NieuwsBewonersverhalenCirculair bouwen
7-12-2022Door Marrit de Haan

In opdracht van woningcorporatie Mercatus is het Piet Moddermanpad in de woonwijk Emmelhage in Emmeloord verrijkt met 9 sociale huurwoningen. De woningen, gerealiseerd door Fijn Wonen, zijn gasloos, energiezuinig en duurzaam gebouwd. Doordat de onderdelen voor deze woningen grotendeels uit een fabriek komen, heeft de bouw maar kort geduurd en vindt de oplevering aan de nieuwe bewoners nu al plaats.

Fijn wonen in Emmeloord

Het is de eerste keer dat Mercatus en Fijn Wonen de handen in een slaan. In dit project is er gekozen voor een rij van 9 woningen bestaande uit één laag met een kap. De woning beschikt over twee slaapkamers op de eerste verdieping en via een vlizotrap is de ruime zolder te bereiken. Met een compacte maatvoering biedt dit woningtype alle benodigde ruimte voor één- tot tweepersoons huishoudens. ‘’Een fijne gezinswoning en zeer geliefd bij de corporaties waarmee we samen werken’’ vertelt Jos Duursma, projectmanager bij Fijn Wonen.

Symbolische sleutel

Ter ere van de oplevering werd er een grote, symbolische sleutel overhandigd aan Jan Pieter de Wal, projectleider nieuwbouw bij Mercatus. ‘’Wij kijken met veel genoegen terug op de fijne samenwerking en zijn trots op deze nieuwe buurt waar 9 huishoudens met veel plezier kunnen gaan wonen’’ aldus de Wal. Onder het toeziend oog van de nieuwe bewoners werden de woningen opgeleverd, zo ook aan nieuwe bewoner Josje. Samen met haar vriend komt ze in één van de hoekwoningen van dit project te wonen. Vanuit Zwolle verhuizen ze na de sleutelopleveringen zo snel mogelijk naar hun nieuwe plek.

''Ik heb 11 jaar ingeschreven gestaan als woningzoekende in Emmeloord. Mijn moeder woont in Nagele dus ik ken de regio. Toen ik de woningen van Fijn Wonen op de website van Mercatus zag staan, leek het te mooi om waar te zijn. En hoe fijn, ik belandde op de eerste plek en kreeg de woning toegewezen. Emmeloord is een mooi en compleet dorp en alle voorzieningen die ik zoek, zijn er. Ik kan niet wachten om van dit nieuwe huis een fijn thuis te maken!''

Jos Duursma van Fijn Wonen (links) overhandigt een grote sleutel aan Jan Pieter de Wal van Mercatus (rechts) ter ere van de oplevering van de Fijn Wonen-woningen aan het Piet Moddermanpad in Emmeloord.

Jos en Jan Pieter sleuteloverdracht Emmeloord
Bewoonster Josje voor nieuwe woning Emmeloord
9 sociale huurwoningen Emmeloord
Bewoonster Josje in nieuwe woning Emmeloord
Dronefoto uit Emmeloord