Vlissingen | 21 woningen

In het plan Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen realiseerden we 16 NOM- en 5 EPC 0-woningen van het woningtype 301. Op het voormalige terrein van de Schelde is een maritiem stadsdeel ontstaan. De naam Broederband refereert aan de “socialistische bakkerij” De Broederband die hier ruim een eeuw geleden gevestigd was.

Locatie

Locatie Broederband Vlissingen

Op pad met Ferry

De allerlaatste woningen in Vlissingen zijn eind mei afgeleverd en dat maakt ons eerste nieuwbouwproject in Zeeland een feit! In opdracht van Credit Linked Beheer realiseerden we hier 21 woningen van ons 301-woningtype voor de vrije sector huur. Glenn is één van de blije bewoners die een tijdje geleden al de sleutels zijn mooie, ruime Fijn Wonen-woning kreeg en vertelt hier enthousiast over. Onze vlugge vlogger Ferry legde dit vast en dat resulteerde in deze video! Kijk je mee?
Fijn Wonen in Vlissingen

De kappen worden geplaatst op woningen in Vlissingen

De realisatie van de 21 nieuwbouwwoningen in het project Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen gaat vlot! Waar de bouw begin december nog begon, worden nu de kappen al op de casco’s geplaatst. Erik Souren van Fijn Wonen en Marius Boersen van Credit Linked Beheer, de beheerder van het Ecowoningen Fonds waarvoor deze vrije sector huurwoningen worden gebouwd, troffen elkaar op de bouwplaats om de voortgang met eigen ogen te bekijken.

Open huis in Vlissingen een groot succes

We kijken terug op een geslaagd ‘open huis’ in Vlissingen! In de aftermovie die hiernaast te bekijken is, blikken we terug op deze dagen waarin we, uiteraard op gepaste afstand, onze Fijn Wonen-woningen lieten zien aan diverse partijen uit de regio. Deze woningen realiseren we op dit moment in het Scheldekwartier in het project Broederband en zijn uitermate geschikt voor de vrije sector huur. Over een niet al te lange periode zullen de woningen afgeleverd worden aan de nieuwe bewoners.

Vlissingen 21 woningen

Ruim én fijn wonen in Vlissingen

De laatste weken worden er continu mensen blij gemaakt met een gloednieuwe woning in het plan Broederband in het Scheldekwartier in Vlissingen. In november 2020 is de bouw van in totaal 21 vrije-sector-huurwoningen van start gegaan in opdracht van het Ecowoningen Fonds van woningfondsbeheerder Credit Linked Beheer. Dat de woningen nu, een half jaar later, al verhuurd kunnen worden én bewoonbaar zijn, is natuurlijk heel fijn. Dit komt mede door de razendsnelle realisatie die is toegepast, per dag is er namelijk één casco geplaatst.

Rondetafelgesprek Vlissingen

"Dit is waar de markt én de maatschappij nu behoefte aan hebben!"

In Vlissingen besprak Menso Oosting met Credit Linked Beheer, Van Wijnen en Gemeente Vlissingen de 'nieuwe manier van bouwen' die toegepast is bij project Broederband. 

''Normaal levert de bouw van zo'n woning twee containers bouwafval op, bij ons is dat maar één kliko. We hebben dus veel minder transportbewegingen, veel minder overlast en een hele lage CO2-voetafdruk.''