NieuwsCirculair bouwen
1-6-2021Door Marrit de Haan

Broederband is een innovatief woningproject in het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier in Vlissingen. Daarvan maken 21 ruime eengezinswoningen voor de vrije-sector-huur deel uit, die razendsnel zijn gerealiseerd. Van buiten allemaal verschillend, van binnen nul-op-de-meter en van hoge kwaliteit. Menso Oosting van Fijn Wonen is trots op deze samenwerking en op de werkwijze die is toegepast.

''Normaal levert de bouw van zo'n woning twee containers bouwafval op, bij ons is dat maar één kliko. We hebben dus veel minder transportbewegingen, veel minder overlast en een hele lage CO2-voetafdruk.''


Tijdens een rondetafelgesprek in Vlissingen ging hij in gesprek met Credit Linked Beheer (CLB), Van Wijnen en de Gemeente Vlissingen over o.a. de 'nieuwe manier van bouwen' die toegepast is bij dit nieuwbouwproject. ''Dít is waar de markt én de maatschappij nu behoefte aan hebben'' aldus Hans Reijersen van Buuren van CLB. VG Visie heeft dit gesprek in een interessant artikel gevat welke nu online (en later dit jaar in de Zomereditie van VG Visie, welke van 14 tot 18 juni landelijk verspreid wordt) te lezen is! 

Nieuwsgierig naar het artikel?