Meet and greet in Elburg

Meet & greet in Elburg

Elburg krijgt er een compleet nieuwe woonwijk bij. In De Dijkjes, waar in totaal ruim 227 woningen gebouwd worden, vinden kopers en huurders binnenkort hun nieuwe stekje.

Zaterdag 25 januari waren de kopers van de eerste fase uitgenodigd voor een Meet and Greet op de bouwplaats. In nagebouwde historische sfeer werd het 'verhaal van De Dijkjes' verteld door de stadsomroeper van Elburg. Twee lakeien zongen met de kopers het buurtlied van De Dijkjes en nodigden wethouder Sneevliet, Monique Govers van Omnia Wonen en Anno van der Werf uit om de nieuwe wijk in te luiden met een oorverdovend kanonschot.

137 koop- en 90 Fijn Wonen huurwoningen

De Dijkjes is met de gemeente Elburg ontwikkeld door Projectontwikkeling Midden en omvat koop- en huurwoningen. De bouw van de koopwoningen neemt Van Wijnen Harderwijk voor haar rekening en de huurwoningen die Omnia Wonen afneemt realiseert Fijn Wonen.

In een gedeeld ketenpark werken de collega's van Fijn en Van Wijnen Harderwijk samen aan dit omvangrijke project.

Planning

De belangstelling is groot, zo bleek bij de verkoop van de eerste fase koopwoningen en kavels. Binnen iets meer dan een maand werden alle woningen en bijna alle kavels in deze eerste fase al verkocht. De bouwwerkzaamheden zijn in 2019 gestart. De huurders kunnen binnenkort al hun nieuwe woning betrekken, terwijl de koopwoningen waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd worden. De verkoop van fase II in De Dijkjes gaat naar verwachting half februari van start.