken over duurzaamheid. Hoe de wereld verandert”, vertelt Redmer Dijkstra. “En juist daarom is het zo mooi om te werken voor een partij die daarop voorbereid is. Om onderdeel uit te maken van zo’n innovatief team dat hier juist slim op inspeelt.”

13-1-2020

Fijn samenwerken met Rob Hoogeveen van Actium

“We kunnen nog heel wat leren over duurzaamheid, hoor. Schoorvoetend gaan we door”, lacht Manager Vastgoed Rob Hoogeveen bescheiden. Maar ondertussen maakt woningcorporatie Actium flinke stappen. Sprongen, durven we zelfs te beweren. Innovatief, datagedreven, een tikkeltje gewaagd, met oog voor de bewoners en bovenal: milieubewust en toekomstbestendig.

“Ons doel is mensen een thuis voor nu en voor later te bieden.” Misschien is die missie nou precies de reden waarom het zo goed werkt tussen Actium en Fijn Wonen. “Tja, misschien lijken we best een beetje op elkaar.”

8-1-2020

“Uit cijfers kun je zoveel nuttige informatie halen”

‘Meten is weten.’ Het is zo’n uitspraak die zomaar eens op een tegeltje aan de muur bij Annalies van der Wiel zou kunnen prijken. Ze maakte zelfs van cijfers haar werk. Saai? Allesbehalve. “Met alle data die we verzamelen, kunnen we niet alleen onze bewoners helpen duurzame keuzes te maken, maar ook onze interne processen optimaliseren”, vertelt de data scientist van Fijn. “Dat is mijn doel: de cijfers echt nuttig en bruikbaar maken.”

19-12-2019

Overeenkomst getekend 269 nieuwe woningen Moerwijk Oost

Vrijdag 13 december tekende Van Wijnen de samenwerkingsovereenkomst met WOM Den Haag Zuidwest en een Design & Build overeenkomst met Vestia! Aan de Ulenpasstraat in Moerwijk Oost maken verouderde woongebouwen straks plaats voor nieuwe woningen.

13-12-2019

Start bouw 34 energie neutrale huurwoningen in Legmeer-West

Samenwerking Eigen Haard en Fijn Wonen voor nul-op-de-meter (NOM) sociale huurwoningen.

Met het onthullen van het bouwbord hebben Bert Halm, bestuurder Eigen Haard, Hans Bouma, wethouder gemeente Uithoorn en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, het startsein gegeven voor de bouw van 34 energiezuinige huur-eengezinswoningen in de nieuwbouwwijk Legmeer-West in Uithoorn.

11-12-2019

“Terug naar ons vertrouwde stekkie”

“Ach nee, dit is ‘t niet hoor. Waar zijn de mensen? En het groen? Niks voor ons zo’n appartementje op vier hoog”, vertelt meneer Stoppels. Nog heel even en dan verhuizen Stoppels en zijn vrouw naar hun nieuwe plekje aan de Emmastraat in Appingedam, waar Fijn Wonen in opdracht van Woongroep Marenland 46 aardbevingsbestendige woningen realiseert. “Terug naar ons vertrouwde stekkie. Maar dan in een nieuw jasje.”

9-12-2019

Fijn Wonen 3.0, dé oplossing voor de nieuwe manier van bouwen

Het aanjagen van de woningbouw staat weer op de politieke agenda. Het kabinet maakt 2 miljard euro vrij om de woningmarktcrisis aan te pakken. Cobouw komt vanwege deze ontwikkelingen met een special over woningbouw. Fijn Wonen directeur, Menso Oosting, vertelt in deze special over Fijn Wonen 3.0. Dé oplossing voor de nieuwe manier van bouwen; toekomstbestendig én betaalbaar!

5-11-2019

Bewoonster Lotte over haar fijne plek!

In 2017 startte Fijn Wonen in opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland met de aanleg van een nieuwe gasloze woonwijk. “Een project dat meteen mijn aandacht greep”, vertelt Lotte, geboren en getogen Deinummer. “Hoe ouder ik werd, hoe meer ik van ‘mijn dorp’ ging houden. Hier ben ik dicht bij de stad, dicht bij de natuur én dicht bij mijn familie.” Lotte vertelt graag meer over haar fijne plek!

23-10-2019

Ken je het Mijn Fijn prestatiedashboard al?

