NieuwsCirculair bouwen
7-6-2022Door Marrit de Haan

In de gloednieuwe stadswijk Hart van Zuid is begin juni de verhuur gestart van 25 toekomstbestendige Fijn Wonen-woningen. De woningen zijn onderdeel van De Smelterij, een veelzijdig en groen gebied waar voorheen machinefabrikant Stork was gevestigd. Newomij is eigenaar van de woningen, de verhuur verloopt via Euverman Vastgoedbeheer Wonen.

De huurwoningen worden gebouwd volgens de ‘bouwen-in-een-dag-methode’ van Fijn Wonen, een woonproduct van Van Wijnen. Vrijwel de gehele woning wordt prefab in de woningfabriek gemaakt en op de bouwlocatie in elkaar gezet. Per dag kan er een casco geplaatst worden en daarmee is dit nieuwbouwplan in zeer korte tijd gereed.

Comfortabel wonen

De woningen hebben een robuuste uitstraling. De woningen zijn van alle gemakken voorzien, ze beschikken over een ruime tuin, luxe badkamer en open keuken. Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Zo zijn de woningen voorzien van vloerverwarming- en koeling via een warmteterugwinningssysteem.

De tien hoekwoningen en vijftien tussenwoningen bestaan uit drie lagen en hebben een plat dak. Drie woningen hebben in de berging in de tuin een aparte tuinkamer. Ideaal voor werk aan huis. Veertien woningen beschikken over een eigen parkeerplaats, voor de rest is voldoende parkeergelegenheid in de wijk.

Ideale ligging

De nieuwbouw is verdeeld over vijf blokken, die evenwijdig aan de Laan Hart van Zuid liggen. De woningen zijn zeer gunstig gelegen langs de belangrijkste verbindingsweg van Hengelo en centraal ten opzichte van winkelcentra, diverse horeca en het station. In de wijk Hart van Zuid komen nieuwbouw en industrieel erfgoed van Stork samen. Enkele gebouwen van de machinebouwer staan nog overeind en hebben een nieuwe functie gekregen. Dit maakt de wijk een dynamisch gebied om te wonen, te werken, te studeren en te ontmoeten. De gebiedsontwikkeling wordt de komende jaren nog verder uitgebreid.

Planning

Het nieuwbouwproject is eigendom van Newomij, wordt gebouwd door Van Wijnen en de verhuur verloopt via Euverman Vastgoedbeheer Wonen. De verhuur is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de woningen eind 2022, begin 2023 opgeleverd. Meer informatie over het project is te vinden op: www.hurenindesmelterij.nl.

 

Meer projectdetails weten?

Heren op de bouwplaats in Hengelo
Bouwhekdoek in Hengelo
Dronefoto uit Hengelo