NieuwsCirculair bouwen
11-5-2021Door Marrit de Haan

Met het onthullen van het driedelige bouwdoek werd op dinsdag 11 mei 2021 de start van de bouw van ‘De Schakel’ gevierd. De omwonenden werden daarom getrakteerd op een frietje van de frietkraam die op locatie was. Het bouwproject in de Rijswijkse wijk Te Werve bestaat uit 48 eengezinswoningen die worden gerealiseerd door Fijn Wonen en 8 Tiny Houses die worden gebouwd door Mill Homes.

Duurzaam wonen

De eengezinswoningen hebben een oppervlakte van ruim 100m2 en zijn geschikt voor huishoudens die bestaan uit minimaal 3 en maximaal 4 personen. Voor de Tiny Houses geldt dat het huishouden uit maximaal twee personen mag bestaan, want het huisje is niet groter dan 25m2. De eengezinswoningen zijn nul-op-de-meter en de Tiny Houses energieneutraal. Alle woningen zijn gasloos, hebben zonnepanelen en zijn goed geïsoleerd. De woningen wekken zelf energie op, dus bij bewust gebruik van die energie hebben de bewoners geen of nauwelijks energiekosten. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee, dus!

Start van de verhuur

Rijswijk Wonen gaat de Tiny Houses binnenkort via haar eigen website verhuren. Ashley Hazen, wijkconsulent bij Rijswijk Wonen: “Voor de Tiny Houses gaan we op zoek naar mensen die heel bewust kiezen voor deze minimalistische manier van wonen én die samen met hun buren willen bouwen aan de buurt.” De 48 eengezinswoningen gaan binnenkort in de verhuur via www.woonnet-haaglanden.nl.

Bewoners zijn De Schakel

Aan alle nieuwe bewoners van De Schakel wordt gevraagd om zich in te gaan zetten bij de ontwikkeling van het groen en het samen leven in de wijk. Ashley: “Om fijn met elkaar in een wijk te leven, zijn bewoners de belangrijkste schakel. Bij een nieuwbouwproject kun je vanaf de start met elkaar bouwen aan beter wonen. Door samen te bespreken hoe je een wijk leefbaar houdt, hoe je zorgt voor het groen. Wij vragen de nieuwe bewoners daarom om hier samen mee aan de slag te gaan. Waar nodig helpen wij ze, maar zij maken het verschil.”

Razendsnel bouwen

Uniek aan De Schakel is dat de woningen razendsnel worden gebouwd. Jelle Bos, projectbegeleider bij Fijn Wonen, vertelt trots:

“Wij bouwen de eengezinswoningen grotendeels in de fabriek en zetten de bouwdelen op locatie in elkaar. Hierdoor worden de woningen in zeer korte tijd op locatie gerealiseerd. Op 3 mei zijn we gestart en op 11 mei stond het eerste blokje al.”

De 8 Tiny Houses van fabrikant Mill Homes worden straks in zijn geheel in twee dagen neergezet. Meer informatie over De Schakel: https://www.rijswijkwonen.nl/deschakel.

Fijn Wonen in Rijswijk
Fijn Wonen in Rijswijk
Fijn Wonen in Rijswijk
Fijn Wonen in Rijswijk
Fijn Wonen in Rijswijk