Bij Fijn Wonen is het mogelijk om prestatiegarantie af te nemen op de woningen. Hier hoort een Mijn Fijn prestatiedashboard bij voor de Fijn Wonen-bewoners. Dit is een extra dienst die we leveren aan “onze” bewoners, omdat het aansluit bij onze belofte: betaalbaar wonen. Met het dashboard krijgen bewoners inzicht in hun stroomverbruik en in de hoeveelheid energie die de zonnepanelen opwekken.

18-10-2019

Feestelijke aflevering eerste NOM woningen in Deinum

Donderdag 17 oktober vond de feestelijke aflevering plaats van de eerste NOM-woningen van Wonen Noordwest Friesland aan De Spartaan in Deinum. Samen met de nieuwe bewoners werd geproost op een prettig en goed verlopen bouwproces.

1-9-2019

Bouwen in 1 dag - hoe doen we dat bij Fijn Wonen?

Hoe we dit doen? Dat laat Fijn Wonen directeur Menso Oosting je graag zien!

1-10-2019

Move Together; een inspirerende week

Van 29 september t/m 4 oktober organiseren wij het evenement MOVE together. Een inspirerende week voor onze relaties, partners, docenten en collega’s.

26-9-2019

Circulaire pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen

Op dinsdag 24 september hebben Van Wijnen en Fijn Wonen de innovatieve pop-up wijk De Loskade geopend in Groningen. De Loskade, op het voormalige Suikerunieterrein, bestaat uit 14 circulaire en remontabele woningen, 32 studio’s en 40 tijdelijke bewoners. De Fijn Wonen-wijk is de komende elf jaar een living lab voor experimenten met duurzame woonoplossingen die ook het wonen aangenamer maken.

21-9-2019

Primeur in aardbevingsbestendige laagbouw in Appingedam

Het nieuwbouwproject Emmastraat in Appingedam beleefde gisteren een landelijke primeur: voor het eerst worden Vilton-sliders, een bewezen techniek in aardbevingsbestendige hoogbouw, nu gebruikt in laagbouw. Fijn Wonen maakt voor het eerst gebruik van deze robuuste en intelligente techniek. En zorgt daarmee dat er in aardbevingsgebieden betaalbare, comfortabele en toekomst- en aardbevingsbestendige woningen zijn gerealiseerd. Veilig en duurzaam wonen, waarbij eventuele toekomstige schade door een aardbeving tot een minimum beperkt wordt.

29-8-2019

Honderden belangstellenden voor De Lage Bothof

In de wijk Lage Bothof in Enschede gebeurt veel. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, 100 appartementen worden gebouwd door De Woonplaats en nu heeft de woningcorporatie samen met Fijn Wonen en Van Wijnen Eibergen, de plannen voor nog eens 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat gemaakt.

1-8-2019

In gesprek met Ferrie Maaswinkel

In onze serie 'Fijn Gesprek' gaan we met onze Fijn Wonen-bewoners in gesprek over hoe zij het wonen ervaren en beleven.

23-9-2019

Opening Loskade op 24 september met eerste Fijn Wonen hoogbouw

Morgen, 24 september, lanceert Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) de Conceptenboulevard voor woningcorporaties. Fijn Wonen is hier ook aanwezig!

25-7-2019

Ook Elburg gaat voor Fijn Wonen

Woensdag 24 juli jl. kreeg de bouw van 227 woningen aan de Oostelijke Rondweg in Elburg het startsein. De komende jaren worden hier 137 koopwoningen en 90 huurwoningen gebouwd. Fijn Wonen heeft inmiddels opdracht voor 39 huurwoningen voor Omnia. De betrokken partijen legden samen met wethouders Sneevliet en Wessel letterlijk en figuurlijk de puzzelstukken op hun plek om hiermee een grote plattegrond van het nieuwe gebied te onthullen.

De woningen van het plan ‘De Dijkjes’ worden de komende jaren gebouwd in het uitbreidingsgebied aan de Oostelijke Rondweg. Woningstichting Omnia Wonen neemt 90 sociale huurwoningen af. De overige 137 koopwoningen worden verkocht aan particulieren. Het plan De Dijkjes heeft een dorpse opzet waar oude ambachten in de architectuur van de woningen verwerkt zijn. Ook wordt er veel ruimte gegeven aan groen, water en speelvoorzieningen.

22-7-2019

Ook onze Fijn-woningen in Tolbert kun je zelf virtueel samenstellen

Met de woningconfigurator van Fijn Wonen kun je je eigen woning virtueel samenstellen in 3D. Het is een mooie tool die ondersteuning biedt aan bewoners, bij het maken van diverse keuzes. Je kunt bijvoorbeeld gelijk zien hoe de woning eruit komt te zien als je kiest voor een uitbouw, openslaande deuren of een extra dakraam.

