Werken bij FijnFijn voor iedereen
14-4-2021Door Marrit de Haan

Wat is er nu leuker dan een kijkje 'achter de schermen'? We laten je namelijk graag kennis maken met onze Fijn (Wonen)-collega's! Door middel van een zogenaamd 'Voordeurportret' brengen we deze personen in beeld en vertellen ze meer over henzelf, hun werkachtergrond en laten ze weten wat hun persoonlijke missie in het werken bij Fijn (Wonen) is.

Voordeurportretten

Jitske

''Fijn Wonen bouwt aan oplossingen voor het woningtekort in Nederland. Ik vind het fijn dat ik daar een steentje aan kan bijdragen!''

Maak kennis met Jitske, Operationeel Manager bij Fijn Wonen. Jitske is in Delft opgeleid tot architect, werkte daarna enkele jaren in Nederland en verhuisde toen naar Australië. Daar werd haar belangstelling vooral getrokken door projecten met een sociaal-maatschappelijke bijdrage. Ze heeft onder meer gewerkt aan projecten die de leefomstandigheden van Aboriginals verbeteren en het ontwerpen van modulaire kinderdagverblijven in de ‘outback’. Ook heeft ze gewerkt aan de realisatie van het nieuwe onderkomen van een instituut voor onderwijs en onderzoek naar Aboriginal gezondheid.

Na ruim twaalf jaar in het buitenland keerde Jitske met haar gezin weer terug naar Nederland en werkt ze nu bijna een half jaar bij Fijn Wonen. Dit bevalt haar tot nu toe erg goed. ''Fijn Wonen streeft naar duurzaam en betaalbaar wonen voor iedereen en draagt met haar woonproducten bij aan oplossingen voor het woningtekort in Nederland. Ik vind het fijn dat ik daar een steentje aan kan bijdragen'' vertelt ze.

Haar focus ligt op het bewaken van de bouwstroomplanning, de voortgang van projecten, de samenwerking met Smart Assembly en de nazorg. Dit doet ze samen met projectmanagers, BIM-modelleurs, Fijn Wonen-Coaches en vastgoedbeheer. Ze krijgt veel energie van het samenbrengen van verschillende disciplines om zo werkprocessen te optimaliseren en gezamenlijke doelen te bereiken. ''Fijn Wonen streeft naar een kwalitatief hoogwaardig product voor iedereen. Dit doen we door de bewoner centraal te stellen en hier omheen het hele bouwproces te optimaliseren en te innoveren. Ik ben er trots op dat ik kan bijdragen aan deze innovatie in de bouwwereld!'' sluit ze af.

Danielle

''Het onmogelijke mogelijk maken, dat vind ik de grootste maar ook de leukste uitdaging bij Fijn Wonen!''

Wie Daniëlle zegt, zegt spin in het web. Er is bijna niets wat ze niet doet en op deze manier houdt ze alle ballen in de lucht. Zo is ze het eerste aanspreekpunt waarmee nieuwe collega’s te maken krijgen en verzorgt ze hiervoor uitgebreide onboarding programma’s zodat iedereen kennis met hen kan maken. Daarnaast heeft ze een goede helicopterview en weet ze wat er reilt en zeilt. Van het organiseren van (online) meetings tot het versturen van (digitale) uitnodigingen en relatiegeschenken, Daniëlle doet het allemaal. Sinds december 2018 is ze werkzaam als Office Manager bij Fijn Wonen en helpt ze diverse collega’s structuur te krijgen in hun agenda’s. ‘’Sinds de verhuizing naar de K.R. Poststraat, wat nu ruim een jaar geleden is, heb ik het bedrijf zó hard zien groeien, dat vind ik mooi om te zien!’’ zegt ze enthousiast.

Natuurlijk doet Daniëlle al deze taken niet alleen. ‘’In 2020 heb ik er twee directe collega’s bij gekregen die me met allerlei zaken helpen. Wekelijks hebben we overleg om elkaar aangesloten te houden. Maar helaas is het ene jaar het andere jaar niet, want ondanks dat we in 2020 erg zijn gegroeid en ik (bijna) iedereen persoonlijk getroffen heb, omdat ik ze op hun eerste werkdag verwelkom, gooide het coronavirus roet in het eten. Normaal gaan we met nieuwe collega’s naar De Loskade, de fabrieken of een gerealiseerd project om de Fijn Wonen-woningen met eigen ogen te bekijken. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe ons woonproduct gemaakt wordt en hoe deze er in het echt uit ziet’’ vertelt ze. Ze hoopt dat deze bijzondere ‘bedrijfsuitjes’ over een tijdje weer mogelijk zijn. ‘’En anders zorg ik er gewoon voor dat ze op een verantwoorde manier en in kleine groepjes plaats kunnen vinden, het is gewoon iets wat heel waardevol is en wat je niet wilt missen!’’ lacht ze.

