Werken bij FijnFijn voor iedereen
27-1-2022Door Marrit de Haan

Maak kennis met.. In deze rubriek stellen we je graag voor aan de mensen áchter Fijn Wonen. Wie zijn ze, wat doen ze en waar worden ze iedere dag blij van? En wat is een interview zonder foto's? Juist! Voor deze rubriek hebben we iedereen voor zijn of haar eigen voordeur gefotografeerd, hoe persoonlijk wil je het hebben? Deze keer in het Voordeurportret: Contractmanager Igo Galama.

Oudgediende

Als er bij Fijn Wonen iemand een duizendpoot is, is het Igo Galama wel. Zijn werk als Contractmanager wisselt hij af met zijn lidmaatschap bij de COR (Centrale Ondernemingsraad), het zijn van bestuurslid in de PV (Personeelsvereniging) én een master Bedrijfsrecht. Met ‘recht’ is Igo dus een bezige bij te noemen. Hoe het allemaal begon? ‘’Ik werkte destijds bij BAM en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een detacheringsbureau kwam ik voor een kennismakingsgesprek terecht bij Van Wijnen Gorredijk waar toen nog geen duidelijke vacature voor het oprapen lag. Na dat gesprek zou ik eventueel als werkvoorbereider aan de slag kunnen’’ vertelt Igo. Maar hij wilde meer dan dat, want met een achtergrond in Construction Management & Engineering, wat hij volgde aan de Universiteit van Twente, en met een specialisatie in energieprestatiecontracten voor woningcorporaties was dat niet helemaal wat hij zocht. Na nog een aantal gesprekken te hebben gevoerd, kwam de functie voor Contractmanager aan het licht, waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd zijn bed voor uit komt. En wanneer dit alles zich afspeelde? In 2016, wat Igo één van de allereerste werknemers van Fijn Wonen maakt. ‘’Ik heb mezelf toen wel even achter de oren gekrabd. Een geheel nieuw bedrijf waarover nog niet veel bekend is, moest ik dit wel doen? Ik heb er toen voor gekozen om een sprong in het diepe te wagen en heb daar nog geen moment spijt van gehad''.

''Inmiddels ben ik onder collega’s ook wel bekend als een 'oudgediende', haha. Het voordeel is dan wel weer dat ik veel kennis van én over de organisatie heb, omdat ik er al vanaf het begin bij ben. Ik ben een wandelend archief!''
Bezige bij

Zijn functie kan je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. In de basis managet hij de vele contracten die we bij Fijn Wonen hebben. Dat gaat van het opstellen van contracten voor bijvoorbeeld koopwoningen of energieprestaties, tot aan het beoordelen van externe contracten die binnenkomen. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met veel juridische zaken en speelt hij een grote rol binnen de dataprivacy van ons bedrijf. Zorgvuldig, analytisch, oog voor detail en kennis van juridische zaken, als Contractmanager zeker geen onbelangrijke eigenschappen.

''Ik begon als manusje van alles en omdat Fijn Wonen als bedrijf nog niet zo groot was, kon dat ook. Er waren korte lijntjes met collega’s, alles kon gemakkelijk afgestemd worden en mijn takenpakket was heel divers. Tegenwoordig werken we met ruim 75 collega’s bij Fijn Wonen en leggen we de laatste hand aan een woningfabriek waar over een tijdje 4.000 woningen per jaar uitrollen. Ik moest me dus wel meer specialiseren en taken uit handen geven''.

Sinds vorig jaar volgt hij naast zijn baan een masteropleiding in de rechten om zich te specialiseren tot bedrijfsjurist. ‘’Voorlopig ben ik daar nog wel even zoet mee, maar ik leer snel en de zaken die ik leer, houden me enorm gemotiveerd’’ aldus Igo. Ook voor een plaats in de COR maakte Igo zich hard. Door intern campagne te hebben gevoerd, veroverde hij met 72% van de stemmen een plekje in deze raad waarin hij de belangen van onze collega’s behartigt. ‘’Ik vind het heel leuk om iets voor mijn medecollega’s te doen en ze te vertegenwoordigen. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke interessant en leerzaam!’’

All around the world

Wat misschien niet iedereen van Igo weet, is dat hij een echte wereldburger is. Zo heeft hij als kind in Thailand en Wenen gewoond en als student ontdekte hij hoe het leven in Zweden en Oxford was. Daarnaast heeft hij al vijf van de zeven wereldcontinenten bezocht. ‘’De wereld is groot, dat heb ik inmiddels met eigen ogen mogen zien. Nepal is tot nu toe het meest indrukwekkende land waar ik geweest ben, vooral de beklimming naar het basiskamp van de Mount Everest vergeet ik nooit meer! Hoog op mijn wensenlijst staat op dit moment nog een reis naar Antarctica. Helaas houdt de huidige situatie in de wereld en mijn studie me een beetje tegen om niet vandaag nog het vliegtuig te pakken, maar anders...” Wat Igo nu vooral in zijn vrije tijd doet? Crossfit! ‘’Ik doe ook veel mee aan survivalruns maar die worden momenteel vaak afgelast, dus nu is het hoofdzakelijk crossfit. Je traint natuurlijk individueel, maar je doet het wel samen, dus dat zorgt voor een grote boost aan motivatie”. En om nog even op dat vliegtuig pakken terug te komen... Het had niet veel gescheeld of we hadden Igo helemaal niet als collega gehad.

''Ik heb vroeger een tijdje de pilotenopleiding gedaan waarbij ik werd opgeleid tot verkeersvlieger. Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat ik nog erg jong was, maar dat reislustige, tja, dat haal je er nooit meer uit!''

Igo Galama
Igo Galama
Igo Galama