Alle beschikbare keuzemogelijkheden van Fijn Wonen, en dat zijn er nogal wat, zijn opgenomen in de configurator. Welke afwerking voor de badkamer past het beste, hoe komen de meubels het beste tot hun recht, welke keukenopstelling heeft de voorkeur, etc. Als een bewoner een keuze maakt, wordt dit direct visueel zichtbaar en zelfs in een kassabon getoond. Op deze manier zijn de financiële gevolgen direct inzichtelijk. Voor ons project op Sintmapark in Tolbert, wat momenteel nog volop in verkoop is, is deze configurator ook toegankelijk voor de toekomstige bewoners.

17-7-2019

Feestelijke start bouw in Lemelerveld

Op dinsdag 16 juli is de bouw van zes sociale huurwoningen aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld officieel begonnen. Wethouder André Schuurman van Gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en directeur Menso Oosting van Fijn Wonen onthulden het bouwbord en staken symbolisch een mega-stekker in het stopcontact. De zes woningen zijn de eerste gasloze huurwoningen van VechtHorst in Lemelerveld.

10-7-2019

Metamorfose Jan Eisengastrjitte voltooid

Onze woonconsulenten hebben deze week de aflevering van fase 2 (in totaal 16 woningen) van de Jan Eisengastrjitte te Gorredijk verzorgd.

In totaal hebben we hier 42 Fijn Wonen-woningen mogen realiseren voor woningcorporatie Elkien. En wat is het mooi geworden! Een echte metamorfose voor dit knusse straatje. In deze laatste 16 woningen, komen maar liefst 15 nieuwe bewoners. De bewoners zijn onder de indruk van de nieuwe woning en trots dat zij een compleet nieuwe, comfortabele en toekomstbestendige woning mogen betrekken. Binnen nu en twee weken gaan de eerste bewoners hun intrek nemen.

28-6-2019

Fijn Wonen op prachtige locatie in Puttershoek

Vandaag tekenden Paul de Bruijn (directeur-bestuurder van woningcorporatie HW Wonen), Piet van Leenen (wethouder gemeente Hoeksche Waard), Arjan van Meijeren (directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen) en Menso Oosting (directeur Fijn Wonen, onderdeel van Van Wijnen) de overeenkomsten voor de ontwikkeling en realisatie van 26 sociale huurwoningen en 38 koopwoningen op locatie Rustenburg in Puttershoek. Dit betreft de tweede fase van de ontwikkeling van de locatie Rustenburg.

Met de oplevering van ‘de Maasheim’ voor stichting gehandicaptenzorg Adullam is de eerste fase van het project inmiddels opgeleverd. Door wetswijzigingen kon HW Wonen de woningen van de tweede fase niet meer zelf ontwikkelen. In 2019 werd Van Wijnen door HW Wonen geselecteerd als ontwikkelaar en bouwer van deze tweede fase. Vandaag werden de contracten ondertekend en werd het verkoopbord op locatie onthuld!

17-7-2019

Mooie opdracht van Amvest

Amvest Investment Management tekende onlangs met Van Wijnen en haar woonproduct Fijn Wonen, de overeenkomst voor de turn key aankoop van 27 Nul-op-de-Meter (NOM) huurwoningen in Parkwijk en 42 huurappartementen in Bataviahaven, Lelystad. De huurprijzen van de woningen vallen in een range van €850 tot €950 per maand. De verwachte start van de bouw van de woningen is eind dit jaar.

20-6-2019

Zelf je droomwoning samenstellen met onze configurator

Hoe gaaf is het dat kopers zelf thuis op de bank hun nieuwe droomwoning kunnen samenstellen? Dat kan met de woningconfigurator van Fijn Wonen! Met de configurator kun je je eigen woning virtueel samenstellen in 3D. Zo zie je gelijk hoe de woning eruit komt te zien met bijvoorbeeld een uitbouw van 1,2 of 2,4 meter. Of welke afwerking voor de badkamer het beste bij jou past, hoe de meubels het beste in de woning passen, etc.

19-6-2019

Mooie samenwerking met Woonstede

Fijn Wonen heeft samen met Van Wijnen Oost een samenwerkingsovereenkomst met Woonstede gesloten, waarin de afspraak is gemaakt om samen met nog twee andere partijen, in de komende vijf jaar ongeveer 500 tot 600 nieuwe huurwoningen te bouwen. Een belangrijke mijlpaal, waarmee de woningcorporatie er voor zorgt dat er de komende jaren meer betaalbare huurwoningen beschikbaar komen.

