19-6-2024Door Marrit de Haan

Donderdag 20 juni was een bijzonder moment voor de kopers van 22 nieuwbouwwoningen in het Gelderse Alphen. Samen met Wethouder Marieke van den Boom-Witzel van gemeente West Maas en Waal en Herman Boer, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid, gaven zij het officiële startschot voor de bouw van de woningen in project Appelhoek! 

Het was een gezellige drukte op de bouwplaats. Als symbolische start van de bouw werd een bouwhekdoek onthuld met daarop de foto's van de toekomstige bewoners afgebeeld. Zo kunnen omwonenden alvast ‘kennismaken’ met hun nieuwe buren die er dit najaar komen te wonen. 

Industriële woningen uit een fabriek
In totaal worden er 26 woningen gebouwd binnen project Appelhoek, waarvan 4 op zelfbouwkavels. De overige 22 woningen zijn Fijn Wonen-woningen afkomstig uit de woningfabriek in Heerenveen. In deze fabriek worden de woningen op industriële wijze geproduceerd, waarna ze op locatie in elkaar worden gezet. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk ingekort. De nieuwe bewoners kunnen dit najaar hun nieuwe woningen al betrekken. 

Zelf de buurt ontwerpen
Het nieuwbouwproject Appelhoek is uniek in zijn soort. Doordat er bij de Fijn Wonen-woningen veel variatie mogelijk is, hebben kopers de kans gehad om hun eigen buurt mede te ontwerpen. De fabriek biedt namelijk volop keuzemogelijkheden als het om het exterieur van de woningen gaat. Kopers konden in diverse workshops, onder leiding van de architect en ontwikkelaar, invloed uitoefenen op het ontwerp. Bewoners hadden o.a. de mogelijkheid om samen hun gevels te ontwerpen en een keuze te maken in de kleur van de dakpannen, kozijnen en gevelstenen. Ook kon elke koper naar eigen keuze nog 'specials' toevoegen aan de woning. Op deze manier is elke woning straks anders en konden de kopers gezamenlijk de uitstraling van de straat bepalen.

Meer weten over project Appelhoek in Alphen?

VanWijnen_Alphen (70)
VanWijnen_Alphen (16)
VanWijnen_Alphen (84)