Wat Daniëlle uitdagend vindt aan haar werk? ‘’Het onmogelijke mogelijk maken. Soms lijkt het niet haalbaar om afspraken en overleggen in te plannen in de vele, overvolle agenda’s. Er moet dan flink gepuzzeld en geschoven worden om het voor elkaar te krijgen. Als het uiteindelijk toch lukt om de afspraak in te plannen, voel ik me best een beetje trots’’. En dat is niet het enige waar Daniëlle trots op is. ‘’De woningen die we realiseren zijn natuurlijk prachtig en ook de fabriek die eraan komt, is een grote stap voor de toekomst van de woningbouw, maar het idee hierachter vind ik misschien nog wel het mooist. Dat we iedereen een fijn en comfortabel thuis gunnen en dat dit voor iedereen in Nederland toegankelijk en beschikbaar moet zijn. Dat ik daar onderdeel van uit mag maken, maakt me pas echt trots!’’ sluit ze af.

Camille

''Ik ben nooit zomaar tevreden met een antwoord en ben altijd nieuwsgierig naar de reden erachter. Ik vraag graag door en achterhaal zo vaak de vraag achter de vraag!''

Ontmoet Camille, Proposition Developer bij Fijn, maar op dit moment zou ze ook als schilder door kunnen gaan. Samen met haar vriend heeft ze een jaren ’70 woning gekocht en zijn ze aan de slag met het plamuren en schilderen van de wanden. ''Het is geen klushuis, maar hier en daar moeten er nog wel een aantal zaken gebeuren. Ik kan in ieder geval niet wachten om mezelf hier helemaal thuis te voelen, net zoals de bewoners van een gloednieuwe Fijn Wonen-woning'' vertelt ze enthousiast.

Al ruim 3 jaar werkt Camille bij Fijn. In eerste instantie solliciteerde ze naar de functie van Ideeënjager, want als iemand continue op zoek is naar nieuwe ideeën, concepten en innovaties, is het Camille wel. Maar binnen Fijn zagen ze haar graag in een andere, nog meer passende rol en hiermee was Camille één van de allereerste medewerkers bij Fijn. Wat haar dagelijkse werkzaamheden zoal zijn? ''In grote lijnen zorg ik ervoor dat Fijn nog meer aansluit bij de behoeften en wensen van onze klanten en gebruikers. Het optimaliseren van onze bestaande - of het bedenken van nieuwe - producten en diensten is daar een voorbeeld van'' begint ze. ''We starten een nieuwe project altijd op vanuit een idee, een kans of een probleem. Door middel van onderzoeken en het bedenken van creatieve concepten in afstemming met opdrachtgevers of bewoners, zijn we voortdurend bezig om onze proposities te verbeteren.'' Op dit moment werkt Camille aan het digitaliseren en het efficiënter laten verlopen van de online klantreis. Dit gaat over alle informatie en contactmomenten van nieuwe bewoners van een Fijn Wonen-woning. ''Zelf ben ik nooit zomaar tevreden met een simpel antwoord. Als een klant iets zegt en wil, ben ik heel nieuwsgierig naar de reden erachter. Ik vraag graag door en achterhaal zo vaak de vraag achter de vraag'' lacht ze.

Zoals in iedere job loopt ook Camille wel eens tegen een uitdaging aan. Zo werkt ze samen met veel verschillende stakeholders en collega’s, diverse systemen en kunnen, op het eerste oog, kleine taken uitlopen tot tijdrovende processen. ''Toch geeft het neerzetten van een mooie klantreis en het meegeven van klantperspectief aan onze organisatie me de meeste voldoening, daar word ik iedere dag weer blij van'' sluit ze af.

Wil jij ook onderdeel uitmaken van ons ambitieuze team?