18-08-2020 Door Tineke Keidel

"De wereld beter maken, begint bij jezelf"

Joyce Baggel (40 jaar) heeft haar perfecte woning gevonden. Duurzaam, veilig en rustgevend. In de woning, die ze toegewezen kreeg door De Woonplaats en waar ze sinds 16 mei woont, vindt ze rust en herontdekt ze bovendien haar passie voor interieurdesign. Samen met grasparkieten Birdy en Dino (beide 6 jaar), maakt ze na 10 roerige jaren een nieuwe start in een woning in de Lipperkerkstraat, Enschede. De woning is onderdeel van de nieuwe wijk met 54 nieuwe eengezinswoningen Lage Bothof, gerealiseerd door Van Wijnen en Fijn Wonen. Vol enthousiasme deelt Joyce haar verhaal.

“Direct verschil in mijn portemonnee”

In haar zoektocht naar de perfecte woning, stelde zij zichzelf de vraag: wat zoek ik eigenlijk? “Een arbeidershuisje, was mijn antwoord. Maar wel nieuw en goed geïsoleerd. Ik ben bewust bezig met mijn lifestyle. En daarin vind ik duurzaamheid erg belangrijk. De wereld beter maken begint bij jezelf. Ik ben sinds 2018 veganist en in mijn nieuwe woning wil ik bijdragen aan een beter milieu en betere omgeving. Bijkomend voordeel is dat het warmtesysteem, de goede isolatie en de zonnepanelen direct verschil maken in mijn portemonnee”, vertelt Joyce. Ze is erg blij met haar nieuwe stekje; ze sluit hiermee definitief een vervelend hoofdstuk in haar leven af. “De eerste 3,5 jaar in Glanerbrug woonde ik met mijn toenmalige vriend. Maar dat ging uit. Daarna heb ik 6,5 jaar in een appartement in Glanerbrug gewoond, waar ik veel geluidsoverlast had en last had van criminaliteit. Tot bedreigingen aan toe. Ik voelde me daar heel onveilig.”

“Doordat ik mij zo veilig voel, kan ik weer mezelf zijn”

Het veiligheidsgevoel van de bewoners is iets dat Fijn Wonen aan het hart gaat. Dit ziet Joyce ook terug in haar woning: “Niet alleen de omgeving, maar ook de woning zelf voelt heel veilig. Alleen al door het goede hang- en sluitwerk. Doordat ik mij zo veilig voel, kan ik eindelijk weer mezelf zijn. Ik heb hier rust, zowel in wonen als slapen. Ook over de buren heb ik niet te klagen. Ik kan het goed met ze vinden.”

“Niet alleen de omgeving, maar ook de woning zelf voelt heel veilig. Alleen al door het goede hang- en sluitwerk. En doordat ik mij zo veilig voel, kan ik eindelijk weer mezelf zijn. Ik heb hier rust, zowel in wonen als slapen.”

Joyce Baggel uit Enschede in haar Fijn Wonen-woning
Joyce Baggel uit Enschede in haar Fijn Wonen-woning

Een volledig nieuwe start

Naast veiligheid, waren de indeling en uitstraling van de woning een doorslaggevende factor. “Ik twijfelde eerst een beetje. Ik heb ook gedacht aan een Tiny House. Maar in mijn Fijn Wonen-woning heb ik alle ruimte. Wel moest ik mijn geliefde metalen hemelbed verkopen, omdat die niet onder het schuine dak past. Maar dat is niet erg, de oude energie moest eruit. De verhuizing is in zoveel opzichten een nieuwe start. En dat ik die maak in een woning met zo’n uitstraling, is de kers op de taart.” Joyce heeft een speelse tussenwoning die haar doet denken aan het oude straatbeeld van Enschede. “Er zijn twee huisjes met dezelfde uitstraling waaraan dan weer ‘andere’ huisjes zijn geplakt. De historische elementen maken de woning uniek en helemaal af.”

“Ik droomde er vroeger van om interieurdesigner te worden”

Over uniek gesproken. Joyce heeft oog en passie voor interieurdesign en het creëren van een eigen stijl. Al doet ze qua werk iets heel anders. “Ik werk bij Trimm Digital Craftmanship en bied technische ondersteuning aan onze klanten die vragen hebben over bijvoorbeeld hun cloudservice of website. Het is dankbaar werk waar ik veel voldoening uit haal. Wel droomde ik er vroeger van om interieurdesigner te worden. In mijn nieuwe woning had ik het qua inrichting dan ook al helemaal in mijn hoofd.” Ze krijgt veel complimenten over haar gezellige en stijlvolle interieur. En dat zette haar aan het denken. “Misschien moet ik mij laten omscholen. Om mijn nieuwe start verder kracht bij te zetten. Het lijkt mij geweldig om voor andere mensen interieurs te ontwerpen.”
 

“Ik leef weer”

Joyce heeft de rust gevonden om na te denken over de volgende stappen in haar leven. En of daar een nieuwe liefde bij hoort, zal de tijd leren. “Ik ben daar nu nog niet helemaal klaar voor. Ik focus me nu vooral op een beetje liefde voor mezelf; qua rust, ontwikkeling en carrière. Ik bloei weer op en ik leef weer. In mijn oude woning heb ik veel geleerd. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik deze woning heb mogen vinden.”

Ik bloei weer op en ik leef weer. In mijn oude woning heb ik veel geleerd. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik deze woning heb mogen vinden!
Joyce Baggel uit Enschede in haar Fijn Wonen-woning
Joyce Baggel uit Enschede in haar Fijn Wonen-woning