KlantverhalenNul-op-de-meterFijn voor iedereen
17-12-2020Door Tineke Keidel

Fijn samenwerken met Kees en Maaike

“We onderzochten vooraf waar de potentiële bewoners behoefte aan hadden. Wat een echte eye-opener was, is dat 60% van de ondervraagden duurzaamheid belangrijk vond”, vertelt Maaike van Dal van Leystromen. Iets dat volgens haar collega Kees Klerks twintig jaar geleden wel anders was. Waarom de keuze op Fijn Wonen viel toen Leystromen circulair wilde bouwen? Dat lees je in het hele interview.

"Dat de woningen nu al bewoond zijn, is echt ongekend"

Hoe kunnen we binnen een woning flexibiliteit en circulariteit vinden zonder betaalbaarheid voor de klant uit het oog te verliezen?”, dat is wat projectontwikkelaars Maaike van Dal en Kees Klerks van Leystromen zich afvroegen. Het antwoord? Fijn Wonen. In opdracht van Leystromen realiseerden we in Diessen 23 sociale-huurwoningen. Maaike en Kees vertellen in onderstaand interview alles over hun ervaring met Fijn Wonen. Lees je mee?

Een fijn thuis in Diessen

Hoe kunnen we binnen een woning flexibiliteit en circulariteit vinden zonder betaalbaarheid voor de klant uit het oog te verliezen?”, dat is wat projectontwikkelaars Maaike van Dal en Kees Klerks van Leystromen zich afvroegen. Het antwoord? Fijn Wonen. In opdracht van Leystromen realiseerden we in Diessen 23 sociale-huurwoningen. “Type 101, de eenlaagse woning met kap, want die hebben een leuke dorpse uitstraling én passen perfect in het bestemmingsplan.” Maaike en Kees vertellen in dit interview alles over hun ervaring met Fijn Wonen. Lees je mee?

Het was Maaike die het eerste contact met Fijn Wonen legde. Tijdens haar zwangerschapsverlof nam collega Kees voor haar waar. Maaike vertelt: “Normaal is er één projectontwikkelaar van begin tot eind betrokken, maar toen we richting de uitvoeringsfase gingen, ging ik met zwangerschapsverlof. En bij Fijn Wonen bouwen ze zo snel, dat het werk al bijna klaar was toen ik terugkwam!”

“Bij Fijn Wonen bouwen ze zo snel, dat het werk al bijna klaar was toen ik terugkwam!”

“Trots op de doorlooptijd”

“Het eerste gesprek met Fijn Wonen is nu bijna twee jaar geleden en eind vorig jaar kregen we groen licht. Dat de woningen nu al bewoond zijn, is echt ongekend. Vaak duurt zo’n proces 5 tot 7 jaar en dan volgt er nog een jaar waarin de woningen gebouwd worden.” Hoe anders was dat nu. “Ik ben zo trots op de doorlooptijd!”

Bekijk de video met het interview