Binnenkort verwacht

Het huidige woningtekort vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Met de normale bouw halen we deze enorme achterstand niet in. Het moet sneller, beter, goedkoper en duurzamer. Het is tijd om de branche te veranderen. Bij Fijn Wonen doen we het daarom niet normaal. Neem onze eerste toren uit de fabriek, een bouwwerkt dat ieders fantasie te boven gaat. En daar blijft het niet bij! Hieronder de eerste sneak peeks van onze nieuwste projecten. 
Artist Impression - Zevenhuizen - Galerij - Balkonzijde
Artist Impression - Capelle aan den IJssel - 201
Artist Impression - Edam - 301 - Voorkant
Artist Impression van de appartementen in Dronryp. Je ziet de entree op de afbeelding.
Artist Impression - Wormerveer aan de Zaan
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Groen
Artist Impression Eemstoren
Lycklama a Nijeholtlaan in Beetsterzwaag
Gendt - Staatsliedenbuurt - Streetview
Binnenkort verwacht
Zevenhuizen - Artist Impression - 301
Artist Impression van het Galerij gebouw dat Fijn Wonen in Dronryp gaat realiseren
Artist Impression van de appartementen in Dronryp. Je ziet de entree op de afbeelding.
Artist Impression van de achterzijde van het galerij gebouw dat wij in Dronryp gaan realiseren. Je ziet hier het appartementengebouw en de berging

Fijn Wonen in Dronryp

Voor Van Wijnen Projectontwikkeling gaan wij binnenkort aan de slag met het realiseren van een appartementencomplex in Dronryp aan De Terp. Het galerij gebouw heeft een begane grond en twee verdiepingen en zal 23 appartementen tellen die geschikt zijn voor de verhuur.  

Azaleastraat en Geraniumstraat

Energiezuinig huren in Heerenveen: 24 woningen voor Accolade

De handtekeningen staan! Elze Klinkhammer, directeur-bestuurder Accolade en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, ondertekenden in de Bloemenbuurt in Heerenveen waar het over een tijdje allemaal gaat gebeuren het bord wat de start van deze samenwerking symboliseert. Aan de Azaleastraat en de Geraniumstraat worden de oude woningen gesloopt en hier komen 24 energiezuinige, sociale huurwoningen voor in de plaats. ''Deze woningen worden voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp en zijn daarmee volledig elektrisch. Dit nieuwbouwplan is helemaal van deze tijd en zo bieden we steeds meer mensen een betaalbaar, fijn én duurzaam thuis'' aldus Klinkhammer.

Fijn Wonen Halsteren Stadlander

39 woningen in het Brabantse Halsteren voor Stadlander

In ruil voor 38 oude woningen (welke in het voorjaar van 2023 circulair gesloopt worden), komen 39 eengezinswoningen aan de Mozartstraat en Beethovenstraat in Halsteren welke we realiseren voor woningcorporatie Stadlander. ''Elk woonblok is straks uniek, maar de nieuwbouw krijgt geen extreme vormen of kleuren'' aldus Stadlander. ''We kiezen voor een herkenbare uitstraling die goed aansluit bij de bestaande omgeving. Dat ziet je terug in het type woning en het kleurgebruik. Zo bestaan de nieuwbouwwoningen uit twee woonlagen en een kap en werken we met twee verschillende kleuren stenen: oranje en rood-oranje.” Alle woningen in dit project zijn sociale huurwoningen en Nul-op-de-Meter.

Artist Impression van het project in Raalte. Je ziet het hofje met de huizen en het groen in het midden
Een artist impression vanuit een birds eye view van het project in Raalte. Je ziet hier het hofje van bovenaf.

