Binnenkort verwacht

Het huidige woningtekort vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Met de normale bouw halen we deze enorme achterstand niet in. Het moet sneller, beter, goedkoper en duurzamer. Het is tijd om de branche te veranderen. Bij Fijn Wonen doen we het daarom niet normaal. Neem onze eerste toren uit de fabriek, een bouwwerk dat ieders fantasie te boven gaat. En daar blijft het niet bij! Hieronder zie je verschillende sneak peeks van de projecten die eraan komen.
Artist Impression - Heerenveen - Azaleastraat - Woningtype 101 - Bomen
Artist Impression - Veendam - Woontoren - Hoek aanzicht - Straat
Artist Impression - Zevenhuizen - Galerij - Balkonzijde
Artist Impression - Edam - 301 - Voorkant
Artist Impression van de appartementen in Dronryp. Je ziet de entree op de afbeelding.
Artist Impression - Wormerveer aan de Zaan
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Groen
Lycklama a Nijeholtlaan in Beetsterzwaag
Gendt - Staatsliedenbuurt - Streetview
Zevenhuizen - Artist Impression - 301
20 woningen Vlissingen Touwslagerij

Fijn Wonen in de Scheldewijk in het Zeeuwse Vlissingen

Voor woningcorporatie l'escaut worden er 20 woningen in het project de Touwslagerij gerealiseerd. De Dempostraat wordt verrijkt met twee rijen van tien woningen bestaande uit twee woonlagen met een kap. Daarmee is het de ideale woning voor gezinnen. Ook zijn de woningen ENG (energieneutraal) waardoor ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort opleveren. Het ontwerp van de woningen past bij de uitstraling van de Scheldewijk en is geïnspireerd op de traditionele architectuur uit eind 19e en begin 20e eeuw. De twintig woningen krijgen vier verschillende kleuren metselwerk en beide blokken zijn voorzien van een tuitgevel. De herhaling van types en kleuren zorgt voor een gevarieerd maar eenduidig beeld. Tot slot wordt de overgang tussen privé en openbaar gebied aan de voorzijde gevormd door een Delftse stoep.

Artist Impression - Veendam - Woontoren
Artist Impression - Veendam - Woontoren - Entree
Artist Impression - Veendam - Woontoren - Appartementen begane grond
Artist Impression - Veendam - Woontoren - Plint - Parkeergelegenheid

Fijn Wonen op het voormalig Arriva terrein in Veendam

In Veendam gaan wij een woontoren realiseren voor Acantus. AG Nova Architekten heeft een woontoren ontworpen met diverse kleurvlakken in de gevels. Door de combinatie van verschillende soorten balkons wordt het een speels geheel. In de woontoren zijn straks 32 appartementen voor de verhuur te vinden. 

Artist Impression van het Galerij gebouw dat Fijn Wonen in Dronryp gaat realiseren
Artist Impression van de appartementen in Dronryp. Je ziet de entree op de afbeelding.
Artist Impression van de achterzijde van het galerij gebouw dat wij in Dronryp gaan realiseren. Je ziet hier het appartementengebouw en de berging

Fijn Wonen in Dronryp

Voor Van Wijnen Projectontwikkeling gaan wij binnenkort aan de slag met het realiseren van een appartementencomplex in Dronryp aan De Terp. Het galerij gebouw heeft een begane grond en twee verdiepingen en zal 23 appartementen tellen die geschikt zijn voor de verhuur.  

Energiezuinig huren in Heerenveen: 24 woningen voor Accolade

De handtekeningen staan! Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder Accolade en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, ondertekenden in de Bloemenbuurt in Heerenveen waar het over een tijdje allemaal gaat gebeuren het bord wat de start van deze samenwerking symboliseert. Aan de Azaleastraat en de Geraniumstraat worden de oude woningen gesloopt en hier komen 24 energiezuinige, sociale huurwoningen voor in de plaats. ''De woningen zijn volledig elektrisch en dit nieuwbouwplan is helemaal van deze tijd. Zo bieden we steeds meer mensen een betaalbaar, fijn én duurzaam thuis'' aldus Klinkhammer.

