Fijn samenwerken met Bert Timmen van De Woonplaats - Bert Timmen voor de woningen

"De manier waarop Fijn Wonen naar een proces kijkt, is in mijn ogen erg goed."

“Bewoners zijn heel belangrijk voor ons, daarom proberen we zoveel mogelijk tot co-producerschap te komen. Dat betekent dat we samen met bewoners kijken hoe en met welke partij we een project aanvliegen”, vertelt Bert Timmen, Programmamanager Wijken bij De Woonplaats. Zo kwam het dat de stem van de bewoners van Lage Bothof bepalend was in de keuze voor Fijn Wonen. “Ze kozen voor de uitstraling en vele keuzemogelijkheden van deze woningen. Hun stem telt bij ons echt mee.” Lees hier het interview met Bert Timmen

"Dat de woningen nu al bewoond zijn, is ongekend"

"Hoe kunnen we binnen een woning flexibiliteit en circulariteit vinden zonder betaalbaarheid voor de klant uit het oog te verliezen?”, dat is wat projectontwikkelaars Maaike van Dal en Kees Klerks van Leystromen zich afvroegen. Het antwoord? Fijn Wonen. In opdracht van Leystromen realiseerden we in Diessen 23 sociale-huurwoningen. Maaike en Kees vertellen in dit interview alles over hun ervaring met Fijn Wonen. Kijk en lees je mee? 

"Comfortabel, inspirerend en een waanzinnige locatie"

Rein Swart, voorzitter van de raad van bestuur van Woningcorporatie Accolade, hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Zowel voor zijn huurders, als voor zijn eigen thuis. In mei 2021 verhuist hij naar een oude school in de binnenstad van Groningen. Tot die tijd woont hij in een Fijn Wonen-woning op De Loskade om dit woonproduct zelf te ervaren. Enthousiast vertelt hij over deze, tot nu toe, zeer waardevolle ervaring, zowel privé als zakelijk.

"Het woonproduct van Fijn Wonen voldoet echt aan onze kwaliteitsverwachtingen"

“Duurzaamheid bevordert de betaalbaarheid voor de huurders. Fijn Wonen doet dit in de vorm van goed geïsoleerde, all-electric, energieneutrale woningen”, aldus Jeroen Demmers van Omnia Wonen over nieuwbouwproject De Dijkjes in Elburg.

Meer weten over deze samenwerking? Lees het interview en bekijk de video. 

"Het is de doorpakmentaliteit en innovatiedrang die Fijn Wonen uniek maakt"

Vastgoedbelegger Amvest en Fijn Wonen sloegen de handen ineen en bouwen samen aan een fijne leefomgeving in Lelystad. Een project dat smaakt naar meer, aldus Rick Kalksma, transactiemanager bij Amvest. “Het volgende project staat al op de planning."

Meer weten over deze samenwerking? Lees het interview.

"Wij geloven echt in het product van Fijn Wonen"

“Ons doel is mensen een thuis voor nu en voor later te bieden.” Misschien is die missie nou precies de reden waarom het zo goed werkt tussen Actium en Fijn Wonen. “Tja, misschien lijken we best een beetje op elkaar”, lacht Manager Vastgoed Rob Hoogeveen.

Meer weten over deze samenwerking? Lees het interview.

Klanten aan het woord

De bewonersraad Leeuwarden - Frank van den Broek over Fijn

"Het antwoord heet Fijn Wonen"

"Op onze strijd voor een betaalbare en duurzame volkshuisvesting kwam antwoord uit Gorredijk: het heet Fijn Wonen"

Bewoners aan het woord

"Dit is de plek waar ik oud wil worden"

Ze telde de uren af. De 65-jarige Hellen Niemeijer, bewoonster van de 1.000ste Fijn Wonen-woning, kon niet wachten tot het moment waarop haar nieuwe woning werd afgeleverd. In Diessen heeft Fijn Wonen in opdracht van Leystromen 23 sociale huurwoningen gerealiseerd, waaronder het nieuwe thuis van Hellen. Waarom de woning als een cadeautje voelde? Dat lees je hier!

"Het is altijd aangenaam in huis en ik verbruik bijna geen energie!"

Medio maart 2019 verliet Agnes van der Veen haar negentiende-eeuwse woning in Grou voor een splinternieuwe Nul-op-de-Meterwoning van Fijn Wonen in Akkrum. En daar is ze maar wat blij mee: “Dit woont stukken comfortabeler. En ik heb bijna geen energielasten!”

