NieuwsInspiratieCirculair bouwen
22-7-2022Door Marrit de Haan

Sociale woningen ontwikkelen binnen een jaar. Het lijkt toch te kunnen. Woonwaard, Woonstichting Langedijk en de gemeente Dijk en Waard willen nog voor de zomer van volgend jaar 79 woningen beschikbaar hebben voor jongeren, spoedzoekers, statushouders en vluchtelingen op de locatie Krusemanlaan Noord in Heerhugowaard.

Snelheid, daar draait het om bij de door de gemeente aangewezen urgentielocatie. Dat is ook de reden dat het college van Dijk en Waard heeft besloten om voor de aanbesteding van het bouw- en woonrijp maken van het terrein maar één offerte aan te vragen. Dit is ongebruikelijk. Normaal worden twee tot vijf aannemers in de gelegenheid gesteld om een offerte in te dienen. Het college wijst echter op de strakke planning bij dit project. De locatie moet nog dit jaar bouwrijp worden gemaakt.

Omwille van de snelheid is er ook voor gekozen om modulaire woningen neer te zetten. Het plan bestaat uit twintig zogenoemde grondgebonden huurwoningen en 59 sociale huurappartementen. Leverancier is o.a. Fijn Wonen. Deze huizen worden grotendeels in de fabriek gebouwd die dit jaar in Heerenveen opent waarin vierduizend woningen per jaar worden gebouwd.