BewonersverhalenCirculair bouwen
5-5-2021Door Marrit de Haan

De laatste weken worden er continue mensen blij gemaakt met een gloednieuwe woning in het plan Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen. In november 2020 is de bouw van in totaal 21 vrije-sector-huurwoningen van start gegaan in opdracht van het Ecowoningen Fonds van woningfondsbeheerder Credit Linked Beheer. Dat de woningen nu, een half jaar later, al verhuurd kunnen worden én bewoonbaar zijn, is natuurlijk heel fijn. Dit komt mede door de razendsnelle realisatie die is toegepast, per dag is er namelijk één casco geplaatst.

Fijn wonen, ook voor Glenn

Glenn is sinds kort één van de nieuwe bewoners van zo’n gloednieuwe Fijn Wonen-woning. Het is een ruime en vooral lichte woning, met 3
slaapkamers, een woonoppervlakte van zo'n 120 m2 en een ruime achtertuin met berging. Oorspronkelijk komt Glenn uit België, maar hij is zijn hart verloren aan deze mooie streek. Iedere week kwam hij naar de voortgang op de bouw kijken en volgens Glenn verliep dit ‘vlug en vlotjes’. Samen met zijn vrouw woont hij inmiddels ruim een week in een woning die onder andere volledig gasloos is, iets wat nieuw is voor hen. Hij ontving de sleutels en natuurlijk taart en bloemen van Ferry van Asperen, Fijn Wonen-coach en Koert Jan Schulting, die als verhuurmakelaar ingehuurd was door CLB voor dit project.

‘’Ik ben erg benieuwd naar alle duurzame opties die de woning ons biedt. Het stenen werkblad en de inbouwapparatuur van de keuken zien er in ieder geval veel belovend uit. En ik heb inmiddels ervaren hoe het is om een vloer te leggen, in België wordt er namelijk geen enkel huis verhuurd zonder vloer’’ lacht hij. 

 

Gebiedsontwikkeling

Een aantal weken geleden vonden er in deze woningen nog twee succesvolle open dagen plaats, om woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers uit de regio mee te nemen in de wereld van conceptueel bouwen en om hen het woonproduct te laten zien en ervaren. Voor Fijn Wonen is het namelijk het eerste project dat zij in Zeeland realiseren. In samenwerking met Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid zijn deze woningen tot stand gekomen. Voor meer informatie over het project wordt verwezen naar www.wonenopdezeplek.nl.

Op pad met vlugge vlogger Ferry

De allerlaatste woningen in Vlissingen zijn eind mei afgeleverd en dat maakt ons eerste nieuwbouwproject in Zeeland een feit! In opdracht van Credit Linked Beheer realiseerden we hier 21 woningen van ons 301-woningtype voor de vrije sector huur. Glenn is één van de blije bewoners die een tijdje geleden al de sleutels zijn mooie, ruime Fijn Wonen-woning kreeg en vertelt hier enthousiast over. Onze vlugge vlogger Ferry legde dit vast en dat resulteerde in deze video! Kijk je mee?

Fijn Wonen in Vlissingen
Fijn Wonen in Vlissingen
Fijn Wonen in Vlissingen
Fijn Wonen in Vlissingen