BewonersverhalenCirculair bouwen
18-12-2017Door Baukje van der Vlugt

Bewonerservaringen

Hoe is het om in een Fijn Wonen-woning te wonen? Een aantal bewoners delen hun ervaringen!

"Fijn Wonen doet haar naam echt eer aan. We wonen hier heel fijn en voelen ons thuis."

Het huis is heel goed geïsoleerd, we hoeven bijna niet te stoken. De temperatuur is heel constant doordat we vloerverwarming hebben in plaats van radiatoren. Een ander groot voordeel van Fijn Wonen was de bouwsnelheid. Het is heel snel gegaan allemaal. Bij veel andere nieuwbouwprojecten moet je lang wachten. Dit is ideaal. De wanden en vloeren voor Fijn Wonen-woningen worden al in de fabriek gemaakt. Hierdoor staat in één dag het casco van een nieuwe woning.

"Na de verbouwing is de straat opgefrist en is het comfortabel wonen."

Mijn woning was wat verouderd en met name ’s winters besloegen de ramen en kreeg tocht en vocht de vrije hand. In de wandelgangen werd al even gesproken over verbouwplannen van de woningcorporatie, maar de omvang van de geplande werkzaamheden kwam toch als een verrassing. Na de verbouwing is de straat opgefrist en is het comfortabel wonen.

 

"We waren positief verrast dat een tienjarige prestatiegarantie werd afgegeven. Dat biedt ons een stuk zekerheid."

We woonden hier vlakbij in een huurwoning en waren op zoek naar een eigen woning, liefst inclusief tuin. De omgeving beviel ons prima, dus toen deze mogelijkheid in beeld kwam, waren wij uiteraard geïnteresseerd. Wij wilden graag een slimme investering doen en op de lange termijn goedkoper wonen. Dat energiezuinig wonen daarbij een interessante mogelijkheid is, hadden wij vernomen. We schrokken in eerste instantie van de aankoopsom. Maar na wat reken- en uitzoekwerk bleek al snel dat deze aankoop echt de beste keuze was. De afgegeven prestatiegarantie biedt ons een stuk zekerheid.