16-4-2019

Onze woningen presteerden erg goed in 2018

Fijn Wonen haar woningen presteerden ook in 2018 erg goed. We hebben over het gehele kalenderjaar van meer dan 300 woningen de energieprestaties gemonitord. Onze data-analisten hebben vervolgens de uitkomsten beoordeeld en vastgesteld, waaruit Energieprestatievergoeding-rapportages (EPV) zijn opgesteld. Deze EPV-rapportages, waarin de energieprestaties worden weergeven, laten weer mooie cijfers zien!

16-4-2019

De ervaringen van bewoonster Agnes

“Het is altijd aangenaam in huis en ik verbruik bijna geen energie!”

Medio maart 2019 verliet Agnes van der Veen haar negentiende-eeuwse woning in Grou voor een splinternieuwe Nul-op-de-Meterwoning van Fijn Wonen in Akkrum. En daar is ze maar wat blij mee: “Dit woont stukken comfortabeler. En ik heb bijna geen energielasten!”

5-12-2018

Enthousiaste aflevering in Akkrum

Afgelopen dinsdag mochten onze woonconsulenten Ferry en Daniëlle de 17 comfortabele en betaalbare Fijn Wonen-woningen in Akkrum afleveren aan de huurders van Elkien. Uitvoerder Jelle Talsma had alles in orde gebracht voor de aflevering en de bewoners waren zeer tevreden. Ferry en Daniëlle hebben ter plekke nog uitleg gegeven over het gebruik van de woning en tips gegeven over hoe je duurzaam kunt wonen. Een aantal bewoners kenden onze woningen al goed; zij hebben vanaf juni 2018 verderop in de straat in een Fijn-wisselwoning gewoond en mochten nu naar hun vertrouwde plek terug. De bewoners hadden er erg veel zin in en waren al vroeg ter plaatse. Een aantal hadden de eerste verhuisdozen zelfs mee. Enthousiasme en nieuwsgierigheid alom!

14-2-2019

Nu ook aardbevingsbestendig Fijn Wonen

Het is ingrijpend om je niet veilig te voelen in je woning, om in onzekerheid te verkeren over schadeafhandeling en tot slot je vertrouwde plek noodgedwongen te moeten verlaten. Met die gedachte heeft Fijn Wonen een veilige nieuwbouwoplossing om aardbevingsbestendig te wonen ontwikkeld. Deze nieuwbouwoplossing is niet alleen veilig, maar de woning blijft deze ook heel bij een eventuele aardbeving.

13-2-2019

Feestelijke pre-launch De Loskade in Groningen

Op vrijdag 8 februari was de pre-launch van het project ‘De Loskade’ op het Suikerfabriekterrein in Groningen. Een laatste bijeenkomst voor alle betrokken partijen bij dit duurzame en innovatieve project, voordat het officieel gelanceerd wordt op het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 op 14 februari in Leeuwarden.

7-2-2019

De 500e Fijn Wonen-woning is een feit

Op woensdag 6 februari vierden woningcorporatie Actium, Van Wijnen en Fijn Wonen de aflevering van dertig Nul-op-de-Meter huurwoningen in woonpark Diepstroeten in Assen. Een extra feestelijk tintje, aangezien Fijn Wonen hiermee de 500e woning afleverde!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de nieuwe woningen, samen met bewoners, onthuld onder het genot van een goede kop snert. Verschillende genodigden en de toekomstige bewoners konden een kijkje nemen in de toekomstbestendige huurwoningen.

23-1-2019

Enthousiaste bewoonster aan het woord

Roelie Wolf is de bewoonster van onze 500e Fijn Wonen-woning. Op park Diepstroeten in Assen is ze momenteel bezig met de inrichting van haar spiksplinternieuwe NOM-huurwoning. Als we mevrouw Wolf vragen of ze ernaar uit kijkt om op haar nieuwe plek te gaan wonen, zegt ze volmondig: “Ja, hartstikke veel zin aan! Ik kan haast niet wachten.”

13-1-2019

Service weer een stapje digitaler en efficienter

Fijn Wonen verzamelt heel veel gegevens (data) van de woningen en zet deze slim in. Onze servicemonteurs, Nick en Bram, hebben sinds kort op hun tablet via een dashboard ook inzicht in de data uit de fijn-woningen. Het helpt de monteurs bij het controleren van instellingen, het oplossen van storingen en het uitvoeren van onderhoud.

