Nieuwe wijk Lage Bothof bouwt door

Nieuwe wijk Lage Bothof bouwt door

De nieuwe wijk met 54 nieuwe eengezinswoningen tussen de zuidzijde van de Lage Bothofstraat en de Lipperkerkstraat in Enschede krijgt steeds meer vorm. We zijn over de helft en blijven ook doorwerken in deze onzekere tijden. De eerste woningen aan de Lipperkerkstraat zijn al gerealiseerd en worden klaar gemaakt voor aflevering. Hét moment voor de toekomstige bewoners om een kijkje te nemen in hun nieuwe huurwoning van woningcorporatie De Woonplaats.

Op basis van loting

De momenten om in de woningen te kijken vinden deze maand in verband met de corona-maatregelen in aangepaste vorm plaats. Daarbij is het belangrijkste dat de gezondheid en veiligheid voor zowel de huurders als de medewerkers gewaarborgd is. We volgen de richtlijnen van het RIVM. De Woonplaats, Van Wijnen en Fijn Wonen zijn erg blij dat ze in deze onzekere tijd toch deze huurders goed van dienst kunnen zijn!

De sociale huurwoningen waren allemaal voor de start bouw al verhuurd. Eind april wordt naar verwachting gestart met de sleuteluitgiftes van de eerste woningen. De toekomstige bewoners konden op basis van de lotingsvolgorde hun eigen plek en woning kiezen in het plan. Daarnaast konden ze bij Bruynzeel hun eigen keuken uitzoeken. Zo worden de woningen afgestemd op de persoonlijke wens van de huurder.

Buurt met eigen identiteit

De nieuwe buurt heeft een rustige en ruimtelijke sfeer en een bijzonder binnengebied. De woningen grenzen aan een mooie groene laan. Hier kan de auto worden geparkeerd. Verder is het gebied voorzien van een wadi (water afvoer door infiltratie). Deze staat bij mooi weer vrijwel droog en vult zich tijdens een regenbui met regenwater. Met de nieuwe straatnamen Willem van Dragtplein en Wim Thomassensstraat, ontstaat een plek met een eigen identiteit.

Het plan

Er worden 34 woningen met twee slaapkamers gebouwd en 16 woningen met drie slaapkamers. Daarnaast worden vier patiowoningen gebouwd. De woningen worden zeer duurzaam en gasloos! De woningen zijn all-electric en krijgen allemaal vloerverwarming. Door middel van zonnepanelen wordt er elektriciteit opgewekt voor verwarming, warm tapwater en de gebouwgebonden installaties. De woning heeft een lucht-water warmtepomp en een WTW installatie voor een optimale ventilatie.

Duurzaam en snel

De Woonplaats koos samen met een bewonerspanel voor het plan van Van Wijnen in samenwerking met Fijn Wonen. Zij zijn in staat om snel en duurzaam goede woningen te leveren. Dit scheelt veel tijd en geld in het bouwproces. Het meeste is voorbereid in de fabriek. Gemiddeld wordt er één casco per dag op locatie gemonteerd. In december 2019 werd gestart met de bouw van de woningen, die dus al binnenkort opgeleverd worden.

In beeld