Fijn Wonen maakt betaalbaar wonen voor meer mensen beschikbaar

"We willen met onze nieuwe manier van bouwen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. Onze woningen zijn, mede dankzij de nieuwe fabriek in Heerenveen, razendsnel te ontwikkelen en realiseren. Hiermee maken we betaalbaar wonen voor meer mensen beschikbaar."
Woontoren + grondgeboden woningen - Impressie - Virtuele tour
Impressie van een achtertuin gezien vanaf het terras aan de woning met uitzicht op de pergola bij de schuur. Project Gouda Oost
PPO - Lelystad Parkwijk- Blok 6.2
Woontoren - Artist Impression - Wit
Impressie  van achtertuin met een pergola in Gouda Oost
Artist Impression - Appartementengebouw - Aan het water
Impressie van een galerij gebouw met half inpandige balkons

Loop online door de woonwijk van de toekomst

Sneller, beter, goedkoper en duurzamer

Met de normale bouw halen we de achterstand niet in. Het moet anders: sneller, beter, goedkoper en duurzamer. Dit kan met digitalisering en gerobotiseerde industrie. Door slimme producten en een innovatief productieproces zijn wij goedkoper en sneller, zonder in te leveren op uitstraling en wooncomfort. De woningen zijn remontabel en vanzelfsprekend energiezuinig, voorzien van een warmtepomp waarvan de buitenunit is weggewerkt in de berging. Ook de hoogbouw in ons assortiment is energiezuinig en remontabel. 

Assembleren in plaats van bouwen

Omdat de componenten van de woningen en appartementen in de fabriek gemaakt worden, hoeven ze op de bouwplaats enkel nog in elkaar te worden gezet en levert een nieuwe woonwijk vele malen minder transport en afval op. Bovendien is de prijs van een bouwproject vooraf meteen duidelijk.

Duurzaam én comfortabel wonen

Onze woningen zijn voorzien van triple glas. Hierdoor is de woning optimaal geïsoleerd. Niet alleen tegen de kou, maar ook zorgt het triple glas ervoor dat het geluid van wegverkeer buiten wordt gehouden.

Circulaire prestaties in een oogopslag

Onderstaande afbeelding laat zien hoe wij, bij Fijn Wonen, dagelijks werken aan het thema circulariteit. Schuif de verticale lijn van links naar rechts en kom achter het verschil tussen een traditionele gebouwde woning en een circulaire gebouwde woning. Meer weten hierover? Lees het hier!

Keuzevrijheid

Je hebt bij conceptuele bouw steeds meer keuze mogelijkheden, zo ook bij Fijn Wonen! Bij ons heb je maar liefst keuze uit 8 woningtypes in 22 uitvoeringen. Met daarbinnen nog een legio aan keuzemogelijkheden. De architectuurmogelijkheden zijn bijvoorbeeld fors uitgebreid, zodat we met de meest voorkomende stijlen die we kennen in Nederland uit de voeten kunnen. Daarnaast worden er veel nieuwe opties en afwerkpakketten beschikbaar.

 

Appartementen

Naast de woningen hebben we ook hoogbouw in ons assortiment. De woontoren en de galerij. De appartementen staan voor ruime keuzevrijheid en laten zien dat gebouwen uit een woningfabriek veelzijdig en geen eendheidsworst zijn. Zowel de woontoren als de galerij bieden veel architectonische mogelijkheden. Dit zorgt voor unieke gebouwen. 

In onze Fijn Wonen-appartementen is het in alle opzichten fijn wonen: betaalbaar, mooi en duurzaam. Daarnaast snel gebouwd met een voorspelbaar proces. Dat maakt Fijn Wonen de ideale partner voor corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en beleggers. Samen zorgen we voor gevarieerde woonwijken en verdere groei van betaalbare woningen in Nederland. 

Variatie en diversiteit

Onze woontorens en galerijgebouwen hebben oneindig veel architectonische mogelijkheden. Denk hierbij aan combinaties met balkonvormen, balkonposities, kozijnafmetingen, gevelindelingen, balkonhekken en dakrandhoogtes. Met keuze uit maar liefst 11 diverse gevelstenen, verschillende voegkleuren en diktes en de optie voor een staand- of liggend metselwerkverband is elk gebouw uniek. 

Woontoren
Impressie van een woontoren. Je ziet de bovenkant van de toren met setback balkons
Impressie van een woontoren met uitpandige balkons

Woontoren

De woontoren (ook wel toren genoemd) is een appartementencomplex welke vanaf 2 tot maar liefst 14 woonlagen hoog gerealiseerd kan worden. Binnen dit woningtype zijn 20 verschillende appartemententypes mogelijk met een gebruikersoppervlakte van ca. 50 m2 tot ca. 80 m2. De keuze is reuze, en doordat je meerdere plattegronden en beukmaten kunt combineren is er voor elk wat wils. De toren biedt een fijne woonoplossing voor 1- of 2 persoonshuishoudens die gelijkvloers willen wonen in een appartementencomplex. 

Artist Impression van het galerij gebouw dat gerealiseerd gaat worden in het Zaankwartier
Impressie van een galerij gebouw met uitpandige balkons
Impressie van een galerij gebouw met uitpandige balkons

Galerij

De galerij is een hoogbouwcomplex van minimaal 2 en maximaal 8 woonlagen. Binnen dit complex zijn er 12 verschillende soorten appartemententypes mogelijk met verschillende beukmaten. Zo kan er gekozen worden voor een appartement in het midden (de kern) van het gebouw of aan de buitenzijdes (de kop) van het gebouw. De appartementen binnen de galerij zijn beschikbaar vanaf ca. 50 m2 tot ca. 80 m2 en zijn hiermee een perfecte oplossing voor 1- of 2 persoonshuishoudens die compact willen wonen. 

Grondgebonden woningen en woontoren in Groningen
PPO - Lelystad Parkwijk - Blok 5.1
Wormerveer aan de Zaan - Mecanoo architecten - Artist Impression
Woningen en woontoren
Woningen type 301

Architectuur

Onze woningen zijn verre van standaard. De vele mogelijkheden in architectuur zorgen voor gevarieerde woonwijken. Doordat we onze woningen zelf produceren, hoef je je niet druk te maken over leverzekerheid, snelheid en kwaliteit. Al zijn onze woningen dankzij ons modulaire productieproces betaalbaar, op comfort wordt nooit ingeleverd. De woningen zien er verre van standaard uit en dat zijn ze van binnen ook niet!