''We bouwen hier een toren die niet bestaat, omdat een dergelijk ontwerp in de reguliere praktijk eigenlijk niet voorkomt. Vanaf welke kant je ook kijkt, de toren ziet er elke keer weer anders uit!''

Menso Oosting - Directeur Fijn Wonen

Spraakmakend assortiment bewijst enorme diversiteit

Er staat een uniek project op het Suikerterrein in Groningen te gebeuren! In samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond zijn er een bijzondere toren en acht grondgebonden woningen ontworpen. De toren zal een van de eerste toren zijn die in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen geproduceerd wordt. De toren en de woningen worden echter niet bewoond, maar gebruikt als kantoorruimtes. Het gehele project heeft een unieke architectuur, zo zie je bijvoorbeeld veel patchwork in de toren waarbij gezocht is naar een differentiatie in het metselwerk. Ook in de woningen is dit patchwork terug te zien. De architectuur laat de enorme diversiteit in architectuurmogelijkheden zien die de Fijn Wonen-producten kunnen bieden. Hierdoor krijgt het geheel een opvallend uiterlijk, dat perfect past bij de locatie waar dit project gerealiseerd gaat worden.

We stellen je graag voor aan Kwilt:

Werken in een toren op een inspirerende en bruisende locatie in Groningen. De nieuwste hotspot voor flexibele werkplekken op het Suikerterrein!

Grondgebonden woningen en woontoren in Groningen

De Zwarte Hond

Dit project is in samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond ontwikkeld. De Zwarte Hond is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Zij combineren maatschappelijke betrokkenheid met vakmanschap en creëren daarmee hoogwaardige projecten die passen bij de context en aansluiten op de wensen van de gebruikers en de visies van de opdrachtgevers. En dat is precies wat ze voor dit project gedaan hebben!

Nieuwsgierig naar meer? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Locatie

Locatie suikerterrein

"Het is voor ons een prachtig project waarin we zowel invulling geven aan het tekort aan betaalbare werkplekken in Groningen, als de kans krijgen om ons volledig gedigitaliseerde proces intern te testen.''

Menso Oosting - Directeur Fijn Wonen

De toren die niet bestaat

De toren die op het Suikerterrein gerealiseerd wordt, is een zogenaamde woontoren. De bijzondere verschijning van dit gebouw zal in de dagelijkse praktijk niet snel voorkomen omdat het ontwerp er één uit duizenden is. Het exterieur van de toren wordt een echte eyecatcher. Er is namelijk voor patchwork op de gevels gekozen waarbij gezocht is naar een differentiatie in het metselwerk. Hierdoor krijgt de toren een opvallend uiterlijk dat perfect past bij de locatie. We hebben het hier over een 8-spanner van zeven bouwlagen met daarin 47 appartementen. In het ontwerp zijn 5 verschillende soorten plattegronden gebruikt en op de begane grond wordt de toren voorzien van een commerciële plint.

De woningen

Ook voor de woningen die op dit terrein geplaatst worden, geldt dat hier niet gewoond gaat worden. Deze worden ook beschikbaar gesteld als kantoorruimtes. De woningen zijn daarnaast ook voorzien van divers metselwerk en verschillende kleuren gevelstenen waardoor er een uniek en opvallende rij met woningen ontstaat die goed bij de toren en het terrein passen. Geen enkele gevel is straks hetzelfde en dat terwijl ze wel allemaal uit dezelfde woningfabriek komen. Niet normaal, toch? De woningtypes die in dit project te vinden zijn, zijn:

Meer weten? Bekijk de digitale tour!

Woontoren Groningen