Binnenkort verwacht

Het huidige woningtekort vraagt om een nieuwe manier van bouwen. Met de normale bouw halen we deze enorme achterstand niet in. Het moet sneller, beter, goedkoper en duurzamer. Het is tijd om de branche te veranderen. Bij Fijn Wonen doen we het daarom niet normaal. Neem onze eerste toren uit de fabriek, een bouwwerkt dat ieders fantasie te boven gaat. En daar blijft het niet bij! Hieronder de eerste sneak peeks van onze nieuwste projecten. 
Artist Impression - Wormerveer aan de Zaan
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Groen
Artist Impression Eemstoren
Lycklama a Nijeholtlaan in Beetsterzwaag
Gendt - Staatsliedenbuurt - Streetview
Binnenkort verwacht
Zevenhuizen - Artist Impression - 301
Oudenbosch 60 woningen

Tender Oudenbosch in Noord-Brabant gewonnen!

Van Wijnen Projectontwikkeling tekende recent, samen met de gemeente Halderberge, de koopovereenkomst voor de ontwikkeling van ruim 60 woningen in de nieuwe woonwijk 'De Groene Vaart' in het Noord-Brabantse Oudenbosch. Waar eerder sportpark Pagnevaart te vinden was, zijn over een tijdje Fijn Wonen-woningen te zien. En doordat de helft van de woningen uit de woningfabriek gaat komen, is de duurzaamheid en de betaalbaarheid van de woningen gegarandeerd. Centraal in de ontwikkeling staat het natuur inclusief bouwen waarbij er extra aandacht is voor het inpassen van de woningen in de groene omgeving. Zo zal de erfafscheiding middels natuurlijke bebossing worden aangebracht en zal het regenwater via natuurlijke wegen worden afgevoerd. 

Ondertekening Havensteder Capelle aan den IJssel

9 duurzame woningen in Capelle a/d IJssel voor Havensteder

De handtekeningen staan! Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder, ondertekende samen met Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen, de overeenkomst voor 9 duurzame eengezinswoningen aan de Narcisstraat in Capelle a/d IJssel. Betaalbaarheid, duurzaamheid én een fraaie uitstraling staan bij Fijn Wonen altijd centraal, zo ook in dit project. ''Samen dragen we ons steentje bij aan het verduurzamen van het woonbezit' 'aldus beide heren.

Artist Impression - Wormerveer - Fijn Wonen appartementen
Artist Impression - Wormerveer - Fijn Wonen appartementen
Wormerveer aan de Zaan - Mecanoo architecten - Artist Impression
Sfeerbeeld Wormerveer aan de Zaan
Wormerveer aan de Zaan - Sfeerbeeld - Mecanoo architecten

Fijn Wonen in Wormerveer aan de Zaan

"Een nieuwe toekomst aan de Zaan". Een mooie ontwikkeling van Van Wijnen, Mecanoo en Waterland Real Estate in Wormerveer. En ook Fijn Wonen maakt deel uit van dit project! Aan Parteon en WormerWonen leveren wij 198 appartementen af, bestaande uit een 14 laagse 8-spanner toren en twee galerijgebouwen. Alle drie gebouwen zijn door de architecten van Mecanoo voorzien van een prachtige compositie aan gevels.

Direct aan de Zaan wordt een nieuwe toekomst gecreëerd met respect voor het verleden. Het werkgebied dat sinds ca. 1865 in gebruik is, transformeert in een open, dynamische en inspirerende wijk. Een wijk waar wonen en werken hand in hand gaan. En wie wil er nu niet op deze locatie wonen? Direct aan het water met groots uitzicht op de natuur en met steden als Alkmaar, Zaandam en Amsterdam binnen handbereik. Bestaande, monumentale panden krijgen een nieuwe bestemming en worden omringd door nieuwe panden. Dit samen zorgt voor een woonwijk waar heden en verleden elkaar ontmoeten. 

De handtekeningen staan inmiddels en daarmee is de officiële ondertekening voor de realisatie van 198 sociale huurappartementen een feit!

Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren - Waterkant
Artist Impression - Heerhugowaard - Woontoren - Kinderwagen
Artist impression - Heerhugowaard - Woontoren

Fijn Wonen in deze prachtige woontoren in Heerhugowaard

Voor WoonWaard mogen wij, in een groene omgeving, een woontoren realiseren. De woontoren krijgt een rustige warme zandkleurige gevelsteen zodat het geheel goed in de omgeving past. Met verschillende kleuren voegen wordt er contrast aangebracht en is het een mooi pand om te zien. AG NOVA Architecten heeft het ontwerp gemaakt. 

Het gebouw kenmerkt zich in de plint door een wisseling open en dicht. De balkons geven de woningen een aangename buitenruimte en zorgen voor dynamiek in de gevel. 

Een eigen woning en toch samen. Dat is wat je krijgt met een woontoren. Één hoofdentree waar samen gebruik van wordt gemaakt, waar je elkaar gedag zegt en vraagt hoe de dag is geweest. De bewoners van de toren kennen elkaar en dat geeft een veilig gevoel. 

