BewonersverhalenCirculair bouwen
25-3-2021Door Marrit de Haan

Deze weken betrekken de eerste bewoners hun nul-op-de-meter woning in Legmeer-West. Van de 34 woningen die zijn afgeleverd, zijn er 23 sociale huurwoningen en 11 middensegment huurwoningen. Deze laatste categorie woningen zijn vooral verhuurd aan doorstromers uit de sociale huur.

 

Bouwen voor starters en doorstromers

‘’In Legmeer-West bouwen we in totaal 125 woningen’’, zegt Vera Luijendijk, bestuurder bij Eigen Haard. ‘’Daarbij kiezen we voor variatie; voor kleine huishoudens en voor gezinnen. Ik ben ook blij dat het is gelukt om in de middensegment woningen huurders te laten doorstromen uit de sociale huur. Zo snijdt het mes, op deze krappe woonmarkt, aan twee kanten’’. Dankzij de grote ramen genieten bewoners van een lichte en behaaglijke woning. Door het gebruik van meerdere kleuren baksteen ziet het wijkje er speels en divers uit. Hans Bouma, portefeuillehouder Wonen van de gemeente Uithoorn, sluit zich daarbij aan. ‘’Het is een mooie aanvulling voor onze gemeente. Deze wijk krijgt op deze manier steeds meer kleur en vorm. Wij zijn trots op zo’n toekomstbestendige en duurzame woonwijk in de gemeente Uithoorn!’’

 

Kijken en meten

De laatste kandidaten hebben deze maand hun nieuwe woning bekeken. Zo hebben zij alvast een beeld van de woning, nog voordat de sleuteloverdracht plaats vindt en kan er een begin worden gemaakt met het (denkbeeldig) inrichten ervan. Saffira is samen met haar gezin een van de nieuwe bewoners van dit project en is erg blij met de energiezuinige woning. ‘’Voorheen pendelden we tussen Amsterdam en Almere. Uithoorn is daarom nieuw voor ons, maar trok ons gelijk aan, mede door de duurzaamheid van deze nieuwe woningen’’ vertelt ze. ‘’Zelf ben ik vegan en de kinderen letten goed op het scheiden van afval en maken ook steeds meer bewustere keuzes.’’ Saffira vindt de ruimte die de nieuwe woning hen biedt een groot pluspunt en ook de afwerking ziet er goed uit.

 

‘’De woning is netjes opgeleverd en de kabels zijn mooi weggewerkt. We kunnen dus snel beginnen met het verven van de muren en het leggen van de vloer. Midden april wonen we hier hopelijk al en ik kan niet wachten totdat het zover is!’’ sluit ze af.
  
Nieuwe bewoners welkom heten

Fijn Wonen-coach Ferry van Asperen en woonconsulent Eran Karakaya van Eigen Haard kijken glunderend naar de gerealiseerde woonwijk. Zij voorzien de bewoners van alle nodige informatie over hun nieuwe woning. ‘’Wij zorgen er graag voor dat de bewoners zo fijn, comfortabel en duurzaam mogelijk kunnen wonen. De woning biedt immers alle opties, van gasloos koken tot het opwekken van energie via de zonnepanelen’’ vertellen ze.

 

Meer weten over de manier waarop Fijn Wonen haar woningen realiseert en woonoplossingen biedt? Afgelopen zondag stond VRPO’s Tegenlicht in het teken van ‘Bouwen buiten de box’ en gaf Peter Hutten, CEO bij Van Wijnen, een uniek kijkje achter de schermen bij onder andere de gloednieuwe woningfabriek in aanbouw in Heerenveen. Uitzending gemist? Kijk de aflevering hier terug, op 34:39 komt bovenstaande aan bod.

Op pad met vlugge vlogger Ferry 

Yes, daar is hij weer! Onze vrolijke vlogger (en natuurlijk Fijn Wonen-coach) Ferry. Deze keer vanuit de wijk Legmeer-West in Uithoorn om o.a. Saffira blij te maken met een duurzame Fijn Wonen-woning. In totaal zijn hier 34 energiezuinige woningen gerealiseerd in opdracht van Eigen Haard. Vera Luijendijk, bestuurder bij deze woningcorporatie, vindt de doorstroommogelijkheden van huurders die hierdoor ontstaan erg fijn. Ook Hans Bouma, wethouder Wonen bij de Gemeente Uithoorn, is enthousiast over dit project. Dit alles resulteerde in een geslaagde middag waarvan we je de beelden zeker willen niet onthouden. Kijk je mee?!

Fijn Wonen in Uithoorn
Fijn Wonen in Uithoorn
Fijn Wonen in Uithoorn
Fijn Wonen in Uithoorn
Fijn Wonen in Uithoorn