5-12-2018

Blije kopers in Assen

In Assen, op project Diepstroeten, heeft uitvoerder Ernstjan Logtmeijer 15 kopers blij gemaakt met de overhandiging van de sleutel van hun nieuwe Fijn Wonen-woningen. De rijwoningen en de twee-onder-een-kapper aan de Pronkridder bieden alle ruimte die gezinnen nodig hebben. Door de verschillende gevelarchitectuur is er een mooie diversiteit in de wijk aangebracht. De toekomstige bewoners hebben allemaal een boompje cadeau gekregen. Op die manier helpen we de bewoners een handje richting een fijne groene wijk!

22-11-2018

Ondertekening contract Wold & Waard

Voor Wold & Waard gaan we in april 2019 aan de slag met een pilotproject voor de renovatie van bestaande woningen naar gasloze NOM-woningen. Hiervoor tekenden we gisteren het contract met Janneke Klijn, directeur van woningcorporatie Wold & Waard. Samen met Jorritsma Bouw, Dijkstra Draisma en Breman Service-Nijhuis Bouw worden met de pilot in totaal 48 woningen gerenoveerd. Fijn Wonen levert voor deze pilot 16 woningen, met een warmtevraag kleiner dan 30 kWh per m2, af in Grijpskerk. Het zijn de eerste woningen van een paar 100 die in de komende jaren energiezuinig worden gemaakt.

19-11-2018

Nieuwe badkamer in productie

Fijn Wonen produceert sinds oktober haar eigen badkamers. We hebben hiervoor een eigen badkamerfabriek met showroom geopend in Gorredijk. In deze fabriek worden ook techniekmodules geproduceerd. Dit is een module die een compleet toilet, installaties en de meterkast bevat. De modules worden toegepast in nog te realiseren Fijn Wonen-woningen. De productie is inmiddels in volle gang! De modules worden enthousiast ontvangen door klanten die alvast een kijkje hebben genomen.

20-9-2018

Warme zomer, hoge opwekking?

We kijken terug op een extreem warme zomer met twee hittegolven van totaal 23 dagen. Waar mensen al behoorlijk zweten bij een temperatuur van 35°C, kunnen zonnepanelen op de zonnige daken zelfs boven de 60°C worden.

19-9-2018

Fijn Wonen in Assen met Vesteda

Recent leverden wij in Assen 45 woningen van type 301 af aan Vesteda. De belegger richt zich op de middeldure huur en wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaam wonen. Vesteda werkt vaker samen met Van Wijnen, maar de kennismaking met Fijn Wonen, het geïndustrialiseerde woonproduct, betrof hier een primeur. Wij zijn benieuwd hoe de kennismaking is bevallen en nemen deze ervaring gelijk mee in de verbeterpunten voor de toekomst. Op het hoofdkantoor van Vesteda in Amsterdam spraken wij Senior Acquisitie Manager Rienk de Jong en Regiomanager Liesbeth Janssen.

14-9-2018

Een metamorfose voor de Jan Eisengastraat

In de Jan Eisengastraat in Gorredijk leveren we momenteel voor woningcorporatie Elkien 26 woningen af. Dit is de eerste fase van de vervangende nieuwbouw in de straat die zeer zeker toe was aan vernieuwing en verduurzaming. Aan de andere kant van de straat worden in de tweede fase, die begin 2019 start, nog eens 16 nieuwe woningen gerealiseerd.

20-7-2018

De Fijn-woningen presteren goed!

De uitkomsten van de energiemonitoring van onze Fijn Woningen over het kalenderjaar 2017 zijn bekend en gepresenteerd door onze data-analisten. Deze EPV-rapportages, waarin de energieprestaties worden weergeven, laten mooie cijfers zien!

16-7-2018

Elfwegentocht bezoekt onze circulaire woningen

De Elfwegentocht in Friesland, hét feest waar scholen, bedrijven, inwoners en bezoekers zoveel mogelijk met duurzame vervoersmiddelen reizen, is alweer achter de rug. Een prachtige opzet om de droom van de Friese jeugd werkelijkheid te laten worden: een duurzaam Friesland zonder klimaatverandering en mét een Elfstedentocht

27-6-2019

Start project Hoogzijde Marknesse

Op 25 juni vierden Mercatus, Gemeente Noordoostpolder, Van Wijnen en Fijn Wonen de start van project Hoogzijde in Marknesse.

