NieuwsCirculair bouwen
27-9-2022Door Marrit de Haan

Waar er aan de Narcisstraat in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel eerst 12 beneden-bovenwoningen stonden, worden er binnenkort, in opdracht van Havensteder, 8 gloednieuwe Fijn Wonen-woningen gerealiseerd. Het straatbeeld in de Narcisstraat wordt verrijkt met duurzame nieuwbouwwoningen welke het woonproduct van Van Wijnen zijn. Daarnaast neemt Van Wijnen ook de sloop en het bouwrijp maken van de grond voor haar rekening.

 ‘’We zijn er trots op dat Havensteder dit project met ons aan gaat en samen met ons een steentje bijdraagt aan de verduurzaming van het woonbezit'' vertelt Menso Oosting, directeur bij Fijn Wonen tijdens de ondertekening van dit plan.

Betaalbaarheid, duurzaamheid en een fraaie uitstraling staan centraal bij Fijn Wonen, zo ook in dit project. En bovendien kunnen de woningen razendsnel gerealiseerd worden: een woning per dag! De woningen zijn bedoeld voor de sociale huursector en staan bekend als de ideale gezinswoning. Het ontwerp wordt uitgevoerd als twee woonlagen met een kap, heeft een ruime woonkamer, een open keuken, 2 of 3 slaapkamers op de eerste verdieping, een badkamer en een zolder die via een vaste trap bereikbaar is. 

''We zijn blij met deze samenwerking. Fijn Wonen biedt ons betaalbare en duurzame woningen met een zeer korte bouwtijd. Dit zorgt voor flink minder bouwoverlast in de wijk en houdt het tempo erin. Dat tempo hebben wij keihard nodig om het woningtekort helpen terugdringen'' aldus Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder.

Ondertekening Havensteder Capelle aan den IJssel