Beetsterzwaag | 18 woningen

Voor woningcorporatie Elkien hebben wij 18 sociale huurwoningen van het type 101 in Beetsterzwaag opgeleverd. De woningen die gerealiseerd zijn, zijn ENG-woningen (Energie Neutraal Gebouw) en dit zorgt ervoor dat de bewoners energiezuinig(er) kunnen leven. In onderstaande video nemen we je mee door de 'nieuwe' buurt!

Van Artist Impression naar realisatie

Bouwen in één dag

Een nieuwe generatie woningen vraagt om een nieuwe werkwijze. En wat voor één! Neem een kijkje achter de schermen en zie hoe de bouwelementen in alle vroegte het terrein van onze woningfabriek verlaten om op transport te gaan naar de bouwplaats. Eenmaal op locatie staat het assemblageteam klaar om aan de slag te gaan. 

Binnen één dag een compleet casco voorzien van badkamer, toilet en installatiemodule plaatsen? Het kan wel.

Fijn Wonen en Elkien slaan de handen wederom ineen: de handtekening staan

Aan de Lycklama á Nijeholtlaan en de Molenlaan in het Friese Beetsterzwaag worden in totaal 18 nieuwe, sociale huurwoningen voor Elkien gebouwd. Fijn Wonen is verantwoordelijk voor de realisatie van deze nieuwbouwwoningen die voor het eerste voor een commerciële afnemer de woningfabriek verlaten. Maandag 16 januari 2023 zetten beide partijen hun handtekening. Dit was de symbolische start van het project.

De kracht van samen: hoe Elkien een bijzondere partner van Fijn Wonen werd

Zonder eerste klant geen tweede. En dus zou er zonder Elkien geen Fijn Wonen zijn. Ook nu heeft de Friese woningcorporatie een primeur: zij zijn de eerste, commerciële afnemer van de woningen uit de woningfabriek. Een gesprek tussen directeuren Peter van de Weg en Menso Oosting over thuisgeven en hoe innovatie en concrete oplossingen daarbij helpen.

Feestelijke oplevering eerste Fijn Wonen-woningen uit woningfabriek voor Elkien in Beetsterzwaag

Het was beregezellig in Beetsterzwaag! Maandag 11 december reikten we, samen met Elkien, de eerste sleutels van een bijzonder project uit. Aan de Molenlaan en de Lycklama á Nijeholtlaan bouwden we de afgelopen tijd aan 18 nieuwbouwwoningen voor de sociale huur. In kerstsferen sloten we de bouwperiode samen met de nieuwe bewoners en omwonenden feestelijk af. Bekijk de video van deze feestelijke oplevering hiernaast.