NieuwsCirculair bouwenLevensloopbestendig wonen
13-4-2022Door Marrit de Haan

Op woensdag 13 april is er gestart met de bouw van 36 Fijn Wonen-woningen aan de Rijssenbeeklaan in Gennep. Dit project is het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling van het Pagepark op het voormalige Page-terrein. In aanwezigheid van o.a. wethouder Rob Peperzak werden de toekomstige bewoners van deze woonwijk uitgenodigd op locatie om te proosten en om, op ludieke wijze, de gloednieuwe buren beter te leren kennen.

Waar vroeger de PApierfabriek GEnnep stond, staat nu de diverse woonwijk Pagepark met 320 woningen. In totaal komen hier 356 nieuwbouwwoningen, waarvan de laatste 36 woningen aan de Rijssenbeeklaan nu net in aanbouw zijn. Dit zijn 24 levensloopbestendige, twee-onder-een-kapwoningen en 12 starterswoningen. De start bouw is niet alleen heel speciaal voor de toekomstige bewoners, maar ook voor Van Wijnen, de ontwikkelaar en bouwer van deze woonwijk. Deze fase is namelijk het sluitstuk van het Pagepark.

Rust, ruimte en een gezellige reuring

‘Met een knipoog naar het spoorweg- en papierfabriek verleden hebben we het Pagepark ontwikkeld en gebouwd, dat zie je als je nu door de wijk loopt’ vertelt Floor Visschers, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. ‘Na de bouw van de Rijssenbeeklaan is het Pagepark volgroeid. De grote variatie aan woningtypes, het centrale park en de voorzieningen zorgen voor een mooie mix tussen rust, ruimte en een gezellige reuring. Het Pagepark is daarmee een wijk geworden waar we trots op zijn.’

Ludieke ontmoeting

In aanwezigheid van wethouder Rob Peperzak en de toekomstige bewoners werd de start bouw van de laatste fase van het Pagepark gevierd. Dit moment stond in het teken van proosten op een voorspoedige bouw en het ontmoeten van de nieuwe buren. Op een groot doek, met daarop alle bouwnummers afgebeeld, konden de toekomstige bewoners hun polaroidfoto ophangen bij hun woning. Dit zorgde voor een goede gespreksstarter.

Woningen die aansluiten bij de markt

‘Het toevoegen van 356 nieuwe woningen is heel fors voor onze gemeente dat ruim 7.200 woningen telt,’ zegt Rob Peperzak, wethouder bij de gemeente Gennep. ‘Daarom vinden we het belangrijk dat de woningen van het Pagepark aansluiten bij de wensen vanuit de markt. Op basis van de resultaten van een marktonderzoek hebben we onze eerdere woningaanbodplannen aan de kant geschoven en zijn we gaan kijken naar wat onze inwoners nou het liefst willen. Het resultaat was levensloopgeschikte woningen en starterswoningen. Dat bieden we bij de Rijssenbeeklaan nu met veel succes aan.’

Fijn Wonen
Deze laatste fase van het Pagepark biedt een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Zo zijn er 24 levensloopgeschikte twee-onder-een-kapwoningen met standaard een slaap- en badkamer op de begane grond. Daarnaast komen er nu 12 starterswoningen met veel ruimte voor het gezin. Alle woningen zijn van het woonproduct Fijn Wonen. Dit zijn kant-en-klare woningen die op locatie worden samengesteld. Met als resultaat: betaalbare, comfortabele en duurzame woningen met een korte bouwtijd.

‘Ook in dit project hebben we oplossingen voor de woonvraag van nu en in de toekomst bedacht,’ vertelt Jan Herm Bouwhuis, senior accountmanager bij Fijn Wonen. ‘Het is een prachtige uitdaging waarvoor een nieuwe mindset nodig is. Fijn Wonen is een goed product om in de nabije toekomst snel en betaalbaar te bouwen en daarnaast mooi en duurzaam te wonen.’

Planning

De grondwerkzaamheden van de laatste fase woningen is al gestart en de eerste palen zijn begin april de grond in gegaan. Vanaf eind mei worden de casco’s gemonteerd. Naar verwachting worden de woningen eind dit jaar opgeleverd.

Een kijkje achter de schermen

Rob Peperzak proost in Gennep
Nieuwe bewoners in Gennep
Polaroids plakken
Polaroids maken
Jan Herm aan het woord