Ondertekening 20 woningen Olmenkwartier

Samen met Centrada realiseren we 20 woningen in Lelystad

Woningcorporatie Centrada gaat 20 Fijn Wonen-eengezinswoningen bouwen in het Olmenkwartier in de Lelystadse wijk Warande. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers. Naar verwachting leveren wij rond de jaarwisseling we woningen af. Op 2 juli jl. vond hiervoor het tekenmoment plaats.

Energiezuinig en betaalbaar

Het nieuwbouwproject bestaat uit 20 grote eengezinswoningen. De woningen van circa 118 m2 hebben drie slaapkamers en een zolder die te bereiken is via een vaste trap. Ze zijn duurzaam, gasloos en zijn extra geïsoleerd. De woningen worden aangesloten op het stadswarmtenet van Ennatuurlijk, zij zorgen voor de verwarming van de woning en het warme water. Kortom, veel slimme energievoorzieningen die leiden tot een lagere energierekening voor de huurder. Zo blijven de woningen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst.

“Onze bijdrage aan betaalbaar en toekomstbestendig wonen in Lelystad en het begin van een mooie samenwerking met Centrada”, aldus Menso Oosting, directeur Fijn Wonen.

 

Snel te realiseren

De verwachting is dat de eengezinswoningen nog dit jaar worden afgeleverd. Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Centrada kiest bij nieuwbouw steeds vaker voor woningen vanuit conceptbouw. Voordeel hiervan is dat deze woningen al goed zijn uitgewerkt en snel te realiseren zijn. En dat is hard nodig, gezien de lange wachttijd voor een sociale huurwoning in Lelystad.”

Fijn wonen in Warande

Warande is Lelystads jongste wijk. Eerder bouwde Centrada hier al appartementencomplex Haagwinde en zeventien eengezinswoningen Waterfront. Toekomstige bewoners beschikken met het wijkplein aan de Haagwinde, met onder andere een integraal kindcentrum, tandarts en supermarkt, over tal van voorzieningen op loopafstand. De 20 nieuwe energiezuinige woningen zijn een mooie aanvulling op het huidige sociale woningaanbod in de wijk.

In beeld