Fijn Wonen in Deventer

Het is straks fijn wonen in Deventer. In de nieuwbouwwijk Steenbrugge realiseert Fijn Wonen voor Van Wijnen maar liefst 197 woningen. Dit doen we verdeeld over 5 buurtschappen. En hoewel Steenbrugge een nieuwbouwproject is, waan je je hier echt in een dorp. Er zijn vier buurtschappen met elk een eigen karakter. De verschillende architectuurstijlen, gevelstenen en kleuren geven de woningen een speels karakter. Door de grote variatie aan woningaanbod is hier straks voor veel doelgroepen een woning te vinden. 

De woningen in dit project worden allemaal BENG gerealiseerd, en een aantal Fijn Wonen-woningen voldoen zelfs aan de ENG-normen. In het project is veel ruimte voor groen. Zo krijgen veel woningen een privétuin en krijgen de voortuinen een groene haag en zijn verschillende zijtuinen ook voorzien van groen begroeide hekwerken. 

Het project bestaat voor en deel uit koopwoningen en voor een deel uit huurwoningen die worden gerealiseerd voor Van Wijnen, BPD Woningfonds en woonbedrijf ieder1

Sallandse Erven

De vier verschillende buurtschappen zijn ontworpen als Sallandse Erven die straks allemaal uitgroeien tot gezellige buurtjes. Door de diversiteit in architectuur en gevelstenen en het diverse aanbod lijkt het straks alsof de Buurtschappen met het verstrijken van de jaren gegroeid zijn. De woningen krijgen een stoere, industriële uitstraling die goed past bij de Buurtschappen. De combinatie van materialen en details geeft een vriendelijk en samenhangend straatbeeld. De woningen hebben een natuurinclusief karakter. Er wordt alles aan gedaan om niet alleen mensen, maar ook dieren een fijn thuis te bieden. Dit wordt onder andere gedaan door in de gevels nestmogelijkheden voor vogels en vleermuizen te creëren en door het plaatsen van een insectenhotel en diverse egelpoortjes en vogelvides. 

De woningen komen als kant-en-klare elementen uit de woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats in elkaar gezet. Op deze manier creëren we woningen die betaalbaar en van bewezen kwaliteit zijn, maar waar ook volop variatie mogelijkheden zijn. 

Meer weten over wonen in dit project?

AG NOVA Architecten

AG NOVA bestaat uit conceptgenerators, ontwerpende architecten, bouwkundigen, BIM-modelleurs en jonge creatievelingen. Vanuit een prachtige kerk in Amersfoort werkt deze partij aan de meest uiteenlopende ontwerpen, zo ook voor Fijn Wonen. Volgens AG NOVA geeft architectuur gebouwen een identiteit en soms zelfs authenticiteit, maar de gebruikers ervan maken het uniek. Dit hebben ze bijvoorbeeld ook gedaan voor de woontoren voor WoonWaard in Heerhugowaard. 

Locatie