NieuwsCirculair bouwen
5-10-2022Door Marrit de Haan

Nij Loevestein is het jongste nieuwbouwproject in de wijk Loevestein in Gorredijk. Op woensdag 5 oktober 2022 werd de komst van 40 nieuwe woningen in de wijk gevierd samen met de toekomstige bewoners. Redmer Dijkstra, accountmanager bij Fijn Wonen, Arjen Oosting, directeur bij Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Anko Postma als wethouder van de gemeente Opsterland gaven het startsein voor de bouw door het plaatsen van een reuzestekker.

Gevarieerd aanbod

Ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen bracht in het voorjaar van 2022 elf vrije kavels en veertig nieuwbouwwoningen in het plan Nij Loevestein in verkoop. Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord: “Nederland kampt met een tekort aan woningen. Ik ben er trots op dat we door het aanbod van Nij Loevestein een bijdrage kunnen leveren aan het woningtekort. Nij Loevestein biedt namelijk voor elk wat wils. Van een comfortabele rijwoning, een fijne twee-onder-een-kapwoning tot gelijkvloers wonen aan het water. Voor starters, gezinnen en 50-plussers maken we het mogelijk om in de gewilde wijk Loevestein te wonen.”

Uitbreiding van Gorredijk
Wethouder Anko Postma van de gemeente Opsterland is blij met de uitbreiding van het woningaanbod in Gorredijk. “Dit mooie project is een aanwinst voor het dorp. Het komt tegemoet aan de forse vraag naar nieuwe huizen en het bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Daar profiteert iedereen van.” In Gorredijk staat de komende tijd meer op stapel, aldus de wethouder. “We werken hard aan nieuwe woonbuurten en aan belangrijke voorzieningen voor de inwoners.” Postma kijkt terug op een goede samenwerking met Van Wijnen. “Het is voor ons een belangrijke en vertrouwde partner.”

Fijn Wonen

In het plan komen ook 16 Fijn Wonen-woningen. De bouw van de woningen vindt plaats in twee bouwstromen. Het grondwerk van de 16 Fijn Wonen-woningen is eind september gestart. Dit zijn kant-en-klare woningen die op locatie worden samengesteld. Redmer Dijkstra, accountmanager Fijn Wonen:

“Alle onderdelen die nodig zijn voor de Fijn Wonen-woningen, van vloeren tot wanden en gevels, komen als losse onderdelen uit onze woningfabriek. Door deze bijzondere manier van bouwen kunnen we snel woningen realiseren en ervoor zorgen dat steeds meer mensen een fijn huis en thuis krijgen.”

Start van de bouw in Gorredijk
Start van de bouw in Gorredijk