23-01-2019 Door Baukje van der Vlugt

Enthousiaste bewoonster aan het woord

Roelie Wolf is de bewoonster van onze 500e Fijn Wonen-woning. Op park Diepstroeten in Assen is ze momenteel bezig met de inrichting van haar spiksplinternieuwe NOM-huurwoning. Als we mevrouw Wolf vragen of ze ernaar uit kijkt om op haar nieuwe plek te gaan wonen, zegt ze volmondig: “Ja, hartstikke veel zin aan! Ik kan haast niet wachten.”

Eén van de gelukkigen

Mevrouw Wolf komt uit een woning met een enorme tuin en een goedlopende Bed & Breakfast. Hier heeft ze jaren met veel plezier, maar erg hard, gewerkt. Ze is nu toe aan een eigen plekje, heerlijk in de rust. Samen met Actium heeft ze de woning gevonden. Er was nog niets eerder echt iets op haar pad gekomen, maar dit plan op park Diepstroeten leek mevrouw Wolf zeker wel wat. Met name omdat het zulke energiezuinige woningen zijn. Ze licht toe: “Het spreekt me enorm aan dat de woningen nul op de meter en gasloos zijn en dat ze voorzien zijn van zonnepanelen en een warmtepomp.” Toen ook de locatie perfect bleek te zijn, heeft ze zich aangemeld voor het plan. Van de 147 inschrijvingen was mevrouw Wolf één van de gelukkigen!

Ideaal en fijn

Mevrouw Wolf is heel enthousiast over de woning: “Het is ideaal en zo fijn! De woning is supergoed geïsoleerd, het is overal heerlijk warm en dan ook nog zeer energiezuinig. Echt genieten!” Ze is altijd al met energie en milieu bezig geweest. “Dat vind ik belangrijk” zegt mevrouw Wolf. “Altijd de deuren dicht, de verwarming een standje lager, niet te veel lampen aan, etc.”

Nul op de meter als sport

Ze ziet er dan ook helemaal niet tegenop om in een nul op de meter-woning te gaan wonen. Vanuit Actium en Fijn Wonen is er altijd goede voorlichting geweest. “We hebben veel informatie ontvangen in de vorm van nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Die uitleg was heel verhelderend en uitgebreid.” Binnenkort is er nog een bewonersbijeenkomst met uitleg over het dashboard, waarop bewoners kunnen zien hoeveel energie ze daadwerkelijk verbruiken. Ondanks dat mevrouw Wolf naar eigen zeggen atechnisch is, kijkt ze er naar uit om er een sport van te maken voor haarzelf. “Ik ga extra mijn best doen zodat er echt nul op de meter blijft staan. En misschien kan het elke keer nét een beetje beter. Dat lijkt me leuk!”

Ik ga extra mijn best doen zodat er echt nul op de meter blijft staan. En misschien kan het elke keer nét een beetje beter. Dat lijkt me leuk!