De circulaire woonwijk van overmorgen

Aan De Loskade, op het voormalige Suikerfabriekterrein in Groningen, experimenteren Fijn Wonen en Van Wijnen in de circulaire woonwijk van overmorgen. Deze pop-up wijk is gericht op duurzame innovaties in een experimentele omgeving. De Loskade bestaat uit 14 grondgebonden woningen en 32 studio’s. Het complete palet van Fijn Wonen is hier gerealiseerd in alle beschikbare varianten. De woningen kunnen tijdelijk gehuurd worden en zijn compleet ingericht. Op het Suikerfabriek terrein mag officieel niet gewoond worden, daarom hebben we toestemming voor de tijdelijke verhuur en shortstay van de woningen op De Loskade.

Op het eerste gezicht lijkt De Loskade op een redelijk traditionele woonwijk, maar niks is minder waar. Hier introduceren we een compleet nieuwe lijn met circulaire woonproducten. Deze eenheden zijn geheel remontabel. Permanent flexibel noemen we dat. Na de huurperiode kan de complete wijk gedemonteerd en elders opnieuw opgebouwd worden.

Duurzaam Gebouwd (het kennisplatform voor de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid) heeft een mooi artikel over De Loskade gepubliceerd.

Meer weten over De Loskade? Bekijk de digitale tour!

Het gebied

Loskade