Artist Impression - Zevenhuizen - Woningtype 301
Zevenhuizen - Artist Impression - 301

19 woningen en 30 appartementen in Zuid-Holland 

Onder de rook van Rotterdam gaat Fijn Wonen binnenkort 19 woningen van het type 301, met een beukmaat van 5.4,  en 20 appartementen realiseren. De woningen zijn samen met Venster Architecten ontworpen en zullen straks vanuit de fabriek in een razendsnel tempo geassembleerd worden. Door de verschillende kleuren gevels ontstaat een speels uiterlijk. De Oud-Hollandse architectuur past perfect binnen de omgeving en zorgt voor een luxe uitstraling. De woningen hebben een open woonkamer en keuken, drie slaapkamers op de verdieping en een zolder die middels een vaste trap bereikbaar is. 

De galerij appartementen hebben een groot uitpandig balkon. Daarnaast is de gevel ook hier voorzien van verschillende kleuren gevelstenen, waardoor het goed past bij de woningen in de buurt. 

Artist Impression - Almere - Nobelhorst - Zijaanzicht
Artist Impression - Almere - Nobelhorst - 201/301
Almere - Nobelhorst - Artist Impression - 302
Almere Nobelhorst - Artist Impression - Wijk aanzicht

20 woningen in Flevoland

In Flevoland mogen wij binnenkort aan de slag voor Goedestede. We gaan hier 20 woningen plaatsen van het type 202 en 201. De woningen hebben een moderne uitstraling en door de verschillende metselverbanden en het toepassen van veel reliëf in de gevelstenen ontstaat er een speels geheel. Om de woningen zo goed mogelijk in het straatbeeld te laten passen, zijn er een aantal niet standaard oplossingen toegepast. Zo krijgen een aantal woningen (type 201) een Frans balkon met houten reling en een pergola. Deze elementen zijn niet standaard en worden dus ook niet in de fabriek gemaakt. 

Ook met de natuur wordt veel rekening gehouden bij dit project! Zo krijgen de woningen bij de voordeur een plantenbak met beplating die insecten en vogels aantrekken. Ook wordt er gebruik gemaakt van vogelvides en nestkasten. Uiteraard voldoen de woningen aan de BENG eisen. 

Staatsliedenbuurt Gendt - Artist Impression
Gendt - Staatsliedenbuurt - Vooraanzicht 101

40 huurwoningen en 25 koopwoningen in Gelderland

In de provincie Gelderland mogen wij binnenkort meerdere Fijn Wonen-woningen afleveren. Het gaat hierbij onder andere om het type 101, 101 Levensloopbestendig en woningtype 301. Een deel van de woningen zal verhuurd worden en een ander deel bestaat uit koopwoningen. Door de variatie in kleuren gevels en metselverbanden ontstaan er speelse rijen van woningen die de buurt een eigenzinnig karakter geven. 

Artist Impression Eemstoren

77 appartementen in Groningen

Nog een woontoren van Fijn Wonen! Binnenkort vind je in het noorden van het land een woontoren met 77 appartementen. Alle appartementen zijn bestemd voor verhuur in de sociale sector. Het plan grenst aan het Eemskanaal en krijgt de naam Eemstoren. AAS Architecten heeft een schetsontwerp gemaakt van de toren, deze schets is nog niet definitief. Zodra er meer beelden gereed zijn, worden ze hier gedeeld. 

In het schetsontwerp bestaat de woontoren uit veertien bouwlagen met appartementen van ca. 70 m2. Op de begane grond van de toren zijn de bergingen en is er de mogelijkheid om fietsen te parkeren. Bijzonder detail: op de parkeerplaats wordt een gedeelte als mobiliteitshub ingericht met deelauto's. 

De Eemstoren wordt gerealiseerd naast de Tasmantoren. Deze toren is in 2010 door Van Wijnen opgeleverd. De appartementen in deze toren worden sindsdien met succes verhuurd door Lefier. 

Woningen

20 grondgebonden Fijn Wonen 3.0 woningen op een prachtige locatie

In het midden van het land worden binnenkort deze grondgebonden woningen verwacht. Het gaat om 20 woningen uit de 3-serie. De woningen hebben de beukmaten 5098 mm en 5498 mm en worden uitgerust met een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terug winning (WTW), mechanische toevoer en afvoer. Elke woning wordt in de voortuin voorzien van een plantenbak met beplanting.

Artist Impression Groningen Woontoren

Circulaire pop-up wijk wordt uitgebreid met unieke toren én nieuwste Fijn Wonen-woningen

Er staat een uniek project op het Suikerterrein in Groningen te gebeuren! In samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond zijn er een bijzondere toren en acht grondgebonden woningen ontworpen. De toren zal de allereerste toren zijn die in de nieuwe woningfabriek in Heerenveen geproduceerd wordt. Een échte primeur voor Fijn Wonen, dus!

Wil jij op de hoogte gehouden worden over deze en andere nieuwe projecten? 

Schrijf je dan nu in!