Fijn wonen in Kerkrade

In het Limburgse Kerkrade gaan wij 28 woningen realiseren voor Wonen Zuid. Deze woningen zullen de 26 oude woningen, die in de Schoutstraat en de Toupsbergstraat staan, vervangen. Deze woningen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen, daarom moeten deze vervangen worden. Aan de Schoutstraat gaan wij 18 woningen realiseren van het type 'eenlaags met kap levensloopbestendig', aan de Toupsbergstraat realiseren wij 10 woningen van het type 'tweelaags met kap'. 

Met de combinatie van deze twee woningentypes kunnen zowel jong als oud straks fijn wonen in deze buurt. Het ontwerp is verzorgd door AG NOVA Architecten. De uitstraling van de woningen is hierdoor passend bij de woningen in de rest van de buurt. 

Meer weten over wonen in dit project?

Houd de site van Wonen Zuid in de gaten

Locatie

AG NOVA Architecten

AG NOVA bestaat uit conceptgenerators, ontwerpende architecten, bouwkundigen, BIM-modelleurs en jonge creatievelingen. Vanuit een prachtige kerk in Amersfoort werkt deze partij aan de meest uiteenlopende ontwerpen, zo ook voor Fijn Wonen. Volgens AG NOVA geeft architectuur gebouwen een identiteit en soms zelfs authenticiteit, maar de gebruikers ervan maken het uniek. Dit hebben ze bijvoorbeeld ook gedaan voor de woontoren voor WoonWaard in Heerhugowaard. 

Meer weten over dit project?