25-5-2019

Eerste NOM-woningen voor Actium in samenwerking met Fijn Wonen

Woningcorporatie Actium en Fijn Wonen hebben een overeenkomst getekend voor het realiseren van 30 Nul-op-de-Meter (NOM) woningen in woonpark Diepstroeten. Het zijn de eerste sociale huurwoningen in het woonpark.

1-5-2019

Fijn Wonen met Nadine Krist

Onze collega Nadine Krist (Van Wijnen) gaat proefwonen in de circulaire modelwoning van Fijn Wonen in Gorredijk. Samen met haar man Bjorn en twee dochters Noa (12) en Liv (8) wonen, leven en werken ze er de komende 12 dagen. Hoe is het om in een gasloos-energieneutrale en circulaire woning te wonen?

Naast de gebruikelijke klantonderzoeken die Van Wijnen en Fijn Wonen doen, is nu de beurt aan een echt gezin om de woning te laten beleven en hun ervaringen te horen. Nadine Krist is secretaresse van de afdeling Productontwikkeling bij Van Wijnen Noord. In haar functie krijgt ze tot in detail mee wat er aan producten en keuzes gemaakt wordt voor de duurzame en betaalbare woningen van Fijn Wonen. Ze is dus best nieuwsgierig hoe het wonen in circulaire woning nou echt voelt.

16-4-2019

Grensverleggend bouwen: De circulaire woning staat

Dinsdag 17 april vertelt collega Marije Kamphuijs, Manager Circulariteit bij Van Wijnen, en Jim Teunizen van Alba Concepts tijdens Building Holland over hun ervaringen met circulair bouwen en het meetbaar maken van circulariteit. Building Holland is hét innovatie event voor de bouw en vastgoed.

5-2-2019

Alweer een jaar vertrouwd wonen in Joure

Het is alweer een jaar geleden dat Sippie Jonker en Gerard Kroon verhuisden naar één van de nieuwbouwwoningen die Accolade liet bouwen in Joure. De buurt was vertrouwd, maar het principe NOM-woning, aardgasloos koken en het dashboard was nieuw voor hen. Van Wijnen is benieuwd hoe bewoners het Fijn Wonen-product in de praktijk ervaren dus ging medewerkster Lianne bij hen en de Huurdersvereniging Haskerland langs voor een kop koffie.

12-12-2017

Sleutel voor eerste 11 bewoners Gerard Douplantsoen

Nog geen vijf maanden na de start van de bouw begin juni hebben de eerste 11 bewoners de sleutel ontvangen van hun splinternieuwe woning aan het Gerard Douplantsoen in Heerhugowaard.

9-11-2017

De woonwijk van de toekomst staat in Groningen

Wie neemt plaats in de circulaire economie in Groningen en gaat zo een bijdrage leveren aan de woonwijk van de toekomst aan De Loskade? Die vraag stelde Van Wijnen maandag 6 november tijdens een workshop in de Waste Shelter van kunstenares Claudy Jongstra op het Waagplein in Groningen.

30-10-2017

Feestelijk startsein voor huurwoningen op Woonpark Diepstroeten

Het wordt nóg gezelliger op Woonpark Diepstroeten te Assen. Inmiddels zijn 220 woningen en vrije kavels op deze locatie verkocht. Dankzij een samenwerking tussen Van Wijnen en Vesteda ontstaat de mogelijkheid om hier binnenkort een NOM-woning te huren.

20-8-2017

Van Wijnen keynote speaker op Autodesk University in Las Vegas

Wij zijn door Autodesk gevraagd om ons verhaal over onze technologische transfo-rmatie naar Fijn Wonen te vertellen tijdens de Autodesk University Conference. Een vooraanstaand congres waarbij professionals vanuit de maakindustrie elkaar treffen.

15-4-2019

Een geslaagde eerste Fijn Wonen Servicedag in Assen

Vrijdag 12 april was het zover: de allereerste Fijn Wonen Servicedag aan De Pronkridder in Assen. Het doel van de Servicedag is om de bewoners van de Fijn Wonen-woningen te helpen en te adviseren met hun vragen en eventuele problemen omtrent hun woning. Naast onze woonconsulenten Daniëlle en Ferry en Klantmanager Arnold, waren ook onze partners van De Waard (grondwerk), Otte Installaties, Rikkert Afbouw en Europrovyl aanwezig om de bewoners te helpen.

18-12-2017

Bewonerservaringen