InterviewsCirculair bouwen
19-9-2022Door Marrit de Haan

Sneller en goedkoper bouwen, draagt bij aan de oplossing van de woningnood en met conceptueel bouwen kom je een hierin al een heel eind. Tot zover niets nieuws onder de zon. Maar wist je dat je door certificering van woonconcepten nóg meer tijd, geld en capaciteit bespaart?

Fijn Wonen is een bedrijf dat zich specialiseert in conceptueel bouwen en werkt aan certificering op zo veel mogelijk vlakken. ‘Wij werken met allerlei kwaliteitscertificaten, denk aan ISO of de CO2-prestatieladder’, vertelt Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen. ‘Wij richten ons nu op certificering van ons volledige product, de woning.’ Tot nu toe werkt Fijn Wonen met losse certificeringen van losse onderdelen, bijvoorbeeld het ontwerp en de assemblage van installaties. Heb je als conceptueel bouwer een productcertificaat, dan kun je aantonen dat je woningen voldoen aan alle kwaliteitseisen. Voor gemeenten komt er ruimte om zo toe te werken naar bijvoorbeeld een vergunning in 1 dag.

‘Dit is echt een andere kijk op de bouw. Vooraf bedenken, testen en valideren we alles. Op projectniveau zijn we daar geen tijd, energie en geld meer aan kwijt.’

Lees het hele interview met Menso op Aedes.nl

Woontoren + grondgeboden woningen - Impressie - Virtuele tour