Betaalbaar én groen wonen in Raalte 

Op de Brink in Raalte komen betaalbare koop- en huurwoningen voor met name starters en ouderen. Het nieuwe woningbouwplan wordt een kleinschalig woonhofje met veel openbaar groen en ruimte voor ontmoeting die passen bij de omgeving. ''De vraag naar betaalbare woningen is groter dan ooit en daar moeten we allemaal mee aan de slag. We hebben vol enthousiasme een passend plan voor De Brink in Raalte ontwikkeld met in totaal twintig Fijn Wonen-woningen, waarvan 16 koopwoningen voor Van Wijnen en 4 huurwoningen voor Salland Wonen. Dit zijn woningen die uit de nieuwe, innovatieve woningfabriek komen en vervolgens op de locatie worden samengesteld. Daarnaast worden alle woningen volledig Energie Neutraal (ENG) gerealiseerd'' aldus Gosse Dousma, directeur Projectontwikkeling Van Wijnen Noord en Oost. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van AG Nova architecten.

Artist Impression - Capelle aan den IJssel - 201
Ondertekening Havensteder Capelle aan den IJssel

8 duurzame woningen in Capelle a/d IJssel voor Havensteder

De handtekeningen staan! Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder, ondertekende samen met Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, de overeenkomst voor 8 duurzame eengezinswoningen aan de Narcisstraat in Capelle a/d IJssel. Het ontwerp van de woningen, door Venster Architecten, is aangepast op de nieuwbouw in de straat. Het laatste blok bestaande woningen wordt gesloopt en wordt vervangen door de Fijn Wonen-woningen. Zo wordt de straat echt afgemaakt. 

Betaalbaarheid, duurzaamheid én een fraaie uitstraling staan bij Fijn Wonen altijd centraal, zo ook in dit project. ''Samen dragen we ons steentje bij aan het verduurzamen van het woonbezit' 'aldus beide heren. De woningen worden volledig Energie Neutraal (ENG) gerealiseerd. 

Ondertekening intentieovereenkomst Beverwijk

34 sociale huurappartementen aan Laan van Kanaän in Beverwijk

Samen met Pré Wonen tekenden we de intentieovereenkomst voor de realisatie van een galerijgebouw bestaande uit 34 sociale huurappartementen aan de Laan van Kanaän in Beverwijk. Beide partijen kijken uit naar de samenwerking voor dit project. ‘’Mooi om te zien dat we met Fijn Wonen ook in Beverwijk kunnen inspelen op de toegenomen woningvraag. Door middel van een kwalitatief, mooi, duurzaam én betaalbaar galerijgebouw helpen we weer 34 huishoudens aan een fijn thuis’’ aldus Popke Veenstra van Fijn wonen. Jules van den Berg van Pré Wonen voegt daaraan toe: ''Met Fijn Wonen starten we het eerste nieuwbouwproject binnen het gebiedsplan Kuenenplein in Beverwijk. Niet alleen de gewenste snelheid om tot productie te komen maar óók, is mijn overtuiging, de wijze van samenwerking, gaat een nieuwe standaard neerzetten. Het kan geen toeval zijn dat Pré Wonen al jaren het motto voert; 'Voor een Fijn thuis'.''

Artist Impression - Heerlen - 201

Fijn Wonen in Heerlen

Voor Wonen Limburg realiseren wij binnenkort 13 woningen van het type 201 in Heerlen aan de Doctor Jaegersstraat. De woningen zijn ontworpen door Wauben Architects en hebben een beukmaat van 5.4. Door de gekozen beukmaat is er ruimte voor maar liefst drie slaapkamers op de verdieping. Deze woningen bieden gezinnen dan ook alle ruimte die ze nodig hebben. 

Door de verschillende kleuren gevelstenen en het gebruik van vlakken ontstaat er een divers geheel dat goed in de omgeving past. 

Oudenbosch 60 woningen

Tender Oudenbosch in Noord-Brabant gewonnen!

Van Wijnen Projectontwikkeling tekende recent, samen met de gemeente Halderberge, de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van ruim 60 woningen in de nieuwe woonwijk 'De Groene Vaart' in het Noord-Brabantse Oudenbosch. Waar eerder sportpark Pagnevaart te vinden was, zijn over een tijdje Fijn Wonen-woningen te zien. En doordat de helft van de woningen uit de woningfabriek gaat komen, is de duurzaamheid en de betaalbaarheid van de woningen gegarandeerd. Centraal in de ontwikkeling staat het natuur inclusief bouwen waarbij er extra aandacht is voor het inpassen van de woningen in de groene omgeving. Zo zal de erfafscheiding middels natuurlijke bebossing worden aangebracht en zal het regenwater via natuurlijke wegen worden afgevoerd. 

