Gouda | 24 woningen | EPC0

Aan de Fluwelensingel in Gouda hebben wij 24 eengezinswoningen van het woningtype 301 afgeleverd. Alle woningen zijn energieneutraal (EPC 0). Dit project is tot stand gekomen door een initiatief van Stepforward met HD Groep als gedelegeerd ontwikkelaar. 

Locatie

Reporter Michael loopt met Stefan Wemmenhove van Stepforward door woonwijk Fluwelenhof in Gouda

Fijn samenwerken met Stefan Wemmenhove van Stepforward

“Samen hebben we een nieuw stukje ‘samenleving’ gebouwd. Prachtig!” De directeur van Stepforward, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van verontreinigde locaties, sloeg de handen ineen met HD Groep, Gemeente Gouda én Fijn Wonen om in de nieuwe wijk Fluwelenhof in Gouda 24 energiezuinige en circulaire gezinswoningen te realiseren. “Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Net zoals Fijn Wonen”, vertelt Stefan. “Met een prachtige wijk als resultaat.” Benieuwd? Lees snel verder!

Feestelijke start van de bouw Fluwelenhof Gouda

De kop is eraf: laat de bouw maar beginnen! Aan de Fluwelenhof in Gouda worden 24 Fijn Wonen-woningen gerealiseerd. In opdracht van StepForward en in samenwerking met HD Groep als gedelegeerd ontwikkelaar is dit project tot stand gekomen. Dinsdagmiddag 11 oktober kwamen alle toekomstige bewoners bijeen om elkaar én hun nieuwe wijk een stukje beter te leren kennen.

De Fluwelenhof in Gouda

Op het oude fabrieksterrein van metaalfabriek Melkert, in Gouda, hebben wij voor Stepfoward 24 eengezinswoningen van het type 301 gerealiseerd. De plek waar vroeger onder andere duizenden fietszitjes zijn gemaakt, is een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd. Dit had nog wel wat voeten in de aarde. De grond moest namelijk eerst gesaneerd worden. 

Een 'gouden' plekje

Dat de gemeente Gouda een 'gouden' locatie in handen had, was allang duidelijk. Het is dichtbij de historische binnenstad, het treinstation, historische singels en een mooi, groen park. Jarenlang was de locatie het domein van een metaalwarenfabriek en knringloopwinkel. Allebei hebben ze hun sporen achter gelaten in de bodem. En daar kwam Stepforward in beeld. Na uitgebreid bodemonderzoek heeft Stepforward de locatie gesaneerd en geschikt gemaakt voor herontwikkeling. HD Groep werd aangewezen als gedelegeerd ontwikkelaar. Samen kozen de bedrijven voor het product van Fijn Wonen. 

Duurzaamheid voorop

Wat alle partijen verbindt in het geval van de Fluwelenhof is duurzaamheid. Stepforward maakt de bodem 'schoon' en vinden het belangrijk dat deze ook zo schoon mogelijk blijft. Fijn Wonen heeft duurzaamheid ook erg hoog in het vaandel staan. Een goede combinatie dus! De samenwerking was een succes, er staan inmiddels 24 prachtige, duurzame, circulaire, woningen.