Levensloopbestendig en fijn wonen in Doetinchem

Een kijkje op de bouwplaats aan de Ruyslaan

In opdracht van Sité Woondiensten is afgelopen vrijdag de bouw van acht multifunctionele woningen van start gegaan aan de Ruyslaan in Doetinchem. Voor de eerste keer realiseren wij hier betaalbare, comfortabele en toekomstbestendige woningen. Enthousiast namen de betrokken partijen een kijkje op de bouwplaats aan de Ruyslaan.

Laat de bouw beginnen!

13 november 2020 werd de bouw gestart met het boren van de eerste palen. Leontine Brussen projectadviseur Wonen bij Sité Woondiensten was hier namens de Achterhoekse woningcorporatie bij aanwezig. Ook Jan Herm Bouwhuis, onze accountmanager, wilde dit moment natuurlijk niet missen.

 

Een toekomstgerichte wijk

Ruim drie jaar lang is er intensief onderhoud en renovatie in de wijk Schöneveld uitgevoerd door Van Wijnen. In totaal zijn ruim 250 woningen klaargemaakt voor de toekomst. Daarnaast is er plaats en ruimte ontstaan voor de realisatie van, in totaal acht, multifunctionele woningen. Met de keuze voor levensloopgeschikte woningen komt Sité tegemoet aan de vraag van bewoners uit de buurt. Leontine Brussen, verantwoordelijk voor de bewonersparticipatie, licht dit verder toe: “Uit eerdere bewonersbijeenkomsten bleek dat een deel van de bewoners het belangrijk vindt om oud te kunnen worden in de wijk in een passende woning. Hier hebben we dan ook rekening mee gehouden. Fijn Wonen bood hiervoor de perfecte oplossing”. Daarnaast staat duurzaamheid centraal in deze woningen. Dit is een belangrijke pijler voor zowel Sité Woondiensten als Fijn Wonen.

 

Levensloopbestendig wonen

Het allernieuwste type van de levensloopbestendige woningen wordt in deze wijk gerealiseerd. Hierin bevindt zich onder andere een kant-en-klare badkamer en bredere doorgangen in de woning. Met het woonprogramma (woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer) op de begane grond zijn de woningen erg geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen. Op de eerste verdieping bevinden zich twee extra slaapkamers en op de tweede verdieping een zolder. De energiezuinige woningen zijn voorzien van hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen. Door onze ‘bouwen in één dag-methode’, waarbij een groot deel van de woning al in de fabriek in elkaar gezet is, gaat de bouw razendsnel en is het over een aantal maanden al fijn wonen in Doetinchem. ‘’We zijn trots op het feit dat onze woningen ook Doetinchem een stukje betaalbaarder, comfortabeler en toekomstbestendiger maken!’’ aldus Jan Herm Bouwhuis.