Fijn Wonen Halsteren Stadlander

39 woningen in het Brabantse Halsteren voor Stadlander

In ruil voor 38 oude woningen (welke in het voorjaar van 2023 circulair gesloopt worden), komen 39 eengezinswoningen aan de Mozartstraat en Beethovenstraat in Halsteren welke we realiseren voor woningcorporatie Stadlander. ''Elk woonblok is straks uniek, maar de nieuwbouw krijgt geen extreme vormen of kleuren'' aldus Stadlander. ''We kiezen voor een herkenbare uitstraling die goed aansluit bij de bestaande omgeving. Dat ziet je terug in het type woning en het kleurgebruik. Zo bestaan de nieuwbouwwoningen uit twee woonlagen en een kap en werken we met twee verschillende kleuren stenen: oranje en rood-oranje.” Alle woningen in dit project zijn sociale huurwoningen en Nul-op-de-Meter.

Artist Impression van het project in Raalte. Je ziet het hofje met de huizen en het groen in het midden
Een artist impression vanuit een birds eye view van het project in Raalte. Je ziet hier het hofje van bovenaf.

Betaalbaar én groen wonen in Raalte 

Op de Brink in Raalte komen betaalbare koop- en huurwoningen voor met name starters en ouderen. Het nieuwe woningbouwplan wordt een kleinschalig woonhofje met veel openbaar groen en ruimte voor ontmoeting die passen bij de omgeving. ''De vraag naar betaalbare woningen is groter dan ooit en daar moeten we allemaal mee aan de slag. We hebben vol enthousiasme een passend plan voor De Brink in Raalte ontwikkeld met in totaal twintig Fijn Wonen-woningen, waarvan 16 koopwoningen voor Van Wijnen en 4 huurwoningen voor Salland Wonen. Dit zijn woningen die uit de nieuwe, innovatieve woningfabriek komen en vervolgens op de locatie worden samengesteld. Daarnaast worden alle woningen volledig Energie Neutraal (ENG) gerealiseerd'' aldus Gosse Dousma, directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Noord en Oost. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van AG Nova architecten.

Capelle aan den IJssel
Ondertekening Havensteder Capelle aan den IJssel

8 duurzame woningen in Capelle a/d IJssel voor Havensteder

De handtekeningen staan! Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder, ondertekende samen met Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, de overeenkomst voor 8 duurzame eengezinswoningen aan de Narcisstraat in Capelle a/d IJssel. Het ontwerp van de woningen, door Venster Architecten, is aangepast op de nieuwbouw in de straat. Het laatste blok bestaande woningen wordt gesloopt en wordt vervangen door de Fijn Wonen-woningen. Zo wordt de straat echt afgemaakt. 

Betaalbaarheid, duurzaamheid én een fraaie uitstraling staan bij Fijn Wonen altijd centraal, zo ook in dit project. ''Samen dragen we ons steentje bij aan het verduurzamen van het woonbezit' 'aldus beide heren. De woningen worden volledig Energie Neutraal (ENG) gerealiseerd. 

Ondertekening intentieovereenkomst Beverwijk

34 sociale huurappartementen aan Laan van Kanaän in Beverwijk

Samen met Pré Wonen tekenden we de intentieovereenkomst voor de realisatie van een galerijgebouw bestaande uit 34 sociale huurappartementen aan de Laan van Kanaän in Beverwijk. Beide partijen kijken uit naar de samenwerking voor dit project. ‘’Mooi om te zien dat we met Fijn Wonen ook in Beverwijk kunnen inspelen op de toegenomen woningvraag. Door middel van een kwalitatief, mooi, duurzaam én betaalbaar galerijgebouw helpen we weer 34 huishoudens aan een fijn thuis’’ aldus Popke Veenstra van Fijn wonen. Jules van den Berg van Pré Wonen voegt daaraan toe: ''Met Fijn Wonen starten we het eerste nieuwbouwproject binnen het gebiedsplan Kuenenplein in Beverwijk. Niet alleen de gewenste snelheid om tot productie te komen maar óók, is mijn overtuiging, de wijze van samenwerking, gaat een nieuwe standaard neerzetten. Het kan geen toeval zijn dat Pré Wonen al jaren het motto voert; 'Voor een Fijn thuis'.''

