03-06-2020 Door Baukje van der Vlugt
Update september 2021

Omdat de veiligheid én de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers nog altijd voorop staan, hebben we een aantal, tijdelijke maatregelen genomen die gelden op ons kantoor aan de K.R. Poststraat 101 te Heerenveen. Hieronder kan je lezen wat deze maatregelen voor zowel onze eigen medewerken als onze bezoekers inhouden.

We volgen daarbij de officiële richtlijnen van het kabinet, het RIVM, de GGD en het Protocol Samen veilig doorwerken van Bouwend Nederland. We proberen hier zo duidelijk mogelijk over te communiceren. Hieronder lees je wat onze maatregelen inhouden en wat dit mogelijk voor jou betekent. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Voor onderaannemers, comakers en leveranciers

Ondanks de recente versoepelingen gelden er op de bouwplaatsen nog steeds enkele coronamaatregelen. Het Protocol Samen veilig doorwerken van Bouwend Nederland vormt de basis. Onze coronamaatregelen staan in ons Protocol Bouwplaats, fabrieken en werkplaatsen en in ons Protocol Vastgoedbeheer en Renovatie & Transformatie. Op naleving hiervan wordt toegezien. Ook buiten onze bouwplaatsen vragen we om maximale naleving van de nog geldende coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden.

Voor klanten
 • Fysieke bijeenkomsten en evenementen zijn onder voorwaarden weer mogelijk, met inachtneming van de basisregels. Deelnemers krijgen vooraf nadere informatie.
 • Onze collega’s krijgen het advies om (voor zover mogelijk) thuis te werken, maar dit is niet de norm. Onze collega’s zijn goed bereikbaar.
 • Onze kantoren zijn open met een verantwoorde bezettingsgraad en zijn coronabestendig ingericht.  
 • Binnenkomende meldingen en calamiteiten worden, voor tot zover dit mogelijk is, opgepakt.
 • Is er sprake van een coronabesmetting of kwetsbare personen? Dan gaan onze collega’s niet naar binnen.
 • Onze collega’s op de bouwplaatsen, in de fabriek en bij Vastgoedbeheer en Renovatie & Transformatie werken volgens ons protocol. Maar bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, verhoging (< 38 graden), koorts (> 38 graden), hoesten en last van de luchtwegen, blijven ze thuis. Ook als iemand in het gezin koorts (> 38 graden) heeft.
Toegang krijgen

Op de locaties van Van Wijnen Components in Heerenveen en Gorredijk en op het gehele kantoor in Heerenveen wordt er binnen de marges van het overheidsbeleid gekeken hoe we op een verantwoorde manier langzaamaan weer terug kunnen naar 'normaal'.

 • Op deze locaties is op dit moment geen maximale bezettingsgraad en vragen we om een ‘coronatoegangsbewijs’. Hoe werkt dat? Om je eigen gezondheid en die van anderen te garanderen, laat je bij binnenkomst een QR-code zien. Wie op vakantie in het buitenland is geweest of in de zomer in Nederland een event heeft bezocht, heeft al enige ervaring opgedaan met de QR-code in de CoronaCheck app. 
 • Met de CoronaCheck scanner wordt bij binnenkomst jouw QR-code uit de CoronaCheck app gescand. Als uit de scanner een groen scherm verschijnt, is toegang tot de locatie mogelijk. Bij een rood scherm vragen we je of je alsnog wilt laten testen of om weer naar huis te gaan.
 • Deze vorm van controle wordt uitgevoerd door één van onze medewerkers bij de balie. We vragen jou vriendelijk om deze persoon en zijn/haar taak te respecteren en hierover geen discussie aan te gaan.
 • Toegang is dus alleen mogelijk bij een QR-code waarbij het scherm groen wordt. Het is mogelijk om je, voorafgaand aan je bezoek aan kantoor, te laten testen in je eigen woonomgeving. Deze sneltest kan je koppelen aan je CoronaCheck app en de app genereert vervolgens een QR-code die je voor bepaalde tijd toegang verleent tot de locatie.
 • Het proefdraaien bij Van Wijnen Components en kantoor Heerenveen loopt tot minstens 20 september 2021. Deze datum hebben Rutte en De Jonge genoemd als nieuwe peildatum voor mogelijke verdere versoepelingen.