Appingedam | 44 woningen | Aardbevingsbestendig

Aan de Beukenlaan in Appingedam worden 44 aardbevingsbestendige woningen gerealiseerd. 

Plaats Appingedam
Opdrachtgever Nationaal Coördinator Groningen
Periode 2021 - 2022
Aantal woningen 44
Energieconcept EPC 0
Website Een thuis voor iedereen

Aan de Beukenlaan in Appingedam is op woensdag 20 oktober gestart met de sloop van de eerste woningen van het project ‘Vliesgevelwoningen’. In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen worden de woningen gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Aannemer Van Wijnen gaat de 165 woningen slopen en vervangen door 162 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen, waarvan ruim 100 Fijn Wonen-woningen!

Wat Fijn Wonen gaat realiseren zijn aardbevingsbestendige woningen (met Vilton-sliders, beproefde techniek). In Fase 1 zijn dit in totaal 44 woningen. Start realisatie is begin 2022. 

Bewoonster Margriet Folkers woont al 46,5 jaar in de woning die nu gesloopt gaat worden:
“Het proces om te komen tot de nieuwe woning was geen eenvoudig traject. Ik heb met enorm veel plezier in mijn woning gewoond. Maar ik zie wel voor me dat de wijk straks mooier en ruimer gaat worden. In het afgelopen jaar heb ik al stapje voor stapje afscheid genomen van mijn woning. Het is daarom fijn dat we nu zover zijn dat er begonnen kan worden met de sloop en we weer een stap dichterbij zijn met de bouw van de nieuwe woningen”.