15-5-2024Door Acantus

In samenwerking met Acantus en de Gemeente Pekela bouwen wij 20 nieuwe woningen aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela. Hierbij werken we samen in een gebiedsaanpak voor Nieuwe Pekela om het dorp leefbaarder te maken 'Thuus in Nij Pekel'. De bouw van deze 20 woningen is het eerste deelproject van de aanpak.

Woningen voor kleine huishoudens

In deze tijd merken we dat huishoudens kleiner worden en veel mensen een woning zoeken waar ze op hun oude dag nog lang kunnen blijven wonen. Deze nieuwe woningen passen goed bij die wensen. Acht van de woningen heeft namelijk een slaapkamer op de begane grond. De overige twaalf woningen zijn geschikt voor kleine gezinnen.

Betaalbaar, energiezuinig en comfortabel

Anita Tijsma, bestuurder bij Acantus: “We hebben een lang proces achter de rug. De vorige bewoners woonden hier graag. We konden gelukkig eerst nieuwbouwen aan de nabijgelegen Meidoornlaan, voordat we overgingen tot nieuwbouwplannen voor de Lindenlaan. Zo is er mooi perspectief voor iedereen. Met de nieuwbouw die hier komt, voldoen we beter aan de diverse woonwensen van de woningzoekenden: betaalbare, energiezuinige en comfortabele woningen.”

Blij dat er gebouwd wordt in Nieuwe Pekela

Ellen van Klaveren, wethouder bij gemeente Pekela: “’t Duurde even, mor din hebben je ook wat. We zijn als gemeente erg blij dat er nu ook gebouwd gaat worden in Nieuwe Pekela. Een mooiere start van het dorpsvernieuwingsproject Thuus in Nij Pekel kunnen we ons niet wensen.”

Nieuwe manier van bouwen

Dit is het eerste project waarin wij de krachten bundelen met Acantus. Betaalbaar bouwen wordt met de gestegen bouwprijzen steeds uitdagender. Onze woningen worden geproduceerd in de woningfabriek, waardoor we besparen op bouwkosten. Zodra de woningen uit de fabriek komen, duurt het slechts een dag per woning om deze op locatie in elkaar te zetten. Zoals de planning er nu uitziet starten we deze zomer met de heipalen en het grondwerk. Na de zomer worden de woningen neergezet.

Steentje bijdragen aan oplossen woningnood

Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen: “Door onze woningen op industriële wijze te produceren, dragen we door deze nieuwe manier van bouwen ons steentje bij aan het oplossen van de woningnood. De woningen die we samen met Acantus aan Nieuwe Pekela toevoegen, zijn kwalitatief, gevarieerd en ook nog eens betaalbaar. Over een tijdje kunnen de bewoners hier dan ook erg fijn wonen.”

Meer weten over dit project?

Fijn Wonen in Nieuwe Pekela eenlaags met kap
20 woningen Acantus Nieuwe Pekela