Appingedam | 46 woningen | Aardbevingsbestendig

Na jaren van een onveilig gevoel kunnen de bewoners van de Emmastraat aardbevingsbestendig wonen in Appingedam. In Appingedam zijn 46 aardbevingsbestendige woningen gerealiseerd.

Het gebied

Appingedam

Een veilig gevoel in je eigen huis. Dat wil iedereen. De bewoners van de Emmastraat in Appingedam hadden dat gevoel al een tijd niet meer. Aardschokken zorgden in Oost-Groningen al jarenlang voor tumult. Totdat Fijn Wonen en Vilton hier in opdracht van Woongroep Marenland 46 aardbevingsbestendige twee-onder-een-kapwoningen realiseerden. 

De woningen zijn gebouwd op Vilton sliders. Een primeur voor deze manier van bouwen. De sliders werden al gebruikt in aardbevingsbestendige hoogbouw, maar nu dus ook voor laagbouw. Hiermee hebben wij ervoor gezorgd dat er in dit aardbevingsgebied betaalbare, comfortabele en toekomst- en aardbevingsbestendige woningen zijn gerealiseerd. 

Veilig en duurzaam wonen, waarbij eventuele schade door een aardbeving tot een minimum beperkt wordt, dat kunnen de bewoners aan de Emmastraat na jaren nu ook weer!