Artist Impression - Edam - Achtertuin - 301
Artist Impression - Edam - 301 - Voorkant
Artist Impression - Edam - 301

Fijn Wonen in Edam

Binnenkort starten we met een project in Edam. Op de plek van een basisschool gaan wij 26 Fijn Wonen-woningen van het type 301 realiseren voor Van Wijnen Projectontwikkeling Noord. De woningen zijn samen met Venster Architekten ontworpen en worden straks in een razendsnel tempo in de woningfabriek gerealiseerd. 

In dit plan is ervoor gekozen om de berging aan de voorkant van de woningen te plaatsen. Daarnaast is er erg veel ruimte voor groen in het plan zoals op de impressies goed te zien is. Door de verschillende kleuren gevelstenen ontstaat een speels geheel dat goed in de omgeving past. De woningen bieden alle ruimte die gezinnen nodig hebben met een open woonkamer en keuken. De twee lagen met een kap zorgen voor veel ruimte op de verdiepingen. 

Artist Impression - Wormerveer - Fijn Wonen appartementen
Artist Impression - Wormerveer - Fijn Wonen appartementen
Wormerveer aan de Zaan - Mecanoo architecten - Artist Impression
Sfeerbeeld Wormerveer aan de Zaan
Wormerveer aan de Zaan - Sfeerbeeld - Mecanoo architecten

Fijn Wonen in Wormerveer aan de Zaan

"Een nieuwe toekomst aan de Zaan". Een mooie ontwikkeling van Van Wijnen, Mecanoo en Waterland Real Estate in Wormerveer. En ook Fijn Wonen maakt deel uit van dit project! Aan Parteon en WormerWonen leveren wij 198 appartementen af, bestaande uit een 14 laagse 8-spanner toren en twee galerijgebouwen. Alle drie gebouwen zijn door de architecten van Mecanoo voorzien van een prachtige compositie aan gevels.

Direct aan de Zaan wordt een nieuwe toekomst gecreëerd met respect voor het verleden. Het werkgebied dat sinds ca. 1865 in gebruik is, transformeert in een open, dynamische en inspirerende wijk. Een wijk waar wonen en werken hand in hand gaan. En wie wil er nu niet op deze locatie wonen? Direct aan het water met groots uitzicht op de natuur en met steden als Alkmaar, Zaandam en Amsterdam binnen handbereik. Bestaande, monumentale panden krijgen een nieuwe bestemming en worden omringd door nieuwe panden. Dit samen zorgt voor een woonwijk waar heden en verleden elkaar ontmoeten. 

De handtekeningen staan inmiddels en daarmee is de officiële ondertekening voor de realisatie van 198 sociale huurappartementen een feit!

Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren - Waterkant
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Kinderwagen
Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren

Fijn Wonen in deze prachtige woontoren in Heerhugowaard

Voor WoonWaard mogen wij, in een groene omgeving, een woontoren realiseren. De woontoren krijgt een rustige warme zandkleurige gevelsteen zodat het geheel goed in de omgeving past. Met verschillende kleuren voegen wordt er contrast aangebracht en is het een mooi pand om te zien. AG NOVA Architecten heeft het ontwerp gemaakt. 

Het gebouw kenmerkt zich in de plint door een wisseling open en dicht. De balkons geven de woningen een aangename buitenruimte en zorgen voor dynamiek in de gevel. 

Een eigen woning en toch samen. Dat is wat je krijgt met een woontoren. Één hoofdentree waar samen gebruik van wordt gemaakt, waar je elkaar gedag zegt en vraagt hoe de dag is geweest. De bewoners van de toren kennen elkaar en dat geeft een veilig gevoel. 

