Eerste cascos in Volendam

De eerste casco’s in Volendam staan als een huis!

Volendam, 22 oktober 2020. Waar de eerste palen van de 12 eengezinswoningen in project Val van Urk eind vorige maand nog de grond in gingen, worden nu de eerste casco’s al geplaatst. Dit alles gaat razendsnel door onze ‘bouwen in één dag’-methode.

 

Nieuwsgierigheid alom

Directeur-bestuurder Fred de Boer van Stichting Woningbeheer De Vooruitgang staat trots te kijken hoe snel de bouw van het project gaat. En hij is niet de enige. ‘De gemeente Edam-Volendam is erg enthousiast, ook trekken de bouwwerkzaamheden de laatste weken al veel bekijks. Iedereen loopt uit om met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt en is nieuwsgierig naar het eindresultaat’, vertelt hij. De 12 Fijn Wonen-woningen worden naar verwachting begin 2021 al afgeleverd en dat is erg snel als je bedenkt dat de bouw pas in september van start is gegaan. Ook Bernard Eeltink, coördinator vastgoed is blij met de stand van zaken. ‘De realisatie van de woningen gaat supersnel, we kijken er daarom naar uit om onze nieuwe huurders op korte termijn blij te kunnen maken met een nieuw thuis!’.

 

Bouwen in éen dag

Door de geavanceerde manier van produceren, lukt het Fijn Wonen om het casco van een woning wind- en waterdicht én voorzien van badkamer, toilet en installaties in één dag af te leveren. Deze casco’s komen regelrecht uit de fabriek en zijn eenvoudig op locatie te installeren, maar ook makkelijk te remonteren in de toekomst. Na het plaatsen van een casco hebben onze werknemers nog een aantal weken nodig om de woning helemaal ‘woonklaar’ te maken. Slimme, mooie woningen die betaalbaar zijn voor iedereen, aldus Fijn Wonen.

Foto's gemaakt door Helen Navajas