InspiratieDe Loskade
7-10-2021Door Marrit de Haan

Bezoek op het Suikerterrein! Donderdag 7 oktober verwelkomden we de wandelaars van de Urgenda's 'Climate Miles'. Deze groep fanatieke wandelaars had deze dag al zo'n 25 km (van Loppersum naar Groningen) afgelegd en aan het eind van de middag kwamen ze met een elektrische stadsbus aan op De Luchtstroom.

Iedere dag bezoeken zij, na hun wandeltocht van plek naar plek, een duurzaam initiatief in de buurt en in Groningen was het de beurt aan Fijn Wonen en Van Wijnen. In de multifunctionele strandtent van De Ideeënjagers konden zij opwarmen, uitrusten en luisteren naar een korte presentatie van de wethouder van Groningen en Marije Kamphuijs, manager circulariteit bij Van Wijnen. Hierna volgde een rondleiding op De Loskade, ofwel: de woonwijk van de toekomst, waar iedereen verwonderd rondkeek en de meest uiteenlopende vragen over duurzaamheid, circulariteit en toekomstbestendigheid gesteld werden. De dag werd afgesloten met een heerlijk, vegan buffet van De Keeterij uit Groningen en tot slot ging iedereen met een Dopper, een duurzame, herbruikbare waterfles, weer naar huis.

Een groot deel van deze wandelaars loopt de rest van de maand wederom mee om uiteindelijk op 29 oktober in Glasgow aan te komen. Op 31 oktober vindt de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties hier plaats en deze editie is cruciaal voor onze planeet. Het motto van de wandelaars (die allemaal erg gemotiveerd zijn om zo milieu- en klimaatbewust te leven) wat zij tijdens de lange wandeltochten in hun hoofd houden is daarom ook: elke stap telt!