NieuwsCirculair bouwen
11-2-2021Door Marrit de Haan

De kappen worden geplaatst op woningen in Vlissingen

De realisatie van de 21 nieuwbouwwoningen in het project Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen gaat vlot! Waar de bouw begin december nog begon, worden nu de kappen al op de casco’s geplaatst. Erik Souren van Fijn Wonen en Marius Boersen van Credit Linked Beheer, de beheerder van het Ecowoningen Fonds waarvoor deze vrije sector huurwoningen worden gebouwd, troffen elkaar op de bouwplaats om de voortgang met eigen ogen te bekijken.

Een casco in een dag 

Hoe het kan dat de bouw van deze woningen zo rap gaat? Door de bouwen-in-één-dag methode wij toepassen. De woningen, in dit geval het 301-woningtype, bestaande uit twee lagen met een kap, komen middels kant-en-klare elementen uit de fabriek naar de bouwplaats en kunnen hierdoor in een snel tempo in elkaar gezet worden. Op deze manier kan er een casco binnen een dag staan, wind- en waterdicht en inclusief sanitair en installaties. ‘’Het plaatsten van de casco’s is een korte, aaneengesloten en intensieve periode op de bouw, waarbij we natuurlijk wel afhankelijk zijn van het weer op dat moment. Omdat Vlissingen vrijwel direct aan de zee ligt, is het een uitdaging om de gang er in te houden en ondervinden we regelmatig last van de harde wind’’ vertelt Erik Souren, hoofduitvoerder op de bouwplaats. ‘’Maar ondanks weer en wind, bouwen we natuurlijk gewoon door en hopen we de woningen voor de zomer af te leveren’’ sluit hij af.
 

Duurzaam huren in Zeeland 

Dat de woningen van Fijn Wonen duurzaam zijn, is nog maar één van de voordelen waarom Credit Linked Beheer voor deze partij heeft gekozen. Want naast duurzaam, zijn de woningen ook energiezuinig, toekomstbestendig en passen deze goed bij de door hen beoogde brede doelgroep. ‘’We investeren het liefst in duurzame nieuwbouwprojecten met een beleggingshorizon van 10 jaar. Dit is niet alleen voor ons veel waard, ook voor huurders, die hier een lange tijd op hun gemak kunnen wonen’’ zegt Marius Boersen, projectmanager vastgoed bij Credit Linked Beheer. Naast dit project in het Scheldekwartier, waarvan in korte tijd al zeven woningen zijn verhuurd, beheren zij nog meer projecten in Zeeland. Voor al deze moderne nieuwe woningen geldt dat wij slagen in een vlotte verhuur aan tevreden bewoners die er met veel plezier een langere periode blijven wonen.   
 
Het project Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen is een ontwikkeling van Van Wijnen, hier worden 21 vrije sector huurwoningen gerealiseerd met Fijn Wonen. Voor meer informatie over het project wordt verwezen naar www.wonenopdezeplek.nl 

In beeld

Fijn Wonen in Vlissingen