Artist Impression - Zevenhuizen - Galerij - Balkonzijde
Artist Impression - Zevenhuizen - Galerij - Galerijzijde
Artist Impression - Zevenhuizen - 301

19 woningen en 30 appartementen in Zevenhuizen

Onder de rook van Rotterdam gaat Fijn Wonen binnenkort 19 woningen van het type 301, met een beukmaat van 5.4, en 20 appartementen realiseren. De woningen zijn samen met Venster Architecten ontworpen en zullen straks vanuit de fabriek in een razendsnel tempo geassembleerd worden. Door de verschillende kleuren gevels ontstaat een speels uiterlijk. De Oud-Hollandse architectuur past perfect binnen de omgeving en zorgt voor een luxe uitstraling. De woningen hebben een open woonkamer en keuken, drie slaapkamers op de verdieping en een zolder die middels een vaste trap bereikbaar is. 

De galerij appartementen hebben een groot uitpandig balkon. Daarnaast is de gevel ook hier voorzien van verschillende kleuren gevelstenen, waardoor het goed past bij de woningen in de buurt. 

Artist Impression - Almere - Nobelhorst - Zijaanzicht
Artist Impression - Almere - Nobelhorst - 201/301
Almere - Nobelhorst - Artist Impression - 302
Almere Nobelhorst - Artist Impression - Wijk aanzicht

20 woningen in Almere

In Almere mogen wij binnenkort aan de slag voor Goedestede. We gaan hier 20 woningen plaatsen van het type 202 en 201. De woningen hebben een moderne uitstraling en door de verschillende metselverbanden en het toepassen van veel reliëf in de gevelstenen ontstaat er een speels geheel. Om de woningen zo goed mogelijk in het straatbeeld te laten passen, zijn er een aantal niet standaard oplossingen toegepast. Zo krijgen een aantal woningen (type 201) een Frans balkon met houten reling en een pergola. Deze elementen zijn niet standaard en worden dus ook niet in de fabriek gemaakt. 

Ook met de natuur wordt veel rekening gehouden bij dit project! Zo krijgen de woningen bij de voordeur een plantenbak met beplating die insecten en vogels aantrekken. Ook wordt er gebruik gemaakt van vogelvides en nestkasten. Uiteraard voldoen de woningen aan de BENG eisen. 

Staatsliedenbuurt Gendt - Artist Impression
Gendt - Staatsliedenbuurt - Vooraanzicht 101

40 huurwoningen en 25 koopwoningen in Gelderland

In de provincie Gelderland mogen wij binnenkort meerdere Fijn Wonen-woningen afleveren. Het gaat hierbij onder andere om het type 101, 101 Levensloopbestendig en woningtype 301. Een deel van de woningen zal verhuurd worden en een ander deel bestaat uit koopwoningen. Door de variatie in kleuren gevels en metselverbanden ontstaan er speelse rijen van woningen die de buurt een eigenzinnig karakter geven. 

Artist Impression Eemstoren

77 appartementen in Groningen

Nog een woontoren van Fijn Wonen! Binnenkort vind je in het noorden van het land een woontoren met 77 appartementen. Alle appartementen zijn bestemd voor verhuur in de sociale sector. Het plan grenst aan het Eemskanaal en krijgt de naam Eemstoren. AAS Architecten heeft een schetsontwerp gemaakt van de toren, deze schets is nog niet definitief. Zodra er meer beelden gereed zijn, worden ze hier gedeeld. 

In het schetsontwerp bestaat de woontoren uit veertien bouwlagen met appartementen van ca. 70 m2. Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en is er de mogelijkheid om fietsen te parkeren. Bijzonder detail: op de parkeerplaats wordt een gedeelte als mobiliteitshub ingericht met deelauto's. 

De Eemstoren wordt gerealiseerd naast de Tasmantoren. Deze toren is in 2010 door Van Wijnen opgeleverd. De appartementen in deze toren worden sindsdien met succes verhuurd door Lefier. 

Artist Impression Groningen Woontoren

Circulaire pop-up wijk wordt uitgebreid met unieke toren én nieuwste Fijn Wonen-woningen

Er staat een uniek project op het Suikerterrein in Groningen te gebeuren! In samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond zijn er een bijzondere toren en acht grondgebonden woningen ontworpen. De toren zal de allereerste toren zijn die in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen geproduceerd wordt. Een échte primeur voor Fijn Wonen, dus!

Wil jij op de hoogte gehouden worden over deze en andere nieuwe projecten? 

Schrijf je dan nu in!