NieuwsCirculair bouwen
1-6-2022Door Cobouw.nl

NH Bouwstroom – een samenwerkingsverband van in totaal acht woningcorporaties in Noord-Holland – heeft zes bouwpartners geselecteerd om samen op basis van concepten nieuwe woningen te bouwen. De gekozen bouwpartners zijn: Fijn Wonen, Hillen & Roosen, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Homes Factory, Heddes Bouw & Ontwikkeling en MOOS. Zij sluiten zich voor de komende vijf jaar officieel aan als bouwpartner van NH Bouwstroom. Daarmee is de snelle bouw van nieuwe, betaalbare woningen in Noord-Holland een stap dichterbij. Goed nieuws, dus!

De woningmarkt zit muurvast en de behoefte aan betaalbaar wonen in Noord-Holland is groot. Acht woningcorporaties in Noord-Holland (Eigen Haard, Intermaris, Parteon, Rochdale, Wooncompagnie, Woontij, Woonwaard en Ymere) bundelden daarom vorig jaar de krachten als NH Bouwstroom. Samen gaan deze partijen actuele woningmarktproblemen oplossen. Door centraal in te kopen, het bouwproces te standaardiseren en te kiezen voor fabrieksmatig, modulair en circulair te bouwen. Uiteraard zonder in te leveren op kwaliteit, betaalbaarheid en uitstraling. Aan Fijn Wonen de eer om voor de komende vijf jaar minimaal 125 gestapelde appartementen per jaar te realiseren.

''We creëren een nieuwe manier van gezamenlijk werken om mooie wijken te realiseren met betaalbare woningen. Door ons transparant en nieuwsgierig op te stellen, weten we bouwers te verleiden om op gelijkwaardige basis de bestaande praktijk uit te dagen en er zo voor te zorgen dat we samen de woningnood in Noord-Holland in de komende jaren kunnen verlichten.''

Harry Platte - directeur-bestuurder Parteon

Hoe het allemaal begon..

In september 2021 dienden we deze video in voor de eerste selectieronde en hoopten we net als alle 30 andere inschrijvingen op goed nieuws. Na een tweede selectieronde, waarin we de corporaties van de NH Bouwstroom meer hebben verteld over ons woonproduct en werkproces eindigden we in maart 2022 in de laatste selectieronde waar een bedrijfsbezoek o.a. onderdeel van was. Trots als een pauw zijn we dan ook dat we als één van de partners zijn geëindigd die Noord-Holland de komende jaren mag voorzien van betaalbare, duurzame maar vooral mooie appartementen waarin het fijn wonen voor iedereen is.

Ook samenwerken met Fijn Wonen?