"Terug naar ons vertrouwde stekkie"

Woongroep Marenland besloot in de zomer van 2019 alle huizen aan de Emmastraat te vervangen voor nieuwe gasloze, energiezuinige en aardbevingsbestendige woningen. Een goede zaak, meent Stoppels. “Alles kraakte en piepte in ons oude huis, de boel was niet goed geïsoleerd en ook al heb ik zelf nooit wat meegekregen van de aardbevingen, het is toch goed dat de woningen voorbereid zijn op de volgende schok.”

"Het was het wachten meer dan waard"

In 2017 startte Fijn Wonen in opdracht van woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland met de aanleg van een nieuwe gasloze woonwijk. “Een project dat meteen mijn aandacht greep”, vertelt Lotte, geboren en getogen Deinummer. “Hoe ouder ik werd, hoe meer ik van ‘mijn dorp’ ging houden. Hier ben ik dicht bij de stad, dicht bij de natuur én dicht bij mijn familie.” Lotte vertelt graag meer over haar fijne plek!

Klanten aan het woord

Rob Hoogeveen over Fijn

"Wij geloven echt in het product van Fijn Wonen"

"Ons doel is mensen een thuis voor nu en voor later te bieden." Misschien is die missie nou precies de reden waarom het zo goed werkt tussen Actium en Fijn Wonen. "Tja, misschien lijken we best een beetje op elkaar."

Collega's aan het woord

"De variatie in mensen is wat mijn werk zo leuk maakt"

Wie ervoor zorgt dat de applicaties van Fijn vlekkeloos blijven draaien? Ontmoet Dienke de Vries, Functioneel Beheerder bij Fijn. Ze vertelt dat haar functie lang niet zo technisch is als mensen denken. “Ik luister naar de ervaringen van alle gebruikers. Die variatie in mensen is wat mijn werk zo leuk maakt.”

"Wij zijn de woningmarkt écht aan het veranderen"

Grico Sikkema is projectmanager bij Fijn Wonen en leidt woningbouwprojecten van kop tot staart. Door de jaren heen is hij zich gaan realiseren dat de manier waarop woningbouwprojecten verlopen, ook anders kan. “Fijn Wonen is geen traditionele aannemer. Wij zijn echt een aanbieder van woonproducten.” Wat hij daar precies mee bedoelt, legt hij graag uit.

"Uit cijfers kun je zoveel nuttige informatie halen"

‘Meten is weten.’ Het is zo’n uitspraak die zomaar eens op een tegeltje aan de muur bij Annalies van der Wiel zou kunnen prijken. Ze maakte zelfs van cijfers haar werk. Saai? Allesbehalve. “Met alle data die we verzamelen, kunnen we niet alleen onze bewoners helpen duurzame keuzes te maken, maar ook onze interne processen optimaliseren”, vertelt de data scientist van Fijn.

"Waarom moeilijk doen als het eenvoudiger kan?"

Het ene baanbrekende idee is nog maar net gelanceerd, of de volgende innovatieve oplossing rolt alweer van de band. Maar de proposition developer van Fijn kan er niet genoeg van krijgen. “Het is toch te gek als iemand aan het einde van de maand plots een mooi bedrag overhoudt dankzij het concept dat jij mede ontwikkeld hebt”, vertelt David Hamoen.

Laura Kuiper Online Marketeer bij Fijn

''Met online marketing kun je mensen heel direct bereiken''

“Ik help Fijn online de juiste mensen met de juiste boodschap te bereiken” verteld onze online marketeer Laura Kuiper. De wereld van online marketing en social media biedt veel kansen om steeds meer mensen met onze boodschap ‘Fijn leven en groeien, vandaag, morgen en overmorgen’ te bereiken.

"Fijn Wonen is de oplossing. Daar geloof ik echt in"

“Kijk, ik volg ook het nieuws. Ik zie hoe scheef de verhouding tussen de woningvraag en het aanbod is. Hoe we worstelen met vraagstukken over duurzaamheid. Hoe de wereld verandert”, vertelt Redmer Dijkstra. “En juist daarom is het zo mooi om te werken voor een partij die daarop voorbereid is.

Ook samenwerken met Fijn Wonen?

Neem contact op