Honderden belangstellenden voor De Lage Bothof

Honderden belangstellenden voor De Lage Bothof

In de wijk Lage Bothof in Enschede gebeurt veel. Het winkelcentrum wordt vernieuwd, 100 appartementen worden gebouwd door De Woonplaats en nu heeft de woningcorporatie samen met Fijn Wonen en Van Wijnen Eibergen, de plannen voor nog eens 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat gemaakt.

Architectuur

Met dit plan wordt feilloos aangesloten met de bestaande omliggende bebouwing, waarbij een binnengebied wordt gecreëerd met een rustige ruimtelijke woonbeleving. De woningen grenzen hier aan een mooie groene laan, waar de auto te gast is. In het binnengebied ontstaat er zo een plek met een eigen identiteit, terwijl langs de omliggende straten de nadruk ligt op het aansluiten bij de bestaande aanliggende bebouwing.

Bouwproces en bewonersparticipatie

De aanbesteding is afgerond en de handtekeningen zijn gezet: Van Wijnen gaat de bouw van 54 woningen realiseren, en zet voor de 50 eengezinswoningen de toekomstbestendige woonoplossing van Fijn Wonen in. Er worden 34 woningen met twee slaapkamers gebouwd en 16 woningen met drie slaapkamers. Daarnaast worden vier patiowoningen gebouwd. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos! De woningen zijn dus all-electric en krijgen allemaal vloerverwarming. Door middel van zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt voor verwarming, warm tapwater en de gebouwgebonden installaties. De woning heeft een lucht-water warmtepomp en een WTW installatie voor een optimale ventilatie.