Artist Impression - Heerlen - 201

Fijn Wonen in Heerlen

Voor Wonen Limburg realiseren wij binnenkort 13 woningen van het type 201 in Heerlen aan de Doctor Jaegersstraat. De woningen zijn ontworpen door Wauben Architects en hebben een beukmaat van 5.4. Door de gekozen beukmaat is er ruimte voor maar liefst drie slaapkamers op de verdieping. Deze woningen bieden gezinnen dan ook alle ruimte die ze nodig hebben. 

Door de verschillende kleuren gevelstenen en het gebruik van vlakken ontstaat er een divers geheel dat goed in de omgeving past. 

Oudenbosch 60 woningen

Tender Oudenbosch in Noord-Brabant gewonnen!

Van Wijnen Projectontwikkeling tekende recent, samen met de gemeente Halderberge, de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van ruim 60 woningen in de nieuwe woonwijk 'De Groene Vaart' in het Noord-Brabantse Oudenbosch. Waar eerder sportpark Pagnevaart te vinden was, zijn over een tijdje Fijn Wonen-woningen te zien. En doordat de helft van de woningen uit de woningfabriek gaat komen, is de duurzaamheid en de betaalbaarheid van de woningen gegarandeerd. Centraal in de ontwikkeling staat het natuur inclusief bouwen waarbij er extra aandacht is voor het inpassen van de woningen in de groene omgeving. Zo zal de erfafscheiding middels natuurlijke bebossing worden aangebracht en zal het regenwater via natuurlijke wegen worden afgevoerd. 

Artist Impression - Edam - Achtertuin - 301
Artist Impression - Edam - 301 - Voorkant
Artist Impression - Edam - 301

Fijn Wonen in Edam

Binnenkort starten we met een project in Edam. Op de plek van een basisschool gaan wij 26 Fijn Wonen-woningen van het type 301 realiseren voor Van Wijnen Projectontwikkeling Noord. De woningen zijn samen met Venster Architekten ontworpen en worden straks in een razendsnel tempo in de woningfabriek gerealiseerd. 

In dit plan is ervoor gekozen om de berging aan de voorkant van de woningen te plaatsen. Daarnaast is er erg veel ruimte voor groen in het plan zoals op de impressies goed te zien is. Door de verschillende kleuren gevelstenen ontstaat een speels geheel dat goed in de omgeving past. De woningen bieden alle ruimte die gezinnen nodig hebben met een open woonkamer en keuken. De twee lagen met een kap zorgen voor veel ruimte op de verdiepingen. 

Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren - Waterkant
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Kinderwagen
Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren

Fijn Wonen in deze prachtige woontoren in Heerhugowaard

Voor WoonWaard mogen wij, in een groene omgeving, een woontoren realiseren. De woontoren krijgt een rustige warme zandkleurige gevelsteen zodat het geheel goed in de omgeving past. Met verschillende kleuren voegen wordt er contrast aangebracht en is het een mooi pand om te zien. AG NOVA Architecten heeft het ontwerp gemaakt. 

Het gebouw kenmerkt zich in de plint door een wisseling open en dicht. De balkons geven de woningen een aangename buitenruimte en zorgen voor dynamiek in de gevel. 

Een eigen woning en toch samen. Dat is wat je krijgt met een woontoren. Één hoofdentree waar samen gebruik van wordt gemaakt, waar je elkaar gedag zegt en vraagt hoe de dag is geweest. De bewoners van de toren kennen elkaar en dat geeft een veilig gevoel. 

Wil jij op de hoogte gehouden worden over deze en andere nieuwe projecten? 